Názory čitateľov


Názory k článku:
Povinné príspevky do 2. piliera sa od januára 2021 zvýšia na 5,25%

11. 9. 2020   Kompresor Kekonómie PhD MBA
Dobrá správa je, že Američania vyplatili každému občanovi 1200,- USD ako odškodnenie za pandémiu.
Popravde som tomu neveril, ale rakúska pošta má teraz problémy so spústou šekov na 1200,- USD, čo dorazili z USA.
Američania totiž zjavne nemajú o moc výkonejšie informačné systémy než my a tak tieto dávku poslali napríklad aj brigádnikom, čo tam boli na au-pair - a tak podobne.
Lenže študenti spravidla pomenili adresy a tak ich poštári nevedia dohľadať :(
Zaujímavé, že naša pošta také problémy zatiaľ nehlási - ale možno tie dávky neplatia pre špiónov spoza železnej opony (Amíci ešte pád východného bloku celkom nevstrebali) - alebo už naši politici stihli rozhodnúť, že to je neoprávnené obohacovanie - a tak prepadlo štátu (teda konkrétne im)
U nás sa to našťastie rieši sofistikovanejšie - namiesto rozdávania sa bude brať. Konkrétne dôchodcom, lebo tí aj tak pomrú, takže to je jedno. Fico síce posľuboval hory dolu - ale je pravdou, že ak by bol vyhral, tak zrazu by si prestal pamätať - podobne, ako s tou jeho vinicou (na ktorú už tiež všetci - okrem mňa - zabudli ...)
A v čom spočíva tá "dobrá správa" ? Nuž v tom, že tie americké príspevky v skutočnosti zaplatíte vy :)
Ako vždy.
A super je, že nie ste v stave prísť na ako je to možné ???
Však je to naopak, lebo peniaze nám, predsa dáva EU ...
Napriek tomu však dôchodky dosahujú zhruba polovičku životného minima v nemecku (ktoré prehralo I. aj II. svetovú vojnu a teda je na kolenách ;)
Kuva - tak ako je to vlastne ???
Nuž prečítaj si knižku Hlava Dvadsaťdva (Catch XXII) - a skús pochopiť, ako mohol Milo Minderbinder zarábať na tom, že predával najlacnejšie a kupoval najdrahšie - dokonca drahšie než za čo predával ???
Že to no je len satira - lebo to v skutočnosti predsa nie je možné ?
Je.
A dokonca sa to tak aj naozaj robí.
Teda keď sa neserieš s tisíckami a miliónmi - ale ideš na miliardy ...
Čítaj ešte raz.
Stále nič ?
Čítaj ešte raz.
Stále nič ?
Čítaj ešte raz.
Stále nič ?
Tak sa na to vybodni - lebo zjavne nemáš výtlak - a teš sa z demokracie ako aj americkej prosperity ;)
Že chípneš od hladu ?
No a čo - isté je, že raz chcípneš aj tak - takže to vlastne vôbec noie je až tak dôležité, či to bude o niečo skôr, alebo neskôr :)))
11. 9. 2020   @@@
podla mna keby bol fico tak tie dôchodky vyplati tak ako ma čiže 460 eur ....a prečo ?...pozri sa matovič navyšil vydavky štatu o 7,8 mld a dalšich 7,5 mld eur dostane z eur navyše pri takych sumach može dať aj dôchodcm ale matovič si povedal že nie je lepšia priležitosť odrbať ludi teraz vyhovoriť sa na krizu a fica a prachy poslať našim ludom takto naši ludia za jeden rok pridu k tamim sumam k akym neprišli za poslednych 15 rokov
10. 9. 2020   anonym
Treba do druhého piliera, nech majú poistné spoločnosti čo najväčší zisk.., Že klient z toho má veľké hovno nevadí...
11. 9. 2020   a@a.sk
OK, mozete mat pravdu, len mi prosim uvedte, ktora spolocnost lepsie s nimi naraba/hospodari? stat alebo sukromna spolocnost? Nemusime sa bavit prave o SVK alebo USA. Ide o to, ze stat moze pracovat aj s tym, co nema v kase a este ma aaa hodnotenia, keby toto robila sukromna spolocnost, neviem ako dlho by vydrzala existovat. A este sa nestazovat, ked mame malu placu, ked nedame zarobit spolocnostiam(vseob ecne), ktore nas vyplacaju, ci vacsinu ludi vyplaca stat??? a na margo toho statneho, poznam aj pripad, ked clovek cely zivot pracoval na SVK, ale vdaka rozdelenie CSR mu zaratali cast do CR a cast do SVK dochodku a teraz namiesto zasluzeneho dochodku, stale pracuje aby nedostal aj na SVK min. dochodok, aby mal roky, kedze do riadneho dochodku mu v kazdom state chybaju daaky rok. Uz by sme mali zabudnut na porekadlo, ze stat sa o mna postara!
11. 9. 2020   @@@
štat sa o teba nepostara ale ti asponm zaruši nejake to minimum to štat može ale sukormnik ti nezaruči ani minimum .....
tak sa opytaj kamaratov z druheho piliera kto im za cely biznis ruči keby nahodou padol ....aha ten zly zly zly štat ....takže prečo za šmejdakoov z druheho piliera ruči ten zly štat na ktoreho nadavaju ....potom kto tu viac odrbava ?...su to skuromnici ktory by len chceli poberať zisky a straty nech za nich financuje štat potom je jasne prečo štat nema ked taki sukromni vydrbanci sa nabaluju a straty za ich špinave kšefty hradi štat
11. 9. 2020   anonym
Prečo si myslíš, že klient by mal mať z toho veľké hovno?
11. 9. 2020   @@@
lebo inflacia a nafukovanie bublin ....keby sa z akcioveho trhu tak dobre dalo zarobiť tak to by nikto na svete nemusel pracovať všetci by sme boli na akciovom trhu a zarabali tam bez prace .....lenže toto je utopia ako vysoke dôchodky z druheho pilier ....v prvom rade mnohi ludia ani netušia ako sa dôchodky z druheho piliera vyplacaju a dalšie čo netušia je že sa nevalorizuju takže na vyber maju prva možnosť že doživotna renta v rovnakej hodnote čiže inflacia tvoj dôchodky bude ničitˇkaždy rok alebo možnsť druhy že sa dôchodk bude zvyšovať o vopred vybrane percento ale aj to ifnlacia može poraziť a tym budeš straca pričom tato druhy možnost ti znižuje dôchoodok na začiatku ....takže ani v jednom pripade nemožeš vyhrať takže jediny kto na tom ziska je prevadzkovate a ludia za tym ktory tam teraz sedia už nejakych 15 rokov nič nerobia ale poberaju vysoke platy a odmeny zato a prevodzkovatel čiže majitel pobera aj zisky takže jediny naivny je tu klient ktory na to všetko doplati aby mal mizerny dôchodok ...a ešte druhy pilier poškdzuje od sameho začiatku ludi čo su čisto v prvom pilier ale to je na dalši dlhy prispevok a dalšia vec ktore media nehovoria a zamlčaju pravdu
16. 9. 2020   anonym
Prečo potom na mojom dôchodkovom účte aj po poklesoch v dôsledku koróny, kde som prišiel o polovicu výnosov sú moje výnosy po odčítaní poplatkov stále tak 5-násobne vyššie ako je inflácia?
10. 9. 2020   a@a.sk
na to ze to bolo nastavene 9/9 a teraz tu pisete ze zvysenie, ani zdaleka sa to neda povedat zvysenie, stale som viac ukrateny ako ...
1/1