Názory čitateľov


Názory k článku:
Je hlúpe šetriť, ak vám na starobu zostane len hromada peňazí

2. 8. 2020   ii4567177@gmail.com
To musel písať neaky smutný plagiator od našich oligarchov lebo naše podnikateľské chudatka nemajú dosť na účtoch. Povedzme si koľko zarobili na krize menšej. Potrebujú na nové autá vily . Niekto tu naschvál neaky pseudo ekonóm takých je plno nabáda na minanie nie šetrenie. Odkazujem všetkým . Šetriť budem a nekúpim nič ďalších 10 rokov. Adios
1. 8. 2020   turbo
lepšia hromada peňazi ako nič
6. 8. 2020   apoliticky
Aspon budes mať čim zakúriť...
1. 8. 2020   anonym
NAstastie tato varianta v kolonii u nas ludskym zdrojom nehrozi.
Nieje hlupe setrit, ale na starobu neostane kopa penazi, najma nie vtedy, ak ludske zdroje zarabaju almuznu v tejto krajine.
Potom su tu pripady ojedinele, kedy kleptokrati a oligarchovia setria, aj kopa na starobu je velka, avsak v tejto kolonii tato usetrena kopka neostane, vatsinou je dobre schovana v danovych rajoch, ako unikova rezerva, pred nahnevanymi otrokmi /volicmi/. Taky penzionik typu Elekra, alebo ine, saturuju darebakov na jednom mieste.
Ludske zdroje, co si spravili rezervy a uspory, zas bude slniecko-neoliberal na nova vlna, presviedcat, ze ak tie peniaze usetrili, mali by sa podelit, bud z osadnikmi, alebo rovno z Africkymi neoeuropanmi, alebo skratka najlepsie, ak tie peniaze doteraz nepotrebovali, tak uz ich potrebovat nebudu, klasicka banksterska poucka hovori, ze uspory ludskych zdrojov v banke, su dobry dovod hladat moznosti, ako presvedcit ludske zdroje o ich nepotrebe.
V praxi ale je problem, aby hypotekarny otroci, pracujuca chudoba, energeticka chudoba, mohla z almuzny nasetrit nejak vyznamny objem prostriedkov akych kolvek, ktore by v kolonii mohli vyrazne zlepsit zivot v starobe.
Lebo po splateni hypoteky, ostane na starobu ludskym zdrojom byt, alebo dom, ktoreho len zalohove platby za energie, za pripojne odberne miesto, dane a poplatky, stoja vlastne skoro tolko, co tvori pasivny prijem jedneho dochodcu. Druhy musi zit, aby sa mohli dvaja krmit a nevyberta smetiaky.
Usetrene peniaze, mozu vydrzat kratky cas, okolo 5-10 rokov a potom uz ostava len skutocny pasivny prijem.
Problem je, ze ak ludsky zdroj, preda svoju kucu, je na chvilku bohaty bezdomovec, nez si kupi mensiu nehnutelnost, ale aj to maximale v blizkosti nejakej osady a ostane vykoreneny, mimo dosah obcianskej vybavenosti, mimo dosah lekara, odkazany na vlastnu dopravnu obsluhu, ak este ma kde parkovat, ma cim jazdit a za co a ma na lekarske prahliadky a prejde nimi..
1. 8. 2020   M.V.
Koľko sa dá našetriť z platu, keď slušnejšie auto je za 100 000e? Aký problém je minúť celoživotné úspory len ako prilepšenie k penzii? Deti každého zbavia takýchto starostí.
6. 8. 2020   anonym
Jednou z možností je nekúpiť si slušnejšie auto podľa tvojej definície.
1. 8. 2020   @@@
všetko je len dobre predavajuca iluzia ....ako cela ekonomika :D ....cela ekonomika je vlastne taki mali paradox že keby všetci len šetrili tak too spôsobi obrovske problemy ale zaroven keby všetci len obrovsky minali na dlh tak sa stane to iste ...takže ani jedno ani druhe riešenie nie je to spravne ....sprave je niečo medzi ale udržať stav medzi na vyvaženej hodnote je prave ten najväčši ekonomicky problem kde ked sa to prepiskne tak nasleduju krizy a recesie ktore su nič len vysledkom tejto nerovnovahy
1. 8. 2020   lubo
Preto som nevstupil do žiadneho fondu ani piliera lebo len jediná istota pre dôchodcov je ked pracuju, platia odvody do soc poistovne, z ktorej sa platia dochodky a potom až sa stanu dochodcami musia zase pracujuci prispievat na ich dôchodky ,to je jediny spravodlivy a isty system ktory nam zavidel cely svet .
1. 8. 2020   @@@
....aj ked mnohi nadavaju že prvy pilier je zly možno maju aj pravdu ale zatial nič lepšie ako prvy pilier nikto nevymyslel
6. 8. 2020   anonym
No neviem neviem.
- Prečo si myslíš, že štát ti bude garantovať normálny a slušný dôchodok, keď nie je jasné, či bude mať na splátky úverov, ktoré nabral v minulost?
-- Kým nebol Fico pri moci, bol dlh Slovenska 15mld€
-- Počas Ficových vlád sa zvýšil dlh na 41mld.€
-- Počas korona krízy sme si požičali ďlaších 12mld.€
Zatiaľ vždy minie Slovensko viac ako má k dispozícií financií, čo myslíš, dokedy to bude takto fungovať? Kto Ti bude garantovať že dôchodok nebude iba žobračenkou?
1. 8. 2020   fero z BA
autor článku je jasný..... niet väčšej hlúposti, ako zveriť svoje peniaze dajakému fondu
1. 8. 2020   jim45
Tak to naozaj si ich radsej uzit. Inak ceny neuprosne stupaju. Tento mesiac som mal neocakavane vydavky 1200€. Keby som ich nemal, tak neviem co by som robil.
1. 8. 2020   fero z BA
nepochopili sme sa, sporiť hovorím že je potrebné, ale určite nie cez fondy, ktoré prakticky okrádajú investorov
1. 8. 2020   marek
hlúposť je šetriť a neskôr používať nasporené znehodnotené peniaze za ktoré si človek potom už skoro nič nekúpi!
1. 8. 2020   Ivan
Výnos z II piliera je po x rokoch 2% čo nepokrýa ani Infláciu.Takže občania boli okradnutí v priamom prenose a nikto nebude za to zodpovedný.
1. 8. 2020   PFG
A treba dodat, ze ak pride financna kriza, tak vynos z 2. piliera moze kludne dosiahnut aj minus 100 % vlozenych prostriedkov. Nenadarmo sa pomaly ale isto vedie diskusia a pripravuju sa mnohe zodpovedne staty na buducnost napr. aj temou garantovaneho prijmu.
1. 8. 2020   fero z BA
problém je v tom, že II pilier takto nastavil súdruh fico, aby okradol ľudí
1. 8. 2020   @@@
...takto to nastavil šmejdak kanik aby dal svojim kamaratom ...kanik pôosobil v alianz a prave tato spoločnost ma z druheho piliera najväčši biznis ..takže špinavec kanik a jeho verna družina odrbala ludi ....ale ano vyhovarajme sa na fica len aby sme prekrili skutočne problemy a pravych vinnikov
1. 8. 2020   fero z BA
fico pomenil podmienky sporenia, fondom zakázal investovať podľa svojich predstáv, predpísal im spôsoby investovania ----- vyhovárať sa na Kaníka jre presne také komunisticko-ficovs ké prekrúcania skutočnosti
2. 8. 2020   @@@
za vymysli ....pekne kecy ti nakecali a ty si im uveril ..l.ešte že je tolko užitočnychn idiotov ako ty potom si taki hajzli a špinavci ako kanik a jeho družina možu uživať skvely život na ukor inych :D
2. 8. 2020   Kviciak
A kde skončilo 5%, ktoré mali byť na súkromných dôchodkových účtoch sporiteľov 2. piliera každý mesiac, ale Fico s bolševickou lúzou ich ukradli ? Ale hlavne ďalej mudruj o zlom druhom pilieri...vy ste neboli sociálna demokracia, ale lúza, ktorá mala jediný program - ukradnúť všetko, čo nie je privarené.
3. 8. 2020   @@@
ake 5% každy mesiac?...to vam nasluboval kanik a druhy pilier ...tak vas pekne oklamali a jasne hodme to na fica aby nikto nezistil že sme špinavo klamali
3. 8. 2020   Kviciak
Fico znížil odvod do 2.piliera z 9% na 4%. Tie peniaze som mal mať na súkromnom dôchodkovom účte, z 1.piliera ich nedostanem navyše. Takže Fico ukradol každému sporiteľovi dosť veľkú sumu, ale plačme tu, aké malé dôchodky sú z 2.piliera. Mňa zaujíma dedičnosť 2.piliera a som zvyknutý spoliehať sa na seba, nie na štát. Keby ten zmrd niečo zato vybudoval, alebo rozdal to menej majetným, to prežijem, ale tá sviňa mala jediný program - všetko ukradnúť s Kaliňakom, Počiatkom, Trnkom, Bodorom, Jankovskou, Kováčikom. Jeho problém bol, že už keď prišiel k moci, ovládali ho kdejakí Širokí, Brhelovia, Výbohovia, atď, musel držať hubu a krok. Toť "sociálna demokracia", hlúpym voličom stačilo, že sociálne kecal. Ja súhlasím s vládou sociálnej demokracie, ale toto bola zlodejská lúza. Škoda, že Slováci sú z bolševika naučení tolerovať kradnutie, potom tolerujú zlodejské vlády, lebo je to náš vlastný obraz. Táto krajina by mohla byť na tom o dosť lepšie nebyť svíň ako Fico a spol.
6. 8. 2020   anonym
Okrem toho Fico počas svojej poslednej vlády zvýšil potajme poplatky v prospech DSSiek za vedenie účtu a tak isto zo zisku pri akciových a indexových fondoch. Len minulý rok som vďaka Ficovi zapaltil DSS stovky €!!
-
Napriek tomu aj napriek korona kríze mám zisk cca 30% z vložených financií.
6. 8. 2020   Kviciak
To si dobre zvolil fondy a správne časoval prevody. Ja som v konzerve, nakoľko dôchodok už nie je veľmi ďaleko a už nemám čas počkať na zotavenie po kríze. 2. pilier neinvestujem, ale mám iné akcie, kde mám čas prekonať aj viac kríz😊
1/1