Názory čitateľov


Názory k článku:
Žiga: Pri VSE sme stratili šancu napraviť nevýhodnú privatizáciu

2. 8. 2020   peg
Štát nič nepredával a ani nepredal. Ale ani nekúpil, hoci mohol-a za umožnenie tohto lukratívneho bisnisu ,dostal odmenu 35 mil.Euro a ešte nejaké ..predkupné právo na paroplyn stanicu. A snád,ˇešte niečo do vačku.Hoci využitím svojho predkupného práva, mohol získať ďaleko viac. Lenže potom ,by z toho okrem štátu, nikto nič nemal.
31. 7. 2020   ibot
Ak sa predá časť strategického podniku ,minister to okomentuje "stalo sa tak aj v roku 2013" ? To, že sa tak stalo,to niekto dostal nejaké vnuknutie? Alebo znamenie ? Nebodaj
, nie z nebies. Teraz, pri predaji ďalšej časti VSE, sa to zase "stalo"? Zase niekto dostal vnuknutie ?Prečo o tomto nerokavala vláda ,ani parlament ? Kto stanovil podmienky predaja a predajnú cenu ? Bez výberového konania a bez posvätenia od Inštitútu hodnota za peniaze,ktorý sa zvykne vyjadrovať k bársakým blbostiam, no teraz je ticho. Veď nebol predávaný nejaký bezvýznamný, odstavený,zhnitý železničný vagón, ale časť strategického zariadenia, čo bude mať vplyv a dopad na tisícky ľudí /odberateľov el./. Hlavná vec je, že o nepodstatných blbostiach sa dokáže parlamentovať do rána,za mohutnej asistencie médií.O "obchodoch" sa radšej nerokuje, to sa iba hodí,ako hotová vec /bez akýchkoľvek analýz a dopadov/ formou noticky v nejakom plátku, a je vymaľované. To sme sa dožili "zmeny".
31. 7. 2020   anonym
..."Teraz, pri predaji ďalšej časti VSE, sa to zase "stalo"? Zase niekto dostal vnuknutie ?Prečo o tomto nerokavala vláda ,ani parlament ?"
.
No jednoducho preto, lebo štát teraz nič nepredával a ani nič nepredal.
.
Ľudia, preboha, trochu si naštudujte skutočnosti skôr ako začnete niečo písať na web.
31. 7. 2020   anonym
Ale skúsi vysvetliť o čo išlo:
- Na Slovensku sú tri energetické obchodno-distribučn é spoločnosti: ZSE (ZSD), SSE (SSD), VSE (VSD)
.
Vo všetkých týchto spoločnostiach má od roku 2003 (kedy bola privatizácia) štát podiel 51%. Zvyšných 49% vlastnili od roku 2003:
- ZSE 39% EON, 10% EBOR
- SSE 49% EDF
- VSE 49% RWE
.
Pred pár rokmi sa udiali tieto zmeny (za Ficovej vlády):
- EBOR predal svoj podiel EONu
- EDF predal svoj podiel EPH
.
Tieto prevody sa udiali bez toho, aby štát dostal aspoň halier.
.
Teraz RWE (Nemecká firma) predala EONu (Nemeckej firme) svoj 49% podiel, za čo štát zinkasuje 35 miliónov € a zároveň sa EON zaručil investovať 1 miliardu za 5 rokov.
.
Kto viac okradol štát Fico alebo Sulík?
6. 8. 2020   slovak
uplne suhlasim az na poslednu otazku - slovicko "viac" hovori,ze okradol aj Sulik, ale to nie je pravda. Sulik ziskal peniaze a Fico nic. Teda aspon do statneho rozpoctu nic. Mozno to slo do "systemu"
30. 7. 2020   fero z BA
čím menej práv je v rukách politických nominantov, tým pre krajinu lepšie
30. 7. 2020   G.S.
A cudzí monopol ti neprekáža? Veď teraz ovládnu distribúciu na 2/3 Slovenska. Teraz len budeme čumieť ako nám bude Sulík po vzore Mikloša tvrdiť, že zvyšovanie cien za distribúciu je len a len pre naše dobro.
30. 7. 2020   fero z BA
bude to vlastnit súkromná firma a nie štátni politickí nominanti --- pamätáme si rozkrádačky v SPP, elektrárňach, bankách,.... už stačilo.... a distibúcia podlieha úradu na reguláciu sieťových odvetví - doteraz to riadil SMERácky poskok, ktorý poslúchal širokého, babiša,....
31. 7. 2020   anonym
Teraz to budes riadit ty FERKOS a Matelko
31. 7. 2020   anonym
klídek...
Podiel štátu sa nezmenil. Jeden súkromník predal podiel druhému súkromníkovi.
A štát na tom zarobil.
30. 7. 2020   anonym
Tak funguje konstitucna /tucna/ kleptokracia u nas v kolonii.
1/1