Názory čitateľov


Názory k článku:
Návrh na jednorazovú daň: Jeff Bezos aj Elon Musk by museli zaplatiť desiatky miliárd dolárov

11. 8. 2020   Ajtaksada
Ja som za progresívnu daň ... kto poctivo pracuje a zarobí ledva na prežitie, lebo jeho práca je málo ohodnotená, by mal platiť menej, myslím v percentách, ako ten ktorý zarobí za ten istý čas násbne viacej.
Každá práca ktorú si žiada trh je potrebná ... a mala by byť slušne ohodnotená.
Nejaké argumenty o tom, že "každý má možnosť" sú klamstvo.
Počnúc miestom narodenia,sociálnou skupinou, finančným zabezpečením rodiny, nadaním, IQ a tiež šťastím ... áno šťastím ... lebo koľko ľudí s rovnakým vzdelaním, rovnakou usilovnosťou a podobne nemalo "životnú šancu" a tak nedosiahli na "vrchol".
Ale k článku.
Tu mám opačný názor ... zarobili tie peniaze poctivo? Pravdepodobne áno ... prečo nejaká "špeciálna daň" ... ktorá je vlastne určite nespravodlivá a demotivujúca ...
8. 8. 2020   M.V.
Ak majú platiť také peniaze tak asi nebudú mať zábrany financovať teroristov rôzneho kalibru. Táto hra sa nehrá v rukavičkách ani pri oveľa nižších sumách. Otázka je aké regulovanie je nastavené v daňovom systéme ako modus operandi? Z Európy uniká možno aj 50% daní do rôznych rajov.
7. 8. 2020   anonym
Ludia menovany v clanku, ak by mali zaplatit nejaku dan, tak nam narobia na svete take male peklo, ktore si odserkame vsetci.
Otazka nieje ci je nieco taketo mozne, ale otazka je, ci je to na neico dobre.
Elon generuje peniaze, pre cestu na Mars a snazi sa o expanziu ludstva do vesmiru. Nerobi to na odpadovej technologii velkych nosicov jadrovych nalozi, ale robi to komercne, aby ludstvo konecne, expandovalo do vesmiru.
Facebook, je zas digitalna droga, pre blbych, kto ju potrebuje, tak ju aj zaplati, inak jeho digitalne upraveny, komprimovany a inak virtualne bezcenny zivot prestane mat zmysel a rovnako aj blby telefon a neuroticke kontrolovanie sprav, pocas akejkolvek doby.
Bezos a amazon, je taky velky celosvetovy obchod na vsetko mozne, bojim sa ze vietnamci na trznici to nenahradia, ak sa ujo Bezos nastve.
Valmart sa nas v EU netyka, tuna uz skrachoval carefour, baumax, no aj Tesco sa bori v problemoch, ale vdaka koronasviatkom, nakupu ryze a WC papiera, sa zahojili slusne a aj bobo straty sa zahojilo..
7. 8. 2020   Stano
Kým jeden zarába miliardy iný nemá na to aby kúpil svojim deťom základné potreby.Svet je zvrátený a chorý.Obhajovať Elona Bezoša alebo Facebook je chorobomyseľné.Tých to ľudí treba nekompromisne a tvrdo zdaniť.
9. 8. 2020   Lia
súhlasím
10. 8. 2020   hoax
zdanit treba zisk ktorý produkujú ich firmy .. nakoľko sa vyhýbajú plateniu daní ... to je problem ..
1/1