Názory čitateľov


Názory k článku:
Menej znamená viac: Politika ochrany príjmov v snahe o zachovanie pracovných miest

15. 8. 2020   M.V.
Voľný čas môže mať iba bohatý, pracovne dobre začlenený človek, ktorý nebojuje o prežitie. Málo práce pre ľudí v produktívnom veku s minimálnou mzdou ekvivalentnou za 2-3 hodiny je budúca romantická chudoba a prežívanie na okraji spoločnosti ako to popisoval Ch.Dickens.
15. 8. 2020   anonym
Menej znamena viac, bohuzial je take socialisticke. Najma v oblasti miezd a prijmov. Lenbo rovnakym heslom sa riadia ceny vsetkeho, co potrebujeme k zivotu.
Zacneme potravinami, kde menej, znamena viac, stupaju ceny. Ceny energii, cim mensiu mame spotrebu, tym vyssie su ceny, rovnako aj PHM. Nehovoriac o stocnom, alebo o vode kanalizovanej. Rovnako aj ceny nehnutelnosti, plati cim menej, znamena ovela viac.
Politika ochrany prijmov, ktora ma nejaku snahu, nechrani ludske zdroje, ale bohapusto mina peniaze na zachovanie miest a miezd, ktore zanikli iz ped casom.
Potom aj tak stupaju ceny vsetkeho, bez ohladu na to, co to "menej" znamena pre "koho" to pekne "viac".
Nakolko sa sa roky nafukovala bublina vsetkeho "viac" je ovela "menej" mainstreamovo opatrnych. ale my nezijeme v etape budovania krajsich zajtrajskov, pod vladou KSC, prezlecenych bolsevikov, co urcovali maloobchodne ceny hajzelpapiera, ktory aj tak na ciernom trhu mal vyssiu cenu, nakolko bol nedostatkovy.
Ak odrezeme pracovne miesta, ktore nepotrebuje trh v sucasnosti, nepotrebujeme riesit ani stupajuce ceny.
Tato dnes smiesna "kolonia" mavala bezne 20% nezamestnanost a prezila.
Problem bol, ze sme tolko nebudovali na uver. Teraz na dlh, aj pre vnucata vnucat, zachovavame pracovne miesta, ktore prakticky neexistuju, na miesto aby sme tie miesta zrusili a zaviedli trebars vynimocny stav a podporu v nezamestnanosti na 1 rok. Po roku esta 50% z povodnej vyplacanej sumy.
Ludske zdroje by prezili aj bez toho, aby sa udrzovali umelo miesta pracovne. 20% nezamestnanost nieje katastrofa, je to skutkovy stav a ten tu uz bol.
Co tu ale nebolo, su nesplacane uvery ludskych zdrojov, co sa prikryvali perinou, na aku nemali.
17. 8. 2020   eXtrem
Ako pises. Ludia co sa prikrivali perinou dnes kupuju hojnost na dlhy. Ohliadnut od dosledkov toho. Ja ich volam ze Americania hejslovaci.
1/1