Názory čitateľov


Názory k článku:
Ekonomická rekonfigurácia: Ako merať hospodársku obnovu po koronavíruse

31. 7. 2020   anonym
Hospodarska obnova, je hlupost, lebo nieje co obnovovat.
Nic sa neznicilo, len nastal vypadok prijmov, aj to nie koli koronavirusu, ale koli opatreniam zavedenym proti jeho sireniu. Keby umrelo 20% ludskych zdrojov na planete, nic sa nestane. Ludske zdroje sa obnovuju najlepsie v najchudobnejsich krajinach. Cim je krajina bohatsia a to najma jej obyvatelia, tym menej sa rodi deti.
Kolonie, najma tie, co su ovladane kapitalom nadnarodnym, vladne v nich konstitucna kleptokracia, dosadena podla priania oligarchie, sa zasadne neobnovuju. Je to len priestor, kde su etnicky a narodnostne viazane ludske zdroje , ktorych existencia je voazana na mzdy z nikou pridanou hodnotou, aby velmi nepindali a makali viac, musia si brat uvery na cokolvek, hypoteky na byvanie. Vysledok ich zivota je, ze nemaju cas a ani moznost pri svojom pracovnom vytazeni, mat deti, alebo sa vobec mnozit. Deti su v podstate spoplatnena forma kedysi beznej radosti, ktoru prinasal sex. Dnes sex neprinasa deti, ani bocian, ani vrana.
Ak v mestach, kde ludske zdroje sa rozhodnu mat dieta, skolka stoji na mesiac okolo 300 eur, alebo v Blatisrave aj 600 eur, tak bezny hypotekarny otrok, si tuto drahu spoplatnenu radost musi odopriet.
Hospodarska obnova teda moze mat rozne formy, napriklad obnova rozkradania v nebyvalej podobe, ako za Ficilianov, alebo obnova politiky ktora nuti ludske zdroje pracovat takmer zadarmo a idelane uzavriet hranice, aby zdroje nemohli volne migrovat.
31. 7. 2020   @@@
nechajte hdp na pokoji ...hdp je ukažkov vykonosti ekonomiky nie životnej urovne ....to čo by všetci chceli čiže ukazovatel životnej urovne ved nikomu nebrani taki udaj vytvoriť ale hdp s tym nič nema akekolvek jeho obracanie a otačanie ako sa niekomu hodi len viac poškodi ako pomože .... ..... ..... .....
ak niekto chce nech si vytvori iny ukzovatel napriklad porovnanie priemernej čistej mzdy k tomu čo si ludia v danej krajine zato možu kupiť ....nikomu to nebrani niečo take vytvoriť ale netahajte hdp do niečoh s čim nič nema len preto že dnešny prilišny liberali by chceli všetko otačať len tak ako sa im hodi ....lebo to nikomu nepomže
1/1