Názory čitateľov


Názory k článku:
HDP na obyvateľa a pocit šťastia

13. 7. 2020   anonym
Problem vnimania stastia a HDP na obyvatela v kolonii EU, ako je napriklad Slovakistan, je v opatrnosti.
Nakolko sme blahobyt vlastne ani nemali sancu zazit, okrem stavu tazkej opitosti, alebo po aplikacii vyzivovych doplnkov, je velmi mala pravdepodobnost, ze HDP ma nejaky zvlastny vplyv na stastie obyvatelov.
Opatrnost je nam vastna, volime zasadne proti niekomu a nie za nieco. Potom volime neustale taku zastupujucu elitu, ktora nam neda sancu tesit sa z HDP, nakolko je to konstitucna kleptokracia, stihne rozkradnut peniaze z vyberu dani, odvodov a poplatkov rychlejsie, ako investovat do nejakeho nepodstatneho stastia ludskych zdrojov. Su tu marginalizovane skupiny, alebo etnika, ktore sa mnozia na plne davky a bez nich by bud zacali vymierat, rovnako ako pracujuce obyvatelstvo, alebo by pachali nepopisatelne zachvaty stastia z HDP na obyvatela.
Mimo ine, ak ludske zdroje, ktore su pracovne cinne a z ich dani, odvodov, poplatkov a dani sa bali do vaty kleptokracia, mame aj Janosikov kodex, kde sa staviame ku problemu tak, ze cim vatsi je zlodej a vatsia zlodejina, tym vatsia osobnost a ucta ku tejto osobe. Vid napriklad exportovany babiscone, co riadi susedny protektorat. Jedna polovica ho nenavidi, druhy nan nedaju dopustit a miluju ho ako hrdinu. Co vsetkym berie a chudobnym dava... rady.
1/1