Názory čitateľov


Názory k článku:
V meste pribudlo 20 nových nájomných bytov

26. 7. 2020   Ivan
Na slovensku treba dať hlavy dokopy a vytvoriť projekt na stavbu lacných panelákov.Tým by sa mohli ceny nehnuteľností dostať na rozumnú úroveň a životná úroveň by mohla konečne vzrásť.
26. 7. 2020   anonym
Problem je, ze to nieje v zaujme developkarov, aby existovala lacna alternativa byvania. Ani bankstri by sa nepotesili, ani kleptokracia nieje nadsena, hoci Kollargol, nieco splietal o lacnom byvani.
Problem je napriklad v tom, ze ak napriklad v BA, chyba okolo 1000 bytov mestskych, kde by mali byvat ludia, co teraz byvaju v bytoch, ktore boli predmetom restitucie, privatizacie a roznych nuanci porevolucnych, kde mesto musi doplacat rozdiel medzi regulovanym a trhovym najomnym.
Nikde ziadne spolocenstvo vlastnikov, si ani nechce predstavit, ze by v ich okoli, vybudovali nejaky bytovy dom, alebo komplex, kde by tychto ludi, dnes povatsinou starych nastahovali, lebo ked umru a nemusi to trvat dlho, nastahuju tam socialne slabsich, alebo skratka socky a lokalita sa zmeni na nieco, ako v horsom pripad Lunik9, alebo v lepsom pripade na nieco, ako su Kopcany.
A ceny nemovitosti, zacnu rychlo klesat. Okrem toho uvolnene byty, vlastnikov, restituentov a spekulantov, tiez budu musiet zrazu riesit, bud predajom, co je najlepsi pripad, alebo prenajmom, co znamena starosti, nielen cisty vyvar, lebo castkrat sa jedna o byty v starom meste, kde je minimalna dopravna obskuznost, velmi komplikovane je aj rekonstruovanie, stahovanie a celkovo sa jedna o byty, kde moc ludia mlady, byvat nechcu, ziadna obcianska vybavenost, hluk, chybajuca zelen, ziadne ihriska, skolky, skoly a skratka je to nie lukrativne byvanie. Takze stratia aj restituenti, nielen developkari.
Kazdy volny byt, najma za nizku cenu, alebo z regulovanym najomnym, sa rovna jeden nepredany byt modernej developkarskej kralikarni.
Pretoze nam vladne konstitucna kleptokracia a ovladaju ju ciastocne oligarchovia, nieje velmi sanca, ak sa nestane nejaky velky, naozaj velky pruser, co ani zda sa korona nieje, ale taka svetova hospodarska kriza na tvrdo, by ciastocne problem vyriesila, ale za cenu strasnych nasledkov.
27. 7. 2020   @@@
ved už maš ...prečitaj si to v članku ....cele to stoji 1,05 miliona eur 20 bytov čiže jeden byt v priemere stoji 52,5 tisic eur ...a takito byt nakoniec by si v ba predal za 150tisic eur alebo viac .........problem nie je to žeby sa nedalo stavať lacnejšie dokonca su tu aj firmy ktore ti to postavia problemom su finančne skupiny operujuce po slovensku ktore sa cez vysoke ceny bytov nabaluju
1/1