Názory čitateľov


Názory k článku:
Zlatý býk: Svet je pripravený odmietnuť dolárový štandard

28. 9. 2020   lenka48
Ale ba, ved aj male deti vedia, ze svet neopusti dolarovy standard rovnako, ako neopusti anglicky jazyk. Aj ked, oboje by malo svoje vyhody aj nevyhody :)
22. 9. 2020   orin
Peter Schiff nedávno hovoril o tom, že čoskoro nadíde čas pre zlatých býkov...
ďalší bezvýznamný veštec :-)
takých tu už bolo...
aj o konci sveta, aj o konci čohokoľvek...
19. 9. 2020   Acient Lu Stout
Kryptomeny sú ďalší z posledných krokov k víťazstvu nad finančným systémom a spoločnosti bez peňazí a ekonomiky bez ľudských zdrojov. Falošný $ bude zvrhnutý a jeho krídla mu budú odstrihnuté tak povedal prorok trhu. Svet je pripravený prijať Zlatého býka-symbol plodnosti a produktivity a odmietnuť dolárový štandard. Z celých zásob zlata vo Ford Noxe odlejeme zlatého býka z tých všetkých tehál, býka ako symbol nedeliteľnosti hodnoty ktorá kryje Americkú menu odlejeme posvätné zviera na ktoré nikto nesiahne ani v núdzi a neukrojí si z neho zlatú tehlu a raz a navždy bude koniec špekulácií FEDu a zakrývania ekonomických katastrof fixlovaním z číselkami a oblbovaním verejnosti že nie sú v kríze.
19. 9. 2020   gibonik
zlaty standard je sice mozny, ale nezrealizuje sa z praktickeho dovodu: staty by stratili moc kontrolovat ekonomiku. Skor si myslim, ze fiat meny nahradia krypto meny: su uplne zadarmo a banky nemusia nikde ukladat a strazit velke mnozstvo zlata, ktore by tam len sedelo. Na buduci rok sa mame na co tesit. Centralne banky uz maju pripravene krypto meny, takze papieriky a mince nahradia data.
18. 9. 2020   Slavomir
Papierová mena nemôže vytlačiť materiálne zlato. Zlato nad dolárom zvíťazí, je len otázka, či to bude na celom svete, alebo v jeho časti.
18. 9. 2020   yzyz
Historia sa naplnuje do botky ... Ziadne imperium tu nie je navzdy! Tak 19. storocie patrilo Britskemu oligarch krvavemu imperiu. A Britskej Libra pevna a svetova mena ... Tak 20. storocie patrilo USA oligarchia mafia imperium plutokracia. A USA pevnej a svetovej meny Dolarolira! Tak 21. storocie patri Cinskemu Komunistickemu imperiu. A Cinskemu pevnemu a zlatemu Juan nova svetova a pevna mena ...
18. 9. 2020   milan111
Je to smutné, ale má to riešenie - ak sporiť, tak v zlatých tehličkách.
Najmä mladí by si to mali osvojiť. Napr. na konci každého roka za naspo-
rené peniaze si kúpiť adekvátnu tehličku. Garantujem pocit spokojnosti
a istoty. :)
18. 9. 2020   anonym
a bude stačiť jedna tehlička denne? Lebo mne na viac z môjho príjmu nevíjde.
18. 9. 2020   Dig
Každý čo i len trochu skúsený investor vie, že sporenie do zlata je nezmysel.
18. 9. 2020   mikael
A prečo je to nezmysel ?
18. 9. 2020   anonym
Mudro hovoris sporenie do zlata neexisuje vola sa to investovanie. Podobne bludy tu siria rozny samozvany ekonomicky experti o sporeni na dochodok odporucanim nakupov akcii alebo indexov, pretoze stara Straka Ovesny oznacila bez hanby Slovakov za financne negramotnych.
Pri investovani podstupujete riziko ze mozete prist uplne legalnym sposobom aj o cast toho co ste vlozili.
20. 9. 2020   anonym
takuto blbost moze yvpustit iba financne negramotny clovek. Osobne neinvestujem do papierovych produktov viac ako 2-3%. Investujem hlavne do zlata a numizmatickych minci v top kvalite. Uvediem vyvoj cien klasickej zlatej mince 20 Mark rocnik 1872 Preussen (pre negramotnych Prusko), alebo hociktorej 20 Koruny z c.k. monarchie. Podotykam, ze mince su v priemernom stave, bezne rocniky: Cena v roku 1998 asi 70-80 DM (Deutsche Mark). cena v r. 2002 150 Eur, cena v. r. 2009 300 Eur, cena dnes ca 400-450 Eur. Uvedte mi prosim priklady lepsej a zdoraznujem stabilnejsej investicie za posledych 20 rokov. Dalsi priklad: 1 OZ Wiener Philharmoniker som kupoval v r. 2003 za 350 Eur/1 OZ. Dnesna cena je okolo 1700-1800 Eur za 1 mincu. Zdoraznujem, ze investicne zlate mince mozte v ktoerjkolvek banke na svete okamzite zmenit za menu danej krajiny za aktualny kurz zlata. Cenu zlata najdete v roznych menach (denne kurzy) napr. www.kitco com, alebo napr. na www.goldreporter.de , alebo www.gold.de Prv, nez napisete nejaku hlupost, mali by ste si prislusnu tematiku nastudovat. Ceny numizmatickych minci sa pohybuju radovo ovela vyssie. U minci v perfektnej kvalite bez ohladu na rocnik mate priemerny narast cien ca 90%/5 rokov, okolo 180% za 10 rokov. Uvedte mi prosim bankovy produkt s porovnatelnymi vynosmi. Ludia su ohlupovani vetami typu: ved zlato neprinasa ziaden cash flow, nemate dividendy ani vynosy. Ked potrebujem cash flow, predam zlatu mincu. Dalsi argument je, ze cena zlata moze kolisat a spadnut. Na rozdiel od Wirecardu, Tesly, alebo arca Slovensko nepadne na nulu. Ak ste trocha financne gramotny, mozte sa poistit proti poklesu ceny prostrednictvom CFD, alebo opcii. CFD su vcelku lacnejsie.
20. 9. 2020   anonym
Pokial si niekto potrebuje tu masirovat ego rozdavanim investicnych rad beznej populacii lebo mu zena nedala a silou mocou sa chce nejako uvolnit ... no lepsie stranky su na pornhub.
Jim Rogers investuje tiez do zlata ale beznej populacii odporuca aby sa kazdy venoval tomu comu rozumie do detailu a ocom ma dostatok informacii. Na trhu fyzickeho zlata je dost podvodnikov, okrem toho treba mysliet aj na uskladnenie a poistenie proti kradezi. Napr. rocny prenajom malej bezpecnostnej schranky stoji 100 EUR do ktorej sa v pohode zmesti aj 200 trojskych unci zlata, poistenie je ale limitovane na 30 tis EUR. Zlato v svojej podstate je sterilna a neproduktivna investicia, niekto to nazyva aj peniaze od boha. V dnesnej dobe sluzi v porfoliu ako zabezpecenie porfolia pre pripad systemoveho rizika. Malokto vie ze zisk z predaja je oslobodeny od dani a odvodov. Perfektny investicny nastroj na pranie spinavych penazi. Teda nie je urceny strednej vrstve ktorej danove zatazenie dosiahuje vyssie 55 perc ak zaratame aj odvody a platby zamestnavatela. Skor je to tip pre Paulinku ktora urcite peniazky pekne zdanila ako bezna populacia. Jej Igorko ide cez nepriame dane zobrat aj ten zvysok strednej vrstve za ktory si kupili trojizbovy byt a auto. Dufame ze Igorko dostane konecne rozum a zacne sa naplno venovat praci na ktoru dostal mandat. A isto to nie je vytvaranie dymovej clony otvaranim kulturno etickych otazok interupcii vsak sme opat v stredoveku no rozdeluj spolocnost a panuj.
20. 9. 2020   hoax
mileniali sa ti na zlato vys... zlatom sa nenajes.. a zlto nikdy samo o sebe nevytvori dalsie zlato.. je zo maximalne uchovavatel hodnot.. ale nic to nehovori o tom ci nieje ta hodnota uz pri nakupe predrazena.. takze nie dakujem zlato nie
18. 9. 2020   fero z BA
veru tak, a je smutné, že EURO ho nasleduje
19. 9. 2020   apoliticky
fero z BA...preco smutne ?!...TESME SA na koniec eura a EU !!... EU žalara narodov !...na rozpad NATO zlocineckej organizacie !...tesme sa na vstup do Ruskej federacie ! ...jedina zachrana pre slovanov ! ...netesis sa? ty si žid ?!
20. 9. 2020   pravda
nastastie hlupaci ako ty ostanu len hlupakmi a nic nezmenia...
23. 9. 2020   anonym
..keď ho budete vyhadzovať dajte info... dakujem vopred
1/1