Názory čitateľov


Názory k článku:
Sputnik-V: Ruská vakcína na COVID-19 vyvoláva znepokojenie

25. 8. 2020   Krivé Zrkadlo
1) ako každý politik, aj Putin robí to, čo mu zvyšuje popularitu. Napríklad najospevovanejší US prezident Barack Obama nechal z presne rovnakého dôvodu zavraždiť na území cudzieho štátu chromého starca Usamu bin Ladina. Bola to skutočná teroristická vražda, pretože ho mohol postaviť pred medzinárodný súd v Haagu. Ak by totiž boli USA zaviedli rovnaké ekonomické opatrenia voči Pakistanu, ako voči Severnej Korei, či Číne, tak Pakistanci by tohto člena jednej z najprominentnejších Saudsko Arabských rodín boli dopravili do Haagu expresne aj na vlastné náklady. V tejto súvislosti je zaujímavé, že naši americkí priatelia namajú proti pakistanským atómovým bombám žiadne výhrady - asi preto, že Pakistan je moslimská minorita, ktorá sa odtrhla od Indie. Usamu bin Ladina by pritom neodsúdil žiaden súd na svete (okrem slovenského zmenkového súdu :) pretože žalobca by neuniesol dôkazné bremeno. Okrem toho, je skoro isté, že sudcovia v Haagu by zrejme tiež veľmi rýchlo dospeli k právnemu názoru, že saudské peniaze sú lepšia, než pochybná US spravodlivosť (mali si na tie svoje nadrozmené paneláky dať lepší pozor - však sú superveľmoc a aj keď vám niekto ukradne nezamknuté auto, či bicykel, tak vám súd vytmaví, že ste neuskutočnili patričné opatrenia proti odcudzeniu a páchateľ sa vlastne len chcel povoziť). Mimochodom práve úplatky OPECu (sídliaceho vo Viedni sú hlavným dôvodom neskutočného odporu naširakúskych susedov voči jadrovej energetike - ak si myslíte, že korupcia je iba u nás a robí ju len Kočner)
25. 8. 2020   Krivé Zrkadlo
Pán Dr. Matthew Schmidt z University of New Haven iste vie čo hovorí, ak tvrdí, že: „Podvádzanie vedeckého procesu sa vždy prejaví vo vnímaní bezpečnosti vakcín,“ uviedol. Ak sa ruská vakcína ukáže byť nebezpečnou, „mohla by dokonca stimulovať antivakcinačné hnutie a zvýšiť počet ľudí, ktorí odmietajú byť zaočkovaní, pretože to poslúži na podporu konšpiračných teórií", pretože presne toto urobili USA v roku 1954, keď sa pokúsili imunizovať 800000 detí proti detskej obrne ("Polio") vakcínou, ktorú vyvinul pán Jonas Salk. Výsledok bol katastrofálny, lebo vakcína nefungovala a očkovanie spustio epidémiu. Detská obrna pritom bola strašná chcoroba, ktorá zo zdravých detí vyrábala doživotných, znetvorených invalidov. Tí šťastnejší zomreli (asi 6000). Keď v roku 1960 prišiel pán Albert Sabin s fungujúcou vakcínou, tak ho zovšadial vyhodili, lebo peniaze už boli minuté a Nobelove ceny rozdané. V zúfalsteve venoval svoju vakcínu Rusom - vtedy Sovietskemu Zväzu - ktorý rozbehol preimyselnú výrobu a zadarmo zásobil každý štát, ktorý o to mal záujem. Československá republika sa tak stala prvým štátom na svete, ktorý sa úplne zbavil detskej obrny. Druhým bolo Rakúsko. Toto síce je vo Wikipédii - ale žiadne noviny to nepriznajú, lebo to nepasuje do "demokratického" klišé o diabolskom komunizme a láskavom Západe. V akej riti ten "vyspelý" Západ však v skutočnosti je dnes palsticky vidíme na smutnom fakte, že sa nedokážu vysporiadať ani s takou hovadinou, akou je Covid-19 (čo obyčajná Čína zvládla ľavou zadnou, lebo 3600 mŕtvych v 1,5 miliardovej populácii je tak zanedbateľné číslo, že je de facto štatisticky nemerateľné)...
25. 8. 2020   Krivé Zrkadlo
Vcelku neznáma univerzita Johna Hopkinsa sa tiež celkom slušne priživila na vlne Covid-19 (hoci za doterajší priebeh by sa USA mali červenať :(
Už menej ľudí však vie, že táto univerzita sa v minulosti (ale možno ešte aj dnes (?) venovala aj iným, zaujímavým projektom:
"Práce na Johns Hopkins University v 50-tych rokoch viedli k vývoju DIACBA (Direct Injection Antipersonnel Chemical Biological Agent) - záškodníckej (dnes: "teroristickej") osobnej zbrani - v podstate "šípkam" s hrotmi napustenými chemickými, alebo biologickými bojovými látkami. Hroty "šípok" (flechettes) pritom boli drážkované, duté, alebo inak opracované, aby sa dosiahlo potrebné množstvo chemického alebo biologického bojového prostriedku, dopraveného prostredníctvom balisticky spôsobeného zranenia. Prvotné práce sa realizovali s nervovoparalytickým jedom VX, ktorý sa musel zahustiť, aby bola dosiahnutá spoľahlivá dávka. Nakoniec boli použité karbamáty". Takže ak dnes investigatívci hľadajú spôsob, ako bol otrávený Skripal, či najnovšie Navaľnij - možno nájdu hľadané vektory práve vo voľakedjších (či možno aj dnešných (?) prácach univerzity Johna Hopkinsa ... [zdroj - ako vždy: Wikipedia]
14. 8. 2020   Jozo
Najlepsie na tom celom je,ze tie "spravne firmy", ktore tak huzevnato non-stop pracuju na vakcine,aby zachranili blaho pre cele ludstvo,si uz vopred vyjednali,ze za pripadne vedlajsie ucinky,aj keby sa nastali po 5 rokoch NENESU ZIADNU ZODPOVEDNOST.
A to maju este odvahu vrieskat,ze ti strasni a zli rusy,co robia, pokrytectvo ako vysite, koniec koncov, dejiny "demokratickeho a slobodneho" zapadu je iba jedno velke pokrytectvo, takze sa nemozeme cudovat...
13. 8. 2020   kakadu
Keď stávkové kancelária postavia stávku na
Rusku vakcínu SPUTNIK V, založená na Human adenovirus type 26 a type 5
proti Britskej vakcíne, založenej na modifikovanom opičom víruse
Tak si vsadím na víťaza SPUTNIK V
Rusi vakcínu,
proti MERS a SARS, ako aj EBOLA vyrobili a zaregistrovali už v roku 2013,
kde ako vektor teda nosič bielokvín vírusu,
slúži Human adenovirus type 26 a type 5,
ktoré sú v ľudskej populácii bežne rozšírené
a ľuďom spôsobujú iba soplík a škrabanie v hrdle,
preto dnes Rusom stačilo 7 rokov existujúcu vakcínu iba modifikovať,
vložením do existujúcej protilátkovej schémy, S-protein nového SARS vírusu,
ktorý sa označuje ako koronavírusu SARS-CoV-2 a vyvoláva COVID-19
Takto do existujúcej schémy vložený S-protein koronavírusu SARS-CoV-2,
vyvoláva imunitnú reakciu, čo je cieľ vakcinácie
13. 8. 2020   anonym
Ak je to tak,ako píśeś tak ta vakcína bude mat nízku úćinost. Aj čiňania majú na tom princípe a zistili, źe ćlovek má v sebe protilátky, ktoré vakcínu napadnú a zlikvidujú. Preto je britská vakcina lepśia. Rusi budú oćkovat ludí placebom.Je to len dalśí Putinov trik.
13. 8. 2020   kakadu
Ta ja redšej ruské placebo,
za ktoré západná propaganda vydávala aj ruské hypersonicke Kinžaly a Avangardy,
ako Britský opičí vírus
12. 8. 2020   anonym
Problem je v tom, ze vakcina z RF, pomoze zarobit RF, nie Cine, nie USA, teda nie firmam, ako je pfizer a pod.
Pravdepodobne bude lacnejsia, nam dostupnejsia, nebudeme za nu musiet platit USD, ako za ropu a ine vybusninarske odpadne produkty pfizeru.
12. 8. 2020   Statočná Hongkongčanka
Ruský prezident skrátil čas zavedenia funkčnej vakcíny do obehu, skrátil čas ktorý je umelo predlžovaný farmaceutickými spoločnosťami aby ich vývoj vakcíny stál ešte väčšie peniaze a vakcíny boli drahšie, skrátil čas za ktorý by sa nakazilo na svete ešte viac ľudí, čiže viac ľudí by potrebovalo vakcínu, čiže by sa predalo viacej vakcín a farmaceutické firmy by ešte viacej zarobili predajom ešte väčšieho množstva predražených vakcín za astronomické ceny.
A pán prezident Putin to stopol a povedal že dosť bolo utrpenia Rusov a dosť bolo zisku nenažraných farmaceutických spoločností.
Toto je celá pravda a ostatné je len špinavá propaganda závistlivcov Ruska a nenažrancov špinavého biznisu s predraženými vakcínami a nákazlivými chorobami- špinavý biznis s ľudským utrpením a na ňom založený zisk.
Však "Páni laboratória z Wuchanu???!!!"
12. 8. 2020   M.V.
Z vakcín sa vytrieskavajú politické závery miesto toho, aby niekto navrhol urobiť niekoľko dvojitých slepých štúdií a porovnať výsledky oproti ruskej vakcíne.Keby boli objektívne výsledky v prospech Rusov asi by štúdie zrušili bez záverov.Vypukla snáď očkovacia pandémia?
12. 8. 2020   lex TALIONIS
Dôležité je, že tých 400 miliónov vakcínčo pre nás objednala EU, za ktoré neručí ani výrobca nevyvolávajú znepokojenie. A budú nás nimi povinne očkovať (vzhľadom na počet ľudí v EU a vzhľadom na COVID pasy). Veď náš virológ to už povedal na plné ústa pred médiami - Kto nebude zaočkovaný nedostane prácu, nebude môcť cestovať HD ani do zahraničia, nebude môcť chodiť do školy, proste stratí občianske práva a slobody.
12. 8. 2020   Peter
Náš virológ nám môže slúbiť aj královstvo božie. On nemá výkonnú moc, jeho mokré sny ťa vôbec nemusia trápiť.
Platné dokumenty sú Charta ludských práv a tiež naša Ústava. Ak odmietneš vakcínu, môžeš dostať pokutu, ale nemôže nikto kôli vakcíne siahnuť na tvoje živobytie. Hromadné žaloby by vládu položili, ak nie hromadné protesty.
Všetko, čo sa okolo nás deje je len politika zastrašovania.
12. 8. 2020   peg
Niekomu začína "lepiť",že na tom všetkom, by mohol nakoniec zarobiť niekto iný,s kým sa ani nerátalo.
12. 8. 2020   Kozmonaut
"Cieľom nemá byť, aby ste boli prvý" - zaujímavé, že pri pristátí na Mesiaci tento slogan neplatil :)
Pritom vedajší vedci sa zhodovali v názore, že to je mimoriadne bezohľadné, hlúpe a neetické - pretože extrémne komplikované skúšky sa robili na prvý pokus na ostro a so živými kozmonautmi.
Našťastie to vyšlo - a tak nebolo potrebné použiť záložné filmové štúdio, kde bola pripravená scéna, ktorá sa mala premietať, ak by bolo došlo k anjhoršiemu a kozmonauti by umierali v priamom prenose (sledovať ako človkú lezú jeho vlastné vnútornosti cez ústa je naopzaj nechutné - napríklad v prípade explúzie pretlakovanej hlemy, čo roztrhnutia skafandra (že to tak je, vieme z japonských snímok, ktoré robili s čínskymi zajatcami vo WWII a - a na rozdiel od Mengeleho to aj poctivo nafilmovali - asi preto ich ani nikto nepotrestal)
A neplatil ani pri výbuchu prvej US vodíkovej bomby, keď Niels Bohr vyjadril znepokojenie, či sa táto reťazová reakcia nemôže náhodou rozšíriť aj na všetok vodík v svetovom oceáne. Odpoveď bola, že "uvidíme". Vyšlo to (inak by dnes slnečná sústava asi vyzerala inak - aj keď by to už naozaj nikomu nevadilo :)
Čo neznamená, že kritici nemajú pravdu - smutné je len to, že tá kritika tu je z úplne iných dôvodov, alebo Amíkom záleží na Rusoch ešte menej než Putinovi :(
12. 8. 2020   Tom
Dobré zhrnutie.
1/2staršie