Názory čitateľov


Názory k článku:
Slovensko má obrovskú príležitosť na hospodársky skok. Týždeň vo svete

27. 7. 2020   le Ja
Dlhy, dlhy, dlhy, kam sa pozries.
Uroky beru bankari a velkokapitalisti (financnici)
Aky hospodarsky skok chcete, ked ziaden novy segment pre nastartovanie rastu nevznikol?
Poslednym segmentom bolo masovo rozsirenie internetu.
26. 7. 2020   anonym
Slovensko ako kolonia Europskej unie, nikam skakat nemusi. Po kazdom skoku, alebo hospodarskom snazieni, sme sa stali chudobnejsi, alebo sme hladali dno, utahovali si opasky, setrili sme na lepsie casy, budovali krajsie zajtrajsky, ktore sa zmenili na dnesne sracky, pracujuca chudoba, sa stala energetickou chudobou, hypotekarnymi otrokmi, ale inak v pohode, svet sa toci dalej, len prosim ziadne skoky, lebo mam dojem, ze priepast v podobe svetovej hospodarskej krizy, sa preskocit neda, to by nas museli vsetkych hybernovat, alebo nacpat do zemlianok a 3 roky budeme zrat travu, pit caj z ihlicia a snazit sa nezrat navzajom.
26. 7. 2020   anonym
Tu uz maju vsetci jasno ako to cele dopadne.
25. 7. 2020   M.V.
Neviem odhadnúť nakoľko sú schopné členské štáty splácať aj nesplatiteľnú istinu a nielen úroky z nej. Ak by splácali rovnomerne všetko bude v poriadku, ale ak aj my by sme všetko svoje splatili, čo je vylúčené, potom ďalej ručíme za dlh ako celok. Teoreticky by si veritelia mohli vybrať jedného dlžníka a povedať ty to splatíš a všetko si vybav sám s ostatnými. Slovensko môže vyrábať len to, čo smie dať na trhy, kde je aj tak hromada nepredajného tovare ešte tak zbrane a covidové vakcíny, ale na ten druhý artikel tu nejestvuje základ. Asi nám dajú v rejtingu ďalší výkričník.
25. 7. 2020   anonym
Je malo pravdepodobne, ze tie peniaze, prejdu rukami ludskych zdrojov.
Velka cast penazi, sa preleje cez kleptokraciu, na veci, ktore niesu potrebne, peniaze skoncia nakoniec v danovych rajoch.
Nepostavaju za to ani cukrovary, ani novu "palmu" nebude za to ani lacnejsi chleba, ba dokonca ani lacnejsi benzin.
Ani aut sa viac nevyrobi, ani najomne byty nepostavaju. Nepostavaju ani novu sklu v Stupave, rovnako ani MHD v Blatisrave zadara nebude.
Vysledkom bude len inflacia a tlak na rast cien, a to najma na potraviny, energie, byvanie, dopravu, sluzby, ba dokonca aj na spotrebny tovar, ako je vypoctova technika, telefony mobilne a prislusenstva.
Za to ale nemozeme dakovat korone, ani svetovej hospodarskej krize, ale sposobu riesenia problemov, ktore sa vlastne neriesia, ale tlacia sa nove peniaze, ako zaplata na problemy, ktore nechceme vidiet, nechceme tusit a strkame hlavu do piesku.
25. 7. 2020   Andre
Dobrý deň ,
jedná sa o našu národnú a existenčnú tragédiu, zasa raz budeme splácať cudzie dlhy cez zvýšené dane v prospech najbohatších štátov EU. Celé oživenie EU je vlastne len stimulácia
náhradného dopytu po výrobkov Nemecka a Francúzka za peniaze všetkých.....
25. 7. 2020   fero z BA
pane bože, ďalší, ktorý bude viniť za slovenskú mizériu niekoho iného. zatiaľ s EU len profitujeme, dostávame oveľa viac ako platíme a v slušnej spoločnosti sa dlhy splácajú...... a slovensko so svojou mentálou výbavou túto šancu nevyužije a ostane už len chdudobnou krajinou - tak ako doteraz
25. 7. 2020   Andre
Dobrý deň,
podsúvate sem názor ktorý nebol povedaný,
máte pravdu čestné dlhy sa splácajú ale toto niesu dlhy ale náklady ...
K Vášej poznámke o mentálnej výbave... vedie Vás osobné presvedčenia, nenávisť alebo niečo iné? Pripomínam Vám že chudobný ľudia len zázrakom dokážu vytvoriť bohatý štát a zlý ľudia im toto skutočne nedokážu dopriať...
25. 7. 2020   HongKongčanka
Ak za slovenskú mizériu nemôže chudobná výchova, tak za ňu môže chudobná genetická výbava? Lebo jedno z toho to musí byť- iné nie je čo.
A ja už roky volám po zodpovednosti vysokých škôl na Slovensku za kriminalitu, vydutosť až prázdnotu nielen našich peňaženiek ale aj charakterov.
Ten Fero z Blavy to volá mentálna výbava a ja to volám chudobná výchova.
Len chudobný človek môže druhého chudáka nakaziť chudobou; bohatý človek takúto ubranú hodnotu nepestuje ten sa nemá ako infikovať takýmito hodnotami.
pochop film:("Jan Svěrák: Obecná škola (1991)")
...
Úroveň vzdelania v Československu rapídne klesá od roku 1939 a v súčasnosti naše chemické vzdelanie má tendenciu klesať stále smerom k hlúposti. Samostatná vedomosť samostatného občana je dnes vedieť rozlíšiť pomenovanie dreveného koníka zo škôlky a plastovej lopatky na pieskovisku.
Ak neveríš sprav si pokus: Zavri sa do atómového bunkra sám na pol dňa vypni elektinu a zhasni v podzemí a nebudeš vedeť ani pípnuť nieto ešte integrovať a nerozchodí ta ani defibrilátor.
To je tá obecná škola 21 storočia alebo ""!univerzita!"" ktorá môže za slovenskú mizériu a chudobu.
25. 7. 2020   Andre
Dobrý deň, máte pravdu a pomenovali Ste veľkú časť problému, výchova a vzdelanie. Ja sám som pravdepodobne jeden z najstarších, k téme Ekonomiky sa vyjadrujúcich ľudí, a otvorene kritizujem úroveň vzdelávania a udeľovania titulov na Slovensku. V podstate sa dá hovoriť o vzdelanostnej katastrofe...
25. 7. 2020   fero z BA
a teraz ste odpovedali na otázku: ako vyuzije SR eurofondy? Nijako zmysluplnene lebo na to nemá
25. 7. 2020   fero z BA.
výborný výsledok --- výsledkom tohto ekonomického nezmyslu, ktorý pripravila EU bude obrovské pozitívum. SR ostane zadĺžená a neschopná splácať svoje príspevky v takom rozsahu, že ostane v úplnom područí EU a nebude môcť pomýšľať nad dajakou treťou cestou s príklonom k rusom lebo záväzky nás úplne zviažu. Už ani nebudeme mať vslastný názor lebo ten nás priviedol do dnešnej katastrofy
25. 7. 2020   Andre
A to Vám to trvalo tak dlho, kým ste na to prišli ? Váš dnešný názor
o 16.01 bol iný , som zvedavý či a kedy prídete na ďalšie....
25. 7. 2020   anonym
Rozprudila sa tu debata o "chudobnej vychove"..
Ale to nieje vychovou, ale poskodenim myslenia naroda.
Univerzity, fakulty a ustavy za to nemozu, nemozu priamo.
Pravda je taka, ze chudoba je dedicna a chudobu a aj rozne sfery vplyvu sa menia na tomto uzemi, uz od stredoveku.
Nebyt urcitych obdobi kolonizacii, tak tuna nacisto vymreme.
A zase vymierame.
Posledan kolonizacna vlna, ktora tu regulerne prebehla, bola Valasska kolonizacia. Potom sem uz nikto moc neprichadzal. Teda na uzemie horneho uhorska.
40 rokov pod sferou vplyvu Sovietskeho zvazu, sa podpisalo na rodicoch dnesynch deti a este minimalne jednu generaciu potrva, nez sa prejavi nejaky vyznamny posun v mysleni naroda.
3/4 doby, po 40 rokoch vlady bolsevika, sa myslenie nikam neposunulo. Zdebilnievanie naroda, je uplne normalne, pretoze v Globale sa mi nezda, ze by inteligencia inych narodov, aj bohatsich, na zapad od nas, nejako excelovala. Vid pozvanka merkelbaby pre celu afriku.. A to nieje vtip, ale realita dneska.
Takze problem je globalny a nie lokalny.
Skoly za to nemozu, ak tak pedagogovia a narodne zvyklosti v modernom svete.
Kazde dieta ma rodica, niektore maju detsky domov. Zodpovedny su najma rodicia, ak dbaju na tradicie a deti vychovavaju v mene tradicii, skodia im a stereotypy sa prenasaju.
Nechcem vediet, ako myslia Ferove deti.
25. 7. 2020   anonym
Názor
Proč Evropa nemá žádné Googly, Facebooky, ani Alibaby? Protože má problém, jak právě teď sklidit si i svou vlastní zemědělskou úrodu. V žebříčku nejhodnotnějších značek světa je stále méně firem z Evropy. Proč? Zaspal se tu nástup IT technologií na konci minulého století a ekonomiky dusí přebujelý sociální systém.
Pracovití a invenční Evropané jsou demotivováni vysokými daněmi, takže mnozí odcházejí třeba do USA, zatímco se rozrůstá parazitická vrstva „nemakačenků“. Ilustrační foto: Pixabay.com
Země, jejichž firmy se na globálním trhu neprosadí jako dříve, nemohou pomýšlet na to, že si alespoň udrží dosavadní ekonomické, případně geopolitické postavení. To je dnes bohužel případ celého starého kontinentu.
https://faei.cz /upadek-evropy-v-prim em-prenosu/?utm_sourc e=www.seznam.cz&utm_m edium=sekce-z-interne tu#dop_ab_variant=0&d op_req_id=rUbMSco6UBb -202007061710&dop_sou rce_zone_name=hpfeed. sznhp.box
26. 7. 2020   HongKongčanka
Počula som o prípade kedy učiteľka základnej školy tuna na Slovensku v noci obťažovala svojich žiakov telefonovala im v polospánku aby si zopakovali učivo a zdôvodňovala to tým že RM spánok je najvhodnejší na osvojenie si daností a skúseností a bla bla bla...
Tak sa vás pýtam že čo by ste urobili takej učiteľke ak nie tresné oznámenie za obťažovanie mladistvých a vlastne neviem aký zákon na to použiť- lebo nahnevaní rodičia nikdy na to nemali dôkaz tak šikovne to tá učiteľka robila.... Deti namiesto toho aby si oddýchli vo svojom spánku a mozog
si spustil "vlasné upratovanie" po prežitom dni pomocou vlasného sna bol vymývaný a programovaný ako nejaké detské cikády. Však je to bežná prax tvárila sa učiteľka naduto po upozornení na jej činnosť.
...
Tak ak je to čo sa hovorí v kuloároch pravda tak potom kto za to môže?
Vysoká škola, ktorá dala takejto učiteľke nástroje a moc na páchanie takejto kriminality alebo samotná závadová osoba učiteľky alebo chudobná výchova rodičov maloletých že si nevedeli poradiť s učiteľkou a báli sa o svoje deti, a úrady od toho dávali ruky preč ako vždy?!!!
26. 7. 2020   fero z BA
nič sa nezmenilo, my budeme splácať vlastné dlhy, nie cudzie
25. 7. 2020   apoliticky
Nic z tej prilezitosti nebude...politici tie peniaze rozkradnu tak akomrozkradali Slovensko za 30 rokov od prevratu takzvanej ,,neznej,, ...nebude zo psa slanina ani z vlka baranina...
1/1