Názory čitateľov


Názory k článku:
Jediný graf: Francúzsko zostáva najzávislejším štátom sveta od jadrovej energie

3. 8. 2020   anonym
Jadrova energia je fajn.
Ma vsak niekolko negativnych aspektov.
V prvom rade, uz na svete nieje nutne vyrabat tolko plutonia, nakolko jadrove zbrane, vysli na teraz z mody.
Vyroba a prepracovanie jadroveho paliva, je technologicky a aj ekologicky nemenej narocny proces, ktory zasiera prirodu ovela horsie, ako povrchova tazba hnedeho uhlia.
Sami Francuzi, nemaju ziadne moznosti, ako si vyrabat a prpepracovavat palivo, ani vyhorene palivo neskladuju na trvalo. Proste vyuzivaju moznost, ze si kupia to c potrebuju a potom to zas vyhodia, tam, kde ich to neboli.
NA rozdiel od napriklad Japonska, kde si palivo prepracovavaju sami a jadrovu havariu mali aj spracovacom zavode /Tokaimura/ https://en.wikipedi a.org/wiki/Tokaimura_ nuclear_accident
Frantici vyuzivaju vyhody, ktore pomaly ale isto koncia. Vyhody ktore ich nestoja nic ine, ako peniaze.
3. 8. 2020   LAci
Francúzi sú veľmocou na skladovanie vyhoreného jadrového paliva v najbližších 100 rokov sa ukáže že to bol veľmi prozreteľný ekonomický počin pretože je viac ako isté že sa nájde spôsob ako využiť zvyšnú energiu z vyhoreného reaktora.
3. 8. 2020   Zdeno
Tieto Slnečné panely a Elektromobilita sú Hlúposti a v žiadnom prípade nie sú Ekologické.Propagan da a dotácie Bruselu a štátov vytvárajú obrovský dopyt a takto sa z toho stáva obrovský byznys a prinesie to obrovský rast Ekonomiky a zisk.Aká je to ekologia ak sa na dotácie najprv všetci poskladáme a potom to Dotujeme?Platíme oveľa viac za elektriku aby sme mohli dotovať slnečnú enegiu to je Ekológia?NA montáž panelov na rodinný dom dostanete 3000€ podporu od štátu odkiaľ sa zoberie tých 3000€ zo vzduchu?ie všetci sa na tu super-ekologiu poskladáme.
3. 8. 2020   Igor
Jediná naozajstná GREEN energia-Atomová.
3. 8. 2020   ivan
Nemeckí experti spočítali že ak by sme chceli energiou zo slnka nahradiť všetkú energiu tak na z každých 6M štvorcových by bol 1M štvorcový panelov.
10. 8. 2020   mm19194
Inak teraz vidno aki amateri kde kade vladnu po krajinach...Staci sa volat aktivista...drzat sa zazracnych slov EKO, GREEN, BIO, UDRZATELNE, atd...a hned vyvolavas pozitivne emocie, ktore ludia bez rozmyslu nasleduju...(((
1/1