Názory čitateľov


Názory k článku:
Prechod na bezhotovostnú spoločnosť nesmie byť vynútený

2. 10. 2020   peg
A vieš ty vôbec, na aký pohon funguje môj pes ?
2. 10. 2020   peg
Pardón,práve som prikladal do piecky uhlie,preto uhlíková.Správne má byť dátová. Ešte raz sa ospravedlňujem.
2. 10. 2020   peg
Mobil si so sebou beriem, iba ak idem do lesa. To pre prípad, ak by som sa stratil. Ináč ho nosí v kapsičke na obojku môj pes, ktorý sa celý deň túla po okolí a cca v hodinových intervaloch sa vracia domov.Pri sledovaní tejto uhlíkovej stopy, by muselo jednomu prepnúť. To na odľahčenie.Už pred 45 rokmi u spravodajcov na ZVS nás strašili, že západní imperialisti majú vo vesmíre pozorovacie a odpočúvacie zariadenia,pomocou ktorých dokážu rozpoznať EČ na vozidle, hodnosť na uniforme,či pomocou ultrazvuku a chvenia sa sklených výplní okien, dekódovať hovor v miestnosti./Dnes už by to asi nebolo možné,nakoľko máme trojsklá a silikónové tesnenia/Čiže dnešné obavy, hoci sú opodstatnené, musíme prekonať a skúsiť si uvedomiť, že svet je jedno veľké divadlo,kde účinkuje plebs,...a páni sa bavia.
2. 10. 2020   skutočne
vieš ty vôbec čo znamená pojem uhlíková stopa?
1. 10. 2020   peg
DIG-ovi. Teraz majú freedom všetci normálni ľudia,ktorí mobil používajú na účel, pre ktorý bol pôvodne vyrobený.Je to telefón- tak na telefonovanie a prijímanie hovorov prípadne SMS správ.Všetky ostatné technické funkcie a možnosti sú v poriadku,ale to ma neprinúti mať mobil neustále vo vačku. Tieto služby využijem iba vtedy, keď to naozaj potrebujem.Radšej uprednostním osobné stretnutie a rozhovor pred anonymnými odkazmi a obrázkami.Toľko k strate slobody kvôli mobilu.Už štvrťstoročie je to môj sluha a nikdy sa nestane pánom.Mimochodom,ko ntrolovať sa dá všetko/v minulosti to boli pevné linky alebo dobrý" kolega",či sused udavač/.
2. 10. 2020   Dig
Ahoj, asi sme sa nepochopili, ja nemyslím závislosť na mobile, ale, že ten mobil zanecháva dátové stopy.
2. 10. 2020   Dig
A ani si to neuvedomujeme.
1. 10. 2020   anonym
Na Slovensku je vyše milión exekúcii...Človek,k torý má exekúciu,má zablokovaný účet,tým pádom nemôže platiť kartou,len hotovosťou...Takže platba len kartou je zatiaľ pre týchto ľudí nemožná..Toto je nedomyslené....
1. 10. 2020   cash
no cash
no freedom
!!!
1. 10. 2020   Dig
:) aku mas teraz freedom s mobilom vo vačku ???
1. 10. 2020   anonym
Hotovost je posledna sloboda moderneho otroctva.
Problem anonymity hotovosti a bezodplatnost kesovky, pripadne islamsky terorizmus, plateny zo socialnych davok v Svedsku a Nemecku, Francuzku a ine, je zasadny poroblem udenych islamistov, co si islamofili natahali do krajin z ktorych potom tecu peniaze na podobne ucely.
U nas ani za hotove robit udenaci nebudu, ale im je jedno, ci dostanu stravne listky , alebo digitalne zaplateny najom v osade a kredity na elektrinu z kohezneho fondu.
Robosovi, co si chce uzit na nejakej devke, alebo mame doniest love do inej kolonie, je na houby bezhotovostna spolocnost, ani babka z jablkami na priedomi, nebude riesit ajfoun, aby dostala euro za jablka. Dochodok jej nestaci na pausal pre obludny teelfon.
1. 10. 2020   ibot
Bežný,najomný, aktívny človek, svojou činnosťou vytvára hodnoty,ktoré spravidla nie sú jeho vlastníctvom. Za túto činnosť dostáva odmenu,väčšinou v peňažnej forme poväčšine na účet, do banky. Prečo do banky? Však on nemá pracovnú zmluvu s bankou.On pre ňu predsa nič nevykonal,a naopak, ona mu za to, že má vložené jeho peniaze ,a s ktorými počas uloženia bezodplatne podniká, nič nedáva. Naopak, za každý jeho pohyb s vlastnými, zdanenými prostriedkami mu naúčtuje mastný poplatok.A nemiesto toho, aby mu banka platila za profit, ktorý z toho má,berie si ďalšie poplatky za vedenie účtu. Toto je tá demokracia?Že za vlastnoručne odvedenú prácu,nedostaneš odmenu do vlastných rúk?Nie sú tu porušované ústavné práva človeka ? Ako ti môže nasilu tvoje// očistené a rôzne dane ,poplatky a odvody/peniaze niekto fyzicky nedať,ale ich poslať na účet nejakej finančnej partii,ktorá ťa ďalej spoplatňuje a obmedzuje v nakladaní s nimi? Pri prípadnom prechode na bezhotovosť,pôjde o zhabanie všetkých fin. prostriedkov v prospech účtov,za podmienok, ktoré potom nebudú dojednávané, ale určované. A človek ? Príde o ďalšiu vymoženosť a právo,o strate časti súkromia a os. slobody, nehovoriac.
1. 10. 2020   localhost
Presne ako pises
+
1. 10. 2020   ainemunys
Za zhotovenie peňazí platíme jednorázovo, za internet a dáta prakticky nepretržite. Zneužitie "atómovej" energie je každému známe.
Zneužtie virtuálneho priestoru a teda virtuálnych platieb / bezhotovostná spoločnosť je nasnade !!!
1/2staršie