Názory čitateľov


Názory k článku:
Daňový manifest 2020: Opatrenia pre zlepšenie podnikateľského prostredia

15. 8. 2020   Helena
Treba zaviest progresivne zdanenie ako maju v Rakusku a aj dan z dividend 27,5%. Rovnako treba zvysit minimalku a dochodky na uroven EU teda 2000 eur mesacne.
Ved sme uz 30 rokov odkedy sme vyhnali komunistov.
Kilecko fekalnika Sulika iba zvysuje benefity oligarchom, podnikatelom zlodejom a podvodnikom na ukor obcanov SR a zamestnancov.
Pre Sulika a celu vladu plagiatora Matovica treba naoastro odskusat to co Slovensko ma najlepsie a to odvodovy bonus aj so svojimi rodinami.
Tvrdo na pase v automobilke pracovat 24 hodin denne za 1 teplu polievku.
15. 8. 2020   anonym
Podnikatelske prostredie vznika, /zanika/ buduje sa, alebo upada.
To, co vzniklo po rolu 89, sa uz nebudovalo. To proste vznikalo. To, co tuna ostalo po vsetkych problemoch a radostiach, sa bud zlepsi samo, alebo nech radsej vyhnisa a odpadne.
Samozrejme podnikanie je potrebne, najma sukromy sektor, avsak podla sposobu a indicii, ako sa sprava stat, voci podnikatelom, drobnoremeselnikom, ale aj ako sa sprava ku malym polnohospodarom, ako sa sprava k zivnostnikom, je pravdepodobne, ze si tieto stavove podnikatelske subjekty v kolonii, byrokracia a statna sprava urobila objektom pomsty za vlastnu neschopnost, ale aj objekt zdrojoveho prijmu poplatkov, perzekucii, experimentalneho BDSM klubu, na ponizovanie ludskej dostojnosti.
Lebo mam dojem, ze v statnej sprave je prilis vela nadsencov Marxa a Engelsa, zasianutych idelaizmom, alebo bolsevizmom, odkulacovanim, znarodnovanim, trestanim likvidacnym, kde tieto formy a sposoby statnej spravy, hlboko zakorenene po 40 rokoch, su stale modernizovane, alebo vylepsovane a podnikatel a sfera podnikania, je skor v lepsom pripade na obtiaz, urady su plne kyslych ksichtov, co ich vykon statnej sluzby obtazuje, najma pocas strankovych hodin atp.
Byrokracia sa mnozi geometrickou radou, zatial co podnikane upada.
15. 8. 2020   anonym
p.s. niekdy mozeme mat pocit, ze byrokracia uz sa stava "pyrokraciou", teda statnou spravou zo zavedenym vypalnym.
15. 8. 2020   fero z BA
po viac ako desiatich rokoch komunistickkej šikany zo strany KSS-SMER už je načase vyjsť aj v ústrety podnikateľom
15. 8. 2020   apoliticky
neviem kde si videl v SMERE komunistov...ja iba odpadlikov a zlodejov...! To ta este bavi zvalovat sucasny biedny stav Slovenska na komunistov aj po 30-tich rokoch ? Si trapny !
15. 8. 2020   fero z BA
SMER sa zlúčil s SDL, čo boli tzv.reformní komunisti..... na kandidátke SMERu je stále kopa komunistov - fico, richter, petrák,.....a problém je v tom, že doteraz komunisti na svojich pozíciách škodia krajine
16. 8. 2020   apoliticky
fero z BA...ale oni UZ NIE SU KOMUNISTI...su to odpadlici, zlodeji a darebaci !... komunisti su iba v komunistickej strane Slovenska KSS...
15. 8. 2020   @@@
a doteraz čo robili ?...ked sem pustili ukrajincov a srbov komu to pomohlo ?...nie zamestnavatelom ???....ale oni isto by radi kecali tie svoje korporatno fašisticke nezmysli z delne inessu že to pomaha zamestnancom .....štat tu viac pomaha bohatym firmam a podnikatelom ako inym ludom a ti šmejdacci cchcu len viac viac viac lebo su extremne chamtivy skratka korporatny fašisti
15. 8. 2020   Frantisek Nahnevany
Odstránenie korporatívnych nevýhod Slovenska v oblasti daní z pridanej hodnoty.
Od roku 1993 je tzv.daň z pridanej hodnoty /tzv.DPH/ podvodom na obyvateľstve a teda na štáte.
Daňové subjekty /o.i.firmy, podnikatelia, obchodníci, exekútori . . .s.r.o., a.s., . . ./, ktoré narábajú s tzv.DPH inkasujú od roku 1993 pod zámienkou DPH /dane z pridanej hodnoty/ od klientov, spotrebiteľov, zákazníkov a všeobecne od občanov v skutočnosti FINANČNE VYŠŠIU daň, t.j. daň z ceny /sumy/ bez DPH resp. zo základu dane. Vyššie menované daňové subjekty následne odvádzajú do štátnej kasy FINANČNE NIŽŠIU daň, t.j. daň z rozdielu predajnej ceny na výstupe a nákupnej ceny alebo ceny nákladov na vstupe. Týmto spôsobom si daňové subjekty značnú časť sumy dane tzv.DPH ponechávajú.
Pri tzv.DPH sa kumulujú pre štát straty. Od roku 1993 boli a sú to miliardy SK /od roku 2009 Euro/. Stovky miliárd SK /od roku 2009 Euro/.
Tzv.DPH je podvodom na obyvateľstve a teda na štáte. Podvod par excellence. A ten tu máme už 27 rokov, sedem mesiacov, dva týždne a jeden deň.
1/1