Názory čitateľov


Názory k článku:
Rezervné meny: Ako vyzerá voľba centrálnych bankárov podľa prieskumu HSBC

14. 8. 2020   Nemo Omen
Zahraničný dlh USA úspešne prekročil 24 tisíc miliárd dolárov.
HDP USA je asi 18 tisíc miliárd USD.
Predposlednú krízu spôsobili komerčné banky (aj keď v skutočnosti to bola politka FED, kongresu a vlády USA - lebo v skutočnosti už nikomu z nich nešlo o Ameriku, ale o to, ako sa jej úkor osobne nabaliť ešte viac - v tomto úspešne pokračuje pán prezident Trump, od kotrého už vlastne ani nikto nič iné neočakáva - a on nesklame)
Budúcu krízu spôsobia centrálne banky - pretože si prisvojili príliš veľa právomcí - a teda ju už vlastne ani nikto iný spôsobiť nemôže - lebo dnešné komerčné bnaky sú už v skutočnosti regulované viac , než bola ŠBČS za totality :)
Problém je, že kým predošlá kríza v skutočnosti nebola globálna - bol to čiste americký problém - previazanosť spôsobila jej rýchle šírenie aj za hranice Ameriky - a neuveriteľne ťažko postihla slabé, no silne proamerické štáty (napríklad Island, Írsko).
Budúca kríza už bude skutočne globálna a hoci je skoro isté, že ju zase vyvolá USA (ako doposiaľ všetky krízy) - tenokrát to bude znásobený bumerangový efekt, ktorý zrazí našich amerických priateľov na kolená - lebo na taký scenár nie sú pripravení - keďže sú presvedčení, že sú pupkom vesmíru.
Takže vedia skvele vymanévrovať z prípadu, keď ublížia druhým - ale opačný prípad si ani nevedia predstaviť ...
A tam je pes zakopaný - lebo len úspešní vojvodcova totiž veľmi dobre vedia, že nikdy nepodceňuj protivníka.
Tí ostatní sú mŕtvi ...
14. 8. 2020   gibonik
dolar, euro, yuan, yen a libra uz su davno rezervnymi menami, kedze su sucastou SDR kosu rezervnych mien. Ten sa bude teraz prehodnocovat v OCT na dalsich 5 rokov. Je dost mozne, ze sa zavedie nova rezervna mena a dolar tak padne, pripadne sa pridaju nejake kryptomeny. Zlato sa neda manipulovat centralnymi bankami, takze to nikdy zlato nebude. Iba ak vsetko padne uplne na dno.
13. 8. 2020   anonym
jedina prava rezervna mena je zlato. Cinsky toaletny papier ma rovnaku hodnotu ako ostatne toaletne papiere.
1/1