Názory čitateľov


Názory k článku:
Na Slovensku má byť 13. dôchodok maximálne vo výške 300 eur

18. 9. 2020   dd
13.dôchodok? Vianočný príspevok? Zamysleli ste sa aké je to ponižujúce? Ak na to štát má, tak nech o 8,34% plošne zdvihnú dôchodky. A nie sa tu hrať s dôchodcami, či im niečo hodíme, alebo nie a očakávať ich vďačnosť. FUJ
18. 9. 2020   M.V.
Niekto má 300e zo Sociálnej poisťovne, ale len preto, že pracoval hlavne v zahraničí a má odtiaľ dôchodok nad 2000e a podľa stanovených kritérií je vlastne sociálny prípad.
18. 9. 2020   ibot
Mimoscifi- Televízie sú tu na to,aby po každých ôsmich minútach programu,vysielali 15- minútovú, stupídnu reklamu a vymývali ľuďom mozgy, nie aby národ nebodaj vzdelávali. Pre štát sú najlepší tí blbí a nevedomí. Takí potom veľa nerozmýšľajú a dajú sa opiť rožkom. Treba si povšimnúť článok na Topkách /zo včera /,o tom," kto v EU žije a kto živorí". Pred 30-timi rokmi, sme ako Československo, životnou úrovňou patrili k špičke v rámci socialistického bloku. Dnes, je realita taká,že priemerná mzda na Slovensku je tretia najnižšia z 26 krajín EU. Za nami je už iba Rumunsko / o mínus cca 30 Euro/mes / a Bulharsko. To sme to dopracovali. Po všetkých strádaniach, privatizáciách a bolestných reformách sme sa ocitli na chvoste eu spoločnosti.U nás bohužiaľ nie je prioritná téma,ako odhaliť a potrestať tých, čo sa svojimi rozhodnutiami a činmi podpísali pod daný stav. My namiesto toho riešime interrupcie,ako nedať o 20 euro vyššiu min. mzdu,ako starkých obrať o zákonom schválený 13. dôchodok a znovu otvárať zákon ,resp. zvyšovať dôchodkový vek,podľa predošlého modelu,/čiže robiť, kým neskapeš/. A zlodeji sa nám smejú,prevážajú ich húkajúcimi autami,ako na púti,no doposiaľ ešte nikoho neodsúdili a nikomu nezobrali ani psiu búdu.Všetko je totiž dopredu ošetrené.Zmagorený občan sa na to iba prizerá. A nič.
17. 9. 2020   classic chess
Neviem prečo silou mocou všetci politici hovoria o 13. dôchodku. Dôchodkom by bol, ak by bol rovnaký, ako ostatných 12. Toto je len zvýšený vianočný príspevok. Ak napríklad niekto dostáva 13. a 14. dôchodok za vykonanú prácu v Rakúsku, tak je presne vo výške mesčného dôchodku. To je trinásty a štrnásty dôchodok. Neklamte už konečne páni politici chudákov dôchodcov.
17. 9. 2020   Aj pre ciganov a politikov maju platit zakony SR
Slovensko nepotrebuje ziadne populisticke socialne darceky zlocincov v politike ako 13. dochodky, Slovensko potrebuje, aby ludia, ktori chcu pracovat mali v kazdom regione pracu a adekvatnu mzdu, z ktorej sa da v dnesnych euro cenach existovat a nie zivorit a penzisti maju mat penzie, ktore im umoznuju rovnako zit a nie zivorit, a aby par darebakov a zlocincov bez moralky a charakteru nezapredavali tuto krajinu a narod cudzim silam bez zodpovednosti a trestov a neuzivali si majetky ´, na ktore by si so svojim IQ a poctivou pracou nikdy nezarobili ani keby sa narodili 1000x.
18. 9. 2020   Mimoscifi
To ale treba vysvetlit obyvateľom tohto bananistanu, miesto kktin v tv by trebalo vysielať návod-príučku ako si vydupať tieto základné veci ktoré tu sú a aj budú len sci-fi
1/1