Názory čitateľov


Názory k článku:
Soros pre La Repubblica: Tí, ktorí majú dlh, sú vinní

1. 10. 2020   localhost
filantrop
16. 9. 2020   Tvoja mamka
Psychopat
11. 9. 2020   budúcnosť
Tento ujo by si mal uvedomiť rovnako ako všeci mafiáni a úžerníci skončia v pekle a za všetky peniaze čo majú si odpustenie v nebi nekúpia a budú ich v pekle vítať so slovami "vitaj v pekle za chvíli už budeš sténat spod dekle"
19. 8. 2020   Bravčový Maces
Pán Soros kydá na Nemcov - ale zabúda na jednu drobnosť.
V podstate rovnaký model použil na financovanie Nemecka iný kancelár, ktorého meno nie je populárne používať a plechový cenzor by ho asi vymazal - tak ho rašej ani nenapíšem (pomôcka - v skutočnosti ani nebol Nemec, lebo sa narodil v Rakúsku).
V zásade to síce dopadlo dobre - lebo vojnový dlh za Nemcov zatiahli Amíci (síce nie za východných - ale zato aj za prvú svetovú).
Amici si ho refinancovali cez embargo voči východnému bloku (embargo je nástroj na zvyšovanie ceny a súčasne zvšovanie dopytu - Číňania ho zatiaľ našťastie nepoznajú, lebo nemajú Wall Street plný súkmeňovcov pána Sorosa ;)
Po páde východného bloku sa model rozpadol a našim amerikcým priuatelom mazačal masívne narastať zahraničný dlh, ktorý dnes dosahuje cca 130% US HDP - čo samozrejme nikomu nevadí - lebo najsamdemokratickej šia krajinsa smie úplne všetko - hoci aj Guantanámo (pre zaujímavosť - koncentračné tábory aj gulagy - dokonca aj Jáchymov - boli podľa medzinárodného práva legálne - Guantanámo nie je - a to medzinárodné právo významou mierou spoluvytvárali práve Amíci).
Na druhej strane má pán Soros pravdu - presene tak sa tvoria peniaze z ničoho - smú ich však tvoriť len vyvolení - ak by to skúsil ktokoľvek iný, tak ťažký žalár ho neminie.
Pikantné však je že pán Soros - možno nechtiac - odhalil aj tajomstvo fungovania demokratických štátov - teda hlavne ich finacnovania - a vlastne aj to, prečo je Euro stabilné, aj keď nie je naozaj ničím kryté.
Euro je totiž kryté veľmi dobre - ďaleko lepšie než je nejaký zbytočný, žltý kov, či šutre - bárs aj priehľadné.
Euro je totiž kryté komunistickým feudalizmom :)
Tá komunistická časť spočíva v práci obyvateľov Europy, tá feudálna vo výpalníckom výbere formou daní, odvodov, poplatkov, pokút a iných koncesií.
Ten výber totiž nie je zabezpečený ochotou a dobrovoľnosťou podporiť rokvet demokracie - ale starými, dobrými drábmi, hajdúchmi a derešmi.
Akurát po novom sa to ľúbozvučne volá volá "daňové úrady" a "orgány činné" - vo všetkom možnom - okrem toho, čo by občan potreboval.
Mechanizmus funkcie je však ten istý, ako za Márie Terézie ...
19. 8. 2020   aaa
Chcem Vás všetkých poprosiť. Ak sa tu nájde nejaký koreň, ktorý je ochotný mi požičať 1 bilión €, a ja mu za to budem dávať 10 miliárd ročne. Nech sa mi ozve. Zoberiem akékoľvek množstvo peňazí.
30. 8. 2020   anonym
To je Sorosovske presne.. Debt spekulacie :) amerika si vytlaci dolare ale dolar neklesne na hodnote lebo je kryty superpower USA tzn. diktatu vojenskom ekonomickom atd. celemu svetu.. CIA zasahovanim do republik zvrhovanim vlad ovladnutim nerastneho bohatstva nazavislych statov. Spekulaciami aj Georga Sorosa na meny krajin a teraz tlacenim na nekonecne dlhopisy z ktorych by samozrejme profitovali sukromne americke fondy ktore skupuju dlhy po celom svete lebo su napumpovane fiktivnym dolarom. Ziadna rada Georgea Sorosa nieje bez toho aby na nej profitoval ved je zid :) Prajem dobru noc citatelom
19. 8. 2020   gibonik
tato hyena na tom chcela len zarobit. Nic co tento clovek robi neprospieva spolocnosti a svetu.
18. 8. 2020   laco
Ten kretén už mal byť balzamovaný.
22. 8. 2020   nemo
1%rocne znamená 10%za10 rokov a stále rovnaká dlzoba. Pekné perpetuum mobile.
18. 8. 2020   Tvorcovia penazi nie su staty ale sukromne banky
1% za peniaze vytvorene z nicoho s nulovymi nakladmi a idioti platte. Nikto si nepolozi otazku komu platime a odkial ma tie peniaze( no nema ich)?
Urok za peniaze vytvorene z nicoho je nemoralny a nemusi sa platit( first national bank Montgomery versus Daly)
18. 8. 2020   Marek
Lidé tomuto systému lží a nikým nekontrolovaných podvodů přestávají věřit.
1/2staršie