Názory čitateľov


Názory k článku:
Do roku 2025 sebestačnosť: Rusko chce vyťažiť viac vzácnych kovov

16. 8. 2020   dusoR
Potom sa môže stať , že v roku 2025 si kúpime do PC ruský procesor Elbrus 22 , alebo 5G smartphon SputnikFN.
Už sa teším , bravo tovarišči !
14. 8. 2020   kakadu
Rusko dosiahlo nový rekord,
v štátnych rezervách má našetrené 600 miliárd USD
14. 8. 2020   fero z BA
Ďalšia zo série úplných hlúpostí a klamstiev z dielnej ruskej ambasády ---- ale napr. norsky fond rezerv z predaja uhlovodíkov má aktíva vo fondoch, akciách vo výške viac ako 1 bilion dolárov
15. 8. 2020   apoliticky
1 Bilion...Akurat tak na papieri ! Norsky fond porovnavas s narodnym bohatstvom Ruska ? neblazni ! Nori su nic ine len BUBUŠI, LGBTI vypatlanci !
15. 8. 2020   fero z BA
jasne, všetci klamú, len rusi hovoria pravdu: https://www.teraz.s k/ekonomika/norsky-ro pny-fond-dosiahol-rek ordjeho/426567-clanok .html, ..... tomu neverí už ani zdegenerovaný mužík na sibíri
16. 8. 2020   anonym
som na Tvojej strane ,ale bohužialfomd má peniaze v devalvovaných dolaroch.Čiže korekcie cca 45-65% no a tak.To je nezávislá info pre našich. to,ale neznamená,že Rusko bude ušetrené,lebo je zívislé a Putin môže tárat čo chce.Proste rusi po prepočtoch už klesli na uroven východoeruoskych kolonii,a to je fakt.
16. 8. 2020   dusoR
A videl si ich , alebo iba gosudar putin povedal ?
14. 8. 2020   fero z BA
moderné rusko - teda podľa rusofilov..... inak zalkoholizovaná krajina, ktorá si zavolá zahraničnú pomoc, aby mohli naplno pľundrovať vlastné životné prostredie - huráááá, do toho
14. 8. 2020   Mukl Demokraciou
Keby si bol troška inteligentnejší - čo zjavne nehrozí - tak si mohol Putinovi vytknúť, že výroba farebných obrazoviek skončila vo vyspelom svete v druhohorách a tak európium už na tento účel netreba.
Lenže ty si zjavný demoekolokot, ktorý si myslí, že smartfóny rastú na poli a oberajú ich švárne a veselé dievčata - odené do prekrásnych farebných krojov.
A že internetová serverovňa rastie vo vonnom lese na demokratickom strome a chráni ho pred komunistickými lykožrútmi a inými drevokaznými hubami.
14. 8. 2020   katolíčka Stoutová z Hongkongu
Čo má nahá turistka ktorá pošpinila svätyňu spoločné s Ruskom ktoré chce vyťažiť viac vzácnych kovov do roku 2025.
https://www.
topky.
sk/cl/13/195156 3/Naha-turistka-pospi nila-svatynu--FOTO-ne chutnosti--ktoré-na-n ej-stvarala
Odpoveď znie nahá turistka ktorá pošpinila svätyňu nemá nič spoločné s Ruskom ktoré chce vyťažiť viac vzácnych kovov do roku 2025
_._
A čo má spoločné Rusko ktoré chce vyťažiť viac vzácnych kovov do roku 2025 a prísť tak o všetky zásoby nerastných surovín a potom si kupovať za drahé peniaze nerastné suroviny na medzinárodnom trhu keď cena nerastného bohatstva prudko stúpne, pri kritickej úrovni vyčerpaného množstva nerastných surovín na planéte Zem, čo má spoločné toto všetko s nahou turistkou ktorá pošpinila Budhistickú svätyňu na severe Thajska?
No odpoveď znie zase nič, s tým tá mladá dáma nemá spoločné!!!
__
Tak mi prosím pekne odpovedzte seriózne a bez demagógie prečo tí nahnevaní budhisti obviňujú tú mladú dámu z takých odporných vecí a spájajú ju s globálnou katastrofou ekonomických rozmerov kde svetová populácia nerastných surovín za pár storočí bude vyhladená a priemysel Ruska a budhistického Thajska ktoré majú asi tak prd spolu spoločné že vraj pôjde ku dnu a z toho obviňujú pravdovravnú sporo odetú mladú dámu ktorá sa chcela svojsky pomodliť ku pánovi Budhovi!? Veď aj pán Budha je sporo odetý na 3D fotografii zo zlata či medi či z čoho je- tak ho jeho veriaci vyhotovili.
A v jeho časoch to bolo moderné sporo sa odievať pri klimatickom otepľovaní ktoré trvá tisícročia v pravidelných etapách.
Alebo chcú tú úbohú ženu trestať za pravdovravnosť alebo za to že ako žena z meetoo hľadá svojho budúceho manžela práve medzi slušnými a veriacimi mníchmi a vyberá si toho ktorému budú najviacej lichotiť jej pravdivé slová ženského učenca ktoré sa naučila niekde v partnerskej budhistickej svätyni a prijala toto učenie za svoje?
Akým právom osvietenejšieho trestajú tú ženu, či by sa pán Budha v hrobe neobracal keby to videl, ako jeho nasledovníci žijú v omyle že sú osvietenejší než sám pán Budha a nemajú sa už viac čomu novému v tomto ich živote naučiť?
14. 8. 2020   Michal
A týmto chcem pozdraviť jedného budhistického mnícha ktorý sa pohyboval v Trenčíne v červených šortkách a tričku a podstrčil mi kameň na námestie na ktorom som si vyvrtol členok a v návale hnevu som ten kameň chcel hodiť do priľahlej ČSOB banky a vtom prišla súcitná okoloidúca žena, obrala ma oň a položila ho do fontány a spýtala sa ma či som v poriadku keď som sa zvíjal od bolesti na preplnenom námestí.
Ďakujem že som sa naučil krotiť svoj hnev, že som sa naučil sebakázni, a zistil som že existujú súcitní ľudia ktorí strážia moju ruku a bránia mojim nerozvážnym mladíckym činom. Ešte raz vám ďakujem pán Budhistický mních a budem na vás pamätať a aj môj členok na vás bude ešte dlho spomínať. Prajem vám všetko dobré a kiež by ste boli aj pri tej sporo odetej žene v Thajsku a poskytli by ste jej svoje rúcho aby ste ju zakryli pred očami hriešnikov a sám tak zostali nahí, lebo čo je viac ako obetovať sa pre svojho blížneho aj keď vám nadáva a neželá si to ale vaše svedomie vám to nedovolí nechať zahambenú bezbrannú ženu a poskytnúť jej svoje rúcho a ukázať jej že dobrí ľudia existujú aj v budhistických svätyniach a že naozaj veria a chápu súcit voči druhému a vedia sa sebaobetovať. Že je hodný toho rúcha ten ktorý ho nieleže nosí ale dokáže ho použiť aby hájil česť ženy ktorá hľadá pravdu a porozumenie a nie zbabelých farizejov a pokrytcov skrývajúcich sa za postavenie a duchovnosť ...
A týmto vás pozdravujem pán budhistický mních- veľa som sa od vás naučil.
14. 8. 2020   anonym
Oni na to maju. Ludske zdroje, technologie, ale aj vlastne nerastne bohatsvo.
Najosvedcenejsi a technologia tazby je GULAG, idelany ludsky zdroj je MUKL, Nerastne bohatstvo maju na vlastnom uzemi, ktore bolsevizovali uz davno.
1930 - 1933: Glavnoje upravlenije lagerjami OGPU - GULAG (Hlavná správa táborov OGPU)
1934 - 1938: Glavnoje upravlenije lagerej, trudovych poselenij i mest zakľučenija NKVD SSSR - GULAG (Hlavná správa táborov, pracovných osád a miest väzby NKVD ZSSR)
1939 - 1956: Glavnoje upravlenije ispraviteľno-trudov ych lagerej i kolonij ... (za bodky treba doplniť meniaci sa názov ministerstva) - (?)GULAG (Hlavná správa nápravno-pracovných táborov a kolónií ...)
1956 - 1958: Glavnoje upravlenije ispraviteľno-trudov ych kolonij MVD SSSR - GUITK (Hlavná správa nápravno-pracovných kolónií Ministerstva vnútra ZSSR)
MUKL..
Traduje se, že jde o zkratkové slovo s významem „muž určený k likvidaci“,
14. 8. 2020   Pokračovať
Je to smutné, ale zjavne by sa hodil aj dnes.
Zo dňa na deň viac :(
Taký Rigo, či Černák by sa iste potešili užitočnej práci na čerstvom vzduchu v lone prekrásnej prírody.
Však pozrať celý deň sprostú televíziu a naťahovať šuky v posilovni ústaného zariadenia je fakt zúfalosť.
A daňový poplatník by zrazu z nákladu videl výnos.
A to ani nehovorím o nekonečnej plejáde takých, ktorý by si tam tiež zaslúžili ísť - a pritom nikdy ani len nebudú obžalovaní - hoci celé dobre Slovensko vie, že to je chyba.
Najsmutnejšie je, že z vývoja po 1989 je už dnes viac než jasné, že nie všetky obete gulagov tam boli nespravodlivo :(((
Ale zato každý dokázal vyfabrikovať perfektnú story o svojej absolútnnej počestnosti a nevinnosti.
Čo bohužiaľ nevylučuje, že sa tam nikto fakt dostal aj nevinne :(
Tak ako v USA, v Nemecku, Francúzsku - či hociktorej inej demokratickej krajine.
A úplne najsmutnejšie je, že gulag bolo nápravno-výchovne zariadenie v súlade s vtedy platným medzinárodným právom - čo bohužiaľ Guantanámo uplne určite nie je ani dnes.
PS nechcem hrať rusovfila lebo som ich po 1968 nenávidel - ale prečo vy "demokrati" musíte vždy všade a stále len klamať, podvádzať a oyebáváť ???
Naozaj sa to nedá inak - aspoň jeden jediný raz povedať pravdu ?
14. 8. 2020   anonym
By som to vodel tak, ze ak by sme mali opat pracovne tabory, ako tuna boli na tazbu uranu, podla sovietskeho vzoru gulagu, tak taky cermak, by bol na sachte kapo a niekto ako "pokracovat" by furikoval v rytme kopancov kapa Cermaka, alebo podobnych "vorov v zakone" a po sichte by im lestil bambus, topanky a obcas aj lizal klobasu. Tak totiz vyuzivali kriminalnikov, vrahov a uchylakov, prevazne ako pomocnu silu utlaku. Ci uz v GULAGU, alebo koncentraku, neskor v pracovnych taboroch u nas a na mnohych dalsich miestach sveta.
Ano pravda je, nemali sme tu v ohrade vladu podobnu Pol Potovi a teror cerveych khmerov, ale to co nam tuna vladlo 40 rokov a nazyvalo sa to komunisti, boli len obycajny prezleceny stalinisticky bolsevici.
Aj celkovy stav krajiny, hospodarsky vysledok, zodpovedal rozmarnemu stylu vlady verchusky bolsevickej. Rozozraost a teror, najma prvych 10-12 rokov boli viditelne, potom ked zdochol Stalin, sme sa na chvilu skusali nadychnut, ale Breznev nam vysvetlil, co znamena byt protektoratom ZSSR. Potom najkovanejsi a najodolnejsi, co vyliezli z basy, alebo ich kovali v SMERS, KGB, teda gen. Ludvik Svoboda, G. Husak a dalsi zoceleny a zakalany stary paprdovia, tu po roku 68, budovali normalizaciu, avsak za stalej kontroly z Moskvy. Aj deti sa zacalo viac rodit v ohrade, dostali sme to prikazom. Uz vtedy chybali ludske zdroje.
Nie dakujem, ja si neprosim aby sa hodilo nieco take dnes.
Sme sice koloniou, alebo dominiom EU, ale krasne kleptokraticke a slobodne dominium, mame houno a vieme sa nim pekne pochvalit.
16. 8. 2020   anonym
No vidíš, a práve na takýchto ľuďoch ako si ty stoja Protokoly sionskych mudrcov.
1/1