Názory čitateľov


Názory k článku:
Rakúsko chce, aby balík na zotavenie ekonomiky pomohol tým najchudobnejším

12. 7. 2020   anonym
Otazka je, kto su v Rakusku "najchudobnejsi".. Chudoba je raltivna, pretoze vdaka regionalnym rozdielom, by najchudobnejsia vrstva obyvatelov Rakuska, mohla byt vyssou strednou chudobou v Slovensku, alebo nizssou strednou triedou v Litve, alebo vyssou strednou triedou v Rumunsku. Ak prichadzajuci Slovak v ramci Europy, pride do germanie, zisti velmo rychlo, ze ak je doma strednou chudobou, tak v Germanii je prakticky socialne vyluceny aj pocas dovolenky, by mal mat v tejto krajine narok na pridel stravy, dotovanu energiu a mimo ine aj nudzove ubytovanie. Nakolko po prehodnoteni jeho prijmu, sa zisti, ze je pracujuca chudoba, energeticka chudoba a jeho vlada sa ho snazi zabit vysokymi danami a nuti ho zit v chudobe, vdaka praci z nizkou pridanou hodnotou, jeho deti nesu dedicstvo rodinnej a krajinnej chudoby.
Ale azyl nedostane, aj keby bol z hnedoslovenskeho etnika, ma smolu, pretoze je obcanom EU.
12. 7. 2020   @@@
a načo mu je azyl ?...
....inak si asi članok nečital lebo tam bolo pomoc pre najchudobenjšie krajiny nie ludi o ludoch sa tam nepiše ale o krajinach
13. 7. 2020   Jaro
Ty si clanok necital. Ako vzdy , vypisujes tu len hluposti. Nemas sajnu ako to je v " Germanii". To , ze si tam bol, resp. stravil hoci aj dlhsi cas , este neznamena , ze sa tam vyznas. Vlastne, ty nemas ani sajnu , ako to je u nas . Vies len nadavat , stazovat sa , kritizovat..... a tam to zacina a aj konci. Mame moznosti, ake sme este nikdy nemali. To, ze to ty a tebe podobni ludia nevedia vyuzit svedci len o vas. Ale samozrejme ako vzdy pre jednoduchsich ludi je niekto iny/ine na vine. Este by som to tu vedel hodiny rozoberat, ale na co? Ty to stejne nepochopis a ja by som len zabijal cas. Ak ta mozem poprosit , tak uz nepis tie svoje sprostosti.
12. 7. 2020   M.V.
Pridelenie grantov vyžaduje od politikov precítené herectvo a hraný žiaľ nad polovicou svetovej populácie, ktorú nemá kto živiť, ak si nevšimneme lukratívne poistné fondy Európanov, ktoré majú tie granty umocniť. Nič nie je zadarmo a pre nás nemali ani pracovný trh 7 rokov a už vôbec nie granty na prežitie. Všetko je to len mediálna šou. Ekonomiky predsa nepadli v dôsledku koronavírusu, ale v dôsledku činnosti megakorporácií, ktoré budú pokračovať v nastúpenej praxi ďalej lebo ich sila prevyšuje potenciál národných vlád.
1/1