Názory čitateľov


Názory k článku:
Financializácia spôsobí tichý exodus na pracovnom trhu

28. 9. 2020   anonym
Ziadna finalizacia, nesposobi tichy exodus na pracovnom trhu. Teda nie v nasej vychodnej kolonii EU.
Socialy system je vlastne u nas asocialny, takze skapat hladom sa nikomu nechce, musi makat. Okrem etniak, co sa mnozi na plne davky, ale to ej ina thema, nepracovali pred a nebudu pracovat ani po finalizacii.
Ludske zdroje, ktore urobili exodus od 89roku, za pracou do zahranicia, to sice urobili potichu, ale dnes vdaka mrtvym a nenarodenym, ci odidenym, chyba na pracovnom trhu asi 1,8 mil ludskych zdrojov.
Konkretne v SR.
V PL nechyba asi 20mil poliakov, lebo pracuju v zahranici a 20 mil je doma.
v RO, chyba 4,8mil. ludskych zdrojov. v HU asi 1,9 mil.
Odideny za pracou sa do kolonii nevracaju pracovat. Prichadzaju sem dozit, ale aj to nie vzdy, obcas prichadzaju umriet.
To je v skutocnosti este celkom fajn, avsak problemy sa este budu kopit, lebo mnoho ludskych zdrojov ste ani netusi, ze vlastne uz nemaju pracu. Sice dostavaju peniaze, su na papieri zamestnany, ale ich miesta su uz len dotovane koli korone.
Najvatsi problem je spotreba. Spotreba v kolonii ej hnana najma nehnutelnostami a stedro preplacana uvermi a hypotekami.
Aj toto eldorado raz skonci a bude zase chvilku chudoba.
28. 9. 2020   nic v zlom
ale ak raz dostanes UBI na urovni, ze ti pokryje naklady na byvanie, uz nebudes brat hypoteku na 50 rokov, ale budes zit v podnajme.
28. 9. 2020   MarioRodriguez
Autor článku... vlastne autorom sa nedá ani nazvať kedže iba preložil text z angličtiny ktorý bol písaný v prvom rade pred americký trh.
V našich končinách niektoré údaje vôbec neplatia, dokonca niektoré vety sú preložené ako keby v translátore a v slovenčine nedávajú žiadny zmysel.
Gratulujem... za toto dostávať peniaze.
28. 9. 2020   Kristy Loo Stout
Zamestnávajú migrantov z Gabčíkova. Vzdelaní ľudia, čo sa naozaj snažia a aj pomocou translator a a mal by si k nim byť viac empatický a snažiť sa ich viac pochopiť, vieš že tolerancia je základ, či je človek takej farby alebo takých zvykov, keď sa skutočne snaží tak by si mu mal dovoliť začleniť sa do našej spoločnosti.
UCTA, TOLERANCIA, EMPATIA A POCHOPENIE!!!!
29. 9. 2020   americky trh
to co autor ilustruje na americkom trhu, nie je vobec vzdielene globalnej perspektive, prave naopak, staci ak si vsimnes tendencie testovat garantovany prijem, alebo jeho dosledky na minorite, ktore davky pobera. jedine, co zatial v Europe nevidime, je mozno vyhorenie o ktorom pise medzi top manazermi a ich odchod z pracovneho trhu.
1/1