Názory čitateľov


Názory k článku:
Neprehľadné dohody a vakcinačný nacionalizmus: Ako sa privatizuje výskum financovaný z verejných zdrojov

4. 8. 2020   Gullian Baré
Zaujímavé, že úroveň nákazy a mortality v tých najsamvyspelejších štátoch je zhruba 200x vyššia než v zaostalej Číne - a ak toto porovnanie nestačí - tak viac než 100x vyššia naž u nás doma - na Slovensku.
Lebo na Slovensku je zatiaľ úmrtnosť asi 5 osob na milión, kým v USA 480, v UK 680 a v Belgicku dokonca 850.
Toto je absurdný nepomer, keďže človek by od vyspelého sveta očakával presný opak.
Neprateľ demokracie by sa mohol spýtať - prečo vyspelé štáty vraždia svojich daňových poplatníkov - je to fakt len skrz provízie za vakcíny, čo nikdy nebudú a akeď budú tak zreme budú neúčinné (proti chrípke som sa poctivo očkoval roky - a potom som prestal - chrípku som pritom dostal len raz a aj to v tom roku, keď som sa zaočkoval) ???
3. 8. 2020   M.V.
Nijako neplánujem opakované očkovania expresnými v akcínami. Musíme odlíšiť vedľajšie účinky od nežiadúcich, dalo by sa povedať ak vakcína nemá vedľajšie účinky, nemá ani hlavnú účinnosť. Klinické testy majú rôzne štádiá ako aj štandardy. 1000 ľudí je pre bezpečnosť skoro minimum z minima -. plánujú očkovať každého dokonca opakovane a asi nejlepšie tých nad 70 rokov? Registrovať to asi nemôžu, ak nie sú schopní liek dodať, nemajú registráciu doma, čo je tiež vágny pojem a prijateľnú dokumentáciu chemickú ľudia sa iste budú pýtať na ortuť a hliník , biologickú, farmakologickú, imunologickú, toxicity orgánové, chronické a klinika od detí po najstarších- tam treba pozrieť úmrtia pekne v tabuľke z akéhokoľvek dôvodu, tehotných žien, stabilitu vakcíny....to sa do tých 1000 dobrovoľníkov nezmestí, ale také giganty majú peniaze na testťy po celom svete. Asi to registrujú centrálne pre Európu. Kto by mohol tie testy? opakovať Dúfam, že sa nedožijem tej zverskosti, ktorá by ma nútila byť dobrovoľníkom v očkovacej schéme vycucanej z prsta a podpisovať vyhlásenie, že všetkému do bodky rozumoiem o podstate a dôsledkoch testov.Tento biznis Slovensku ušiel.
3. 8. 2020   Kristie Bimladim
Čo nedorazí vírus, to dorazí vakcína- v skutku brilantný plán na vyčistenie!!!
3. 8. 2020   fero z BA
a Slovensko? Slovensko akou čiastkou prispelo na výskum, vývoj a uvedenie vvakcíny do obehu? Je predsa úplne normálne vo svete, že chudoba ide na rad posledná, to je v poriadku, kto platí, ide prvý. socialisti a komunisti môžu požiadať sovjetský svaz o vakcínu, nikto netuší aké bude mať vedľajšie účinky, ale bude. Slovensku nič nebránilo byť v prvej línii, len sa malo finančne zúčastniť na výskume. Asi by to malo väčší význam, ako zo štátneho rozpočtu financovať činnosť politických strán
3. 8. 2020   Kristie Bimladim
"Priateľ je človek, ktorý pozná melódiu tvojho srdca, a pozná tvoje krvné výsledky Covidu19 , priateľ ktorý vždy má pre teba pripravenú vlastnú pištoľ keď ju súrne potrebuješ, najmä v Pegingskej vypočúvacej miestnosti."
(nezabudnuteľný výrok kamaráta pracujúceho HongKongských službách)
3. 8. 2020   ADAM
Politici umožňujú Rozkrádanie spoločného majetku (z daní) všade vo svete.Preto by sa mali občania zaujimať o veci verejné.
1/1