Názory čitateľov


Názory k článku:
Ako prinútiť ľudí, aby šetrili viac?

10. 10. 2020   anonym
Ako olupit ludske zdroje, co si nasporili, alebo splacaju nieco, na co si pozicali, je otazkou zo skryvajucou odpovedou na otazku preco nutit ludske zdroje, aby viac setrili.
5. 10. 2020   fero z BA
ľudia začnú sporiť, ked im politici prestanú znehodnocovať úspory
4. 10. 2020   Ivan
Stačí zdvihnúť plat na úroveň západných krajín.
4. 10. 2020   Marek
2 aj tretí pilier je podvod na občanov ako sa zbaviť zodpovednosti za dôchodky a životnú úroveň dôchodcov za dvadsať rokov.
4. 10. 2020   @@@
presne tak a potom ked to padne všetci sa budu vyhovarať jeden na druheho a nakoniec sa zhodnu že za to môže štat ....zatial čo teraz sa potichu niekto na tom dobre nabaluje a to nehovorim len o slovensku ale celom svete .....
5. 10. 2020   anonym
Vy dvaja ste srandisti. A čo keď skrachuje štát, čo sa aj v nedávnej minulosti viac-krát stalo. Vy sa nebudete vyhovárať jeden na druhého, že prečo ste si nesporili aj inak ako cez prvý pilier?
5. 10. 2020   antisporko
Ked skrachuje štát, čo sa aj v nedávnej minulosti viac-krát stalo, všetky úspory, či v bankách, či dôchodkových spoločnostiach budú v keli - najprv nedostupné a potom prerátané na "novú" menu. Tak isto zásoby peňazí vo vankúšoch... A vtedy si väčšina, ktorá nesporí povie, že ako dobre, že sme to stihli minúť...
4. 10. 2020   adam
Beží to za smetiarskym autom a oblizuje sa to, čo je to? Dôchodca labužník
4. 10. 2020   úspech zaručený
No ako s tou kapustou pre námorníkov, by to by mali urobiť aj s vakcínou proti Covid-19, mali by to dať najprv tým najbohatším, smotánke v štáte, a čakať, až zvyšok spoločenstva, tí chudobnejší, začne šalieť, že prečo to nedostávajú aj oni. Úspech zaručený :-).
4. 10. 2020   AGENT007
USA obchodujú v tretích krajinách EU s obchodníkmi zo zbraňami napojených na mafiu, a predávajú im pochybne Američanmi vytvorené biologické technológie a obchodníci zo zbraňami z pochybných režimov ich používajú ako zbrane proti svojim otrokom a nevoľníkom. Ale čo sa stalo! Obchodníci zo zbraňami chceli ušetriť a ojebať Američanov za prenájom týchto technológií tak pomocou terorizmu a inkubačných fabrík vyvíjajú svoje vlastné nedokonalé náhrady zbraní za pomoci technológií ktoré majú prenajaté od Američanov v dobrej viere že s nimi len budú potláčať násilím slobodu a demokraciu a nebudú páchať terorizmus a na bio-farmách mučiť prostých sedliakov aby rozkladom vyvíjali tie zbrane za ktoré pochybné režimy odmietajú zaplatiť Američanom a vyjebať s nimi takto.
4. 10. 2020   @@@
behavioralna ekonomika je super pokial sa nezačne zneuživať .....
autor piše že sporiť na dôchodok ...to je všetko ok ak by uspori ludi neboli umyslene poškodzovane centralnymi bankami a ich masivnym tlačenim novych penazi ....prave toto čo nakoniec vyvolava inflaciu a škodi sportitelovi je najväčši problem ktory sa nerieši ...ludia by si mohli sporiť keby objem penazi v obehu bol nemeni vdaka čomu by vedeli že moje uspori sa nebudu znehodnocovať ale v systeme kde uspori sa dlhodobo znehodnocuju samotnym systemo je logicke že ludia odmietaju sporiť ved načo by aj mali ked ich uspori sa znehodnotia ....tak sa ale dostaneme k propagande ktora širi ale ved sa da zarobi finančne spoločnsti ti dokažu zarobiť prachy na dôchodok ....nie nedokažu zarobiť ...finančne spolčnosti ako je aj vanguar vytvorili iluziu zarobku vytvorili ponziho schemu ktoru zdokonalili tym že čim viac ludi im da prachy tym viac oni vytlačaju aktiva ktore vytvaraju dojem zarobku ktory tam ale nikdy nebol ....nebol kvoli inflacii a ani nafuknutiu aktiv ...ak sa to otoči lebo raz k tomu bude musieť tak to bude najväčš krach v historii ludstva o akom sa nikomu nesnivalo a je otazne či potom rotačky tlačiarni FEDu a ECB budu stačiť na to všetko ....finančny system nič nezaraba lebo finančny system nikdy nič nevytvaral ...finančny system vytvara len často bublinu kde presuva penazie od jedneho k inemu je to niečo ako gambling ....hra kde niektory vyrahvaju a iny prehravaju ale tato hra sa hra v bilionoch dolaroch a eurach a media nam podsuvaju len tych čoo vyhravaju už nie tych ktory prehravaju ....a najviac na tom všetkom zarabaju prevadzkovatelia ako v každej hre prevadzkovatelia herni su ti najväčši vitazi v tom spoločnosti ako je vanguard su prevadzkvatelia ktory len chcu vtiahnuť čoo najviac ludi do tejto špinavej hry oni na tom obrovsky zarobia a či ich klienti budu patriť k tym čo vyhrali aleboo prehrali ich trapiť nemusi a ani nikdy netrapilo
4. 10. 2020   anonym
Ludi je tazke nutit, v clanku je to popisane spravne, na priklade kyslej kapusty.
Ludske zdroje ja lahke zdanovat a zavalit ich danami, poplatkami, odvodmi, pokutami, alebo krekciami cien, devalvaciou, inflaciou atd..
Z tohoto nepreberneho mnozstva sraciek, zije u nas najma konstitucna kleptokracia.
Oligarchia tento marazmus, nazyva demokracia, alebo liberalne otroctvo.
V rpaxi v nasej kolonii je uplne jedno, ake male, alebo velke uspory tvria ludske zdroje, najdolezitejsia je anonymita a nepriehladnost uspor. Pretoze ak ludsky zdroj, si vybere vyplatu jednorazovo v hotovsti, alebo priamo vyplatu v hotovosti dostava, neexistuje ziaden prehlad o platbach spojenych z jeho osobou a ani prehlad o zostatku, ktory mu zostane po zaplateni jeho zivotnych potrieb.
Ci si za zvysne peniaze, kupi zlomkove zlato, alebo palladium, pripadne platinove pliesky, je uplne anonymne. Pri platbe z uctu, uz to tak anonymne nieje, najma v pripade opakovanych nakupov.
V kolonialnej praxi, je ale nemozne robit legalne tieto typy uspor v kovodepozitoch, pretoze na to nieje dobre nastaveny trh a pracujuca chudoba, nedokaze vytvorit uspory na veci dennej spotreby, ktore sa pokazia, ako je pracka, chladnicka, kotol, zimne gumy, pripadne oprava auta.
Z tohoto dovodu sa u nas ani nepredavaju pasovane cigarety, pretoze chudoba pracujuca, nema cas na fajcenie a dokonca sa vzdava aj prilezitostnej konzumacie alkoholu. Pracovne zatazenie je prilis vysoke, najma v pasovej vyrobe, je nemozne byt fajciarom, alebo alkoholikom, takze okrem drahej zabavy, ludske zdroje na podobne nemaju cas.
Aj zmenna prevadzka, neumoznuje robotnikom a robotnickam, ist po sichte "na kavu" alebo na nakupy do Auparku, alebo Poolusa, lebo vatsinou zaspavaju uz v MHD, zrobeny a utahany.
Taketo ludske zdroje je zbytocne nutit aby setrili viac. Bud nemaju z coho, alebo nemaju preco. Ich buducnost, je len pevne zdravie, aby mohli stat za pasom, pokial budu vladat, alebo ich robot nenahradi.
4. 10. 2020   Peniaze ako kolateral
A peniaze sporitelov sluzia ako kolateral na zaistenie systemu a "ich" podnikanie, preto ich potrebuju
1/2staršie