Názory čitateľov


Názory k článku:
Na Slovensku nepracuje každý piaty mladý človek, ani sa nevzdeláva

14. 7. 2020   anonym
Autor článku inbecil .
Kde asi tak majú pracovať ? A hlavne za koľko ?
Plat na SK v južných okresoch 350 eur .
Byt stojí dokopy celkovo réžia 350 dvoj izbak mesačne
Na stravu potom s kupy nie ???
O tomto by sa dalo veľa hovoriť všetkým čo sú za vodou a vozia si rit na ockovom aute , chodia do práce do fajnej rodinnej fyrmičky a majú mesačne na Sk 1 000 ečiek .
Bohužiaľ takých na SK je minimum ERGO mladý robiť nebudú . Nemajú kde a za 350 éčka nasrať ....
9. 7. 2020   yzyz
Problem Hejslovenskaja su zobracke europlaty a aj eurodochodky ... Na Hejslovensku mate socialnej platy a europske mega ceny! 600. eurolir je nic dneska a aj na smiech. Za 600. eur si nekupis ani byt a ani auto ... Hejslovensko je sudruha Ivan Miklosa mega skanzen extremna lacna pracovna sila bez ziadnej buducnosti a aj perspektivy tak!
8. 7. 2020   fero z BA
jasny socializmus a zneužívanie systému
8. 7. 2020   anonym
Nieje to uplne jednoduche.
Praca pre mladych, je velky problem.
Ale netreba zabudat, ze za poslednych 30rokov, od roku 1990 priblizne, sa silny populacny rocnik, objavil najma u etnicky odlisnych hnedoslovakov, ktori sa mnozia na plne davky a kvantitativne, nie kvalitativne doplnaju vymierajucu koloniu.
Podiel tychto mladych ludi v objeme mladych a nevzdelavajucich sa a nepracujucich, je majoritny a ini naozaj, rovnako ako ich rodicia, nebudu pracovat, jedine z donutenia, ale to uz nieje moderne. Mnozit sa ale dokazu, na plne davky, to im problem nerobi.
Druha strana problemu, je znacna deprivacia, pre mladych ludi, ak vidia svojich rodicov, ako sa musia strasne nahanat a co vsetko im chyba a na co prakticky nedosiahnu, ak budu pracovat, ostanu este viac vyluceny a socialne vyradeny, ako ked maju status nemakacenka a nevzdelanca, ale napriek tomu, aspon maju moznost plytvat casom.
Problem je aj v tom, ze chudoba je dedicna. Vzdelanie nieje nic ine, ako kus papiera, ale bez vrodenej zrcnosti a naucenej sikovnosti, si aj ing, bc, alebo dr, moze vidlickou oko vypichnut a jeho diplom mu nepomoze ku zakladnym schopnostiam prezitia.
Dalsi problem je, ze mzdy, ktore dostanu mlady ludia, su naozaj demotivujuce. Neexistuje prakticky moznost, si za mzdu, ktoru dostane absolvent nejakeho ucilista, alebo hoci aj VS, si zaplatit prenajom, mat na jedlo, energie a vsetky ucty poplatit. Ak teda ma byvat v mamahoteli, popri tom nejaku pracu na cierno o ktorej nieje evidencia, ani nieje znamy cash flow takejto bytosti, je to forma prezitia, ktora eliminuje velke problemy, bezne zamestnanych mladych ludskych zdrojov.
No a potom je tu dalsia skupina mladych ludi, ktori ovladaju, alebo sa chcu naucit jazyk, odidu na cestu tovarysov do sveta, kde zistia, ze za mzdu, ktoru dostanu niekde u kolonizatorov, si mozu prenajat na trhu z rozvinutym trhom najomnych bytov, zaplatia aj energie, aj na stravu im ostane, nieje to sice luxus, ale su to ludia, co sa uz potom nevratia. Maju na to dost dobrych dovodov. Castokrat vobec nepracuju vo svojom odbore, makaju rukami, zastavaju pozicie v zahranici, ktore niesu obsadene a ziju relativne chudobny, ale samostatny zivot. Nieje lahky, ale ziju.
Vo vysledku potom mame klasicky neokolonialny chudobinec, stary robia, lebo nic ine nevedia, len robit a mlady robia co vedia a ked vedia houno, tak to robia najlepsie ako vedia.
8. 7. 2020   Adam
Kupecké počty nepustia.Pre väčšinu mladých neexistuje perspektíva.Ak zarobí 600€==== 230€ mesačne je hypotéka 30 eletrika, voda kúrenie 30€.Cestovanie do práce a strava 200€ a mladí človek zistí že mu takmer nič z poctivej práce nezostane.A takto má žiť 30 rokov to je fakt Dosť mizerná perspektíva.Všetci tvrdia že je všetko ako má byť a mladí sú Leniví
10. 7. 2020   Nelina
tvrdíš, že je lepšie vyžierať chladničku pracujúcej mamke a otcovi, a ničím do domácnosti neprispievať, lebo chceš ŽIŤ ?...
tvoji rodičia žiť nechcú?..
10. 7. 2020   Bowling
V nie kazdej rodine pocitaju rozky, aby prezili mesiac. Nie kazda rodina chce aby im studovany, slusny syn/dcera zil niekde na ubytovni s ozranmi a sockami, aby sa mohli "chvalit" ze pracuje v zahranici ... To nie je cesta ani perspektiva, to su len tvoje chore naucene nazory a pohlady na svet. A to nespominam tie "prace" v zahranici ...
12. 7. 2020   Tacos
Vidim to tak, ze velke mnozstvo mladych, alebo uz nemladych, co byva v mamahoteli castokrat pracuje, ale sa stym nechvalia. Nemaju cim, ale prispievaju, delia sa o tie almuzny. Problem je, ze ak chce mlady sexovat zo zivym partnerom, ma problem. Ak si uvedomuje svoju hodnotu prace, svoje postavenie, ci uz vdaka vzdelaniu, alebo len nahodou, zisti velmi rychlo, ze na zalozenie rodiny nema, to ani v pripade ze bude zit v zvazku z rovnakym pohlavim. Ostava teda doma, obcas nejaka ta zurka mu zabezpeci ine, ako autoeroticke uspokojenie a bohuzial, deti mat nebude, rodinu nezalozi.
Ale je to realita, neda da z toho vybruslit, je to dnes moderny sposob zivota. Zeny a najma mlade zeny, to maju v zivote o to tazssie, ze ak nerobia karieru, skratka pracuju ako pipajuce roboty za pokladnami, alebo utahuju srouby v montovni, ich realna schopnost mat rodinu, zalozit rodinu, je obmedzena na dobu cca 10 rokov, po skonceni vzdelavania. Ak su velmi pekne a vedia sa predat, ci uz svoje telo muzom, alebo ako hviezdy filmov pre dospelych, maju stastie. Mozu si najst partnerov. Muzi sa stavaju starymi mladencami a je sanca, ze ak aj rodinu nezalozia, stanu sa opatrovatelmi o nieco mladsich zien, ktore maju uz poskodene telo, pohlavne organy, vdaka aktivitam v mladosti. Ak si uvedomime celkovy stav spolocnosti, stav rodiny a stav financii beznych ludi, tak sa v priapde skutkovej podstaty v nadpise clanku, nejedna fenomen, ani o nic nenormalne, ale o stav, do ktoreho su doslova tlaceny mlady ludia, okolnostami, ktore sposobilo vladnutie ludi, po 89 roku. Je to velka neucta voci starsim, ale ja si osobne myslim, ze ako stary chumaj, som potrestany za to, ze ak mi doma sedi mlady, je to aj moja vina, moja prevelka vina, za ktoru musim pykat a okrem toho, ze si za to mozem sam, moze za to aj moja prilisna zhovievavost za 30 rokov diania v tejto krajine. Kolektivna vina je neprijatelna, ale je to vina kazdeho z nas, komu doma sedi nejaky mlady a honi vtaka. Pravda je taka, ze peniaze nosi, chladnicku nevyjeda, na saty si zarobi a bosy nechodi, ma batoh a ked je pocasie tak sa tula, inak pracuje doma za PC, a stara sa o rodicov. Jeho cast rehole spociva v tom, ze sa odhodlal k tomu, ze ma vlasnu rodinu v podobe dvoch opotrebenych domacich milacikov, co su jeho rodicia, je to lepsie, ako keby mal garsonku a tam sarala anakonda v terariu.
8. 7. 2020   trader
Dostávajú socialky plus práca načierno tak načo budú robiť.
Treba ich nahnať do Landroveru aj inde aby vymenili Srbov a Ukrajincov ktorých treba poslať domov ked už máme zasa vysokú nezamestnanosť.Ak by slovenskí nezamestnaní nešli tak im treba zobrať socialky.
9. 7. 2020   anonym
Smeracky zmrdi a ich pribuzenstvo si pootvaralo pracovne agenturi a im je jedno koho v otrokoviciach zamestnavaju... spomente si ako sa prijala vynimka o zamestnavani ludi z inych krajin mimo eu lebo boli ich zisky v ohrozeni a ficiak nadaval ze na slovensku a hlavne na vychode krjny su lenivci co sa nechcu za pracou prestahovat z rodinnych domov na prasive ubytovne v ba a trnave aj z rodinami. Socialny demagogovia
8. 7. 2020   azrael
Vysvedcenie tohto systemu.
Kto chce co, to ma.
8. 7. 2020   anonymex
Tie dievčence pracujú, len ich remeslo zatiaľ nie je možné zapísať ako predmet podnikania.
8. 7. 2020   hu@hu.hu
"Najviac, až tretinu tvoria ženy" - vy ste kedy skončili školskú dochádzku, milá redakcia? Ak tretinu tvoria ženy dve tretiny asi budú muži, že? Takže ženy nie sú medzi nimi "najviac", ale "najmenej".
8. 7. 2020   dzekuliak
šak dnes už mame viac ako len dve pohlavia...
8. 7. 2020   M.V.
Nie sú vnútorne motivovaní´ nemyslia na nikohó kto do nich vkladal aj vlastnú budúcnosť. Možno si myslia niektorí, že ich uživí jeden veľký podvod, ale nevedia, že aj keby im to prešlo, budú sa celý život báť aj každého zazvonenia pri dverách. Môžu tam byť vydierači a aj zákon a to je cena za pohodlie. No sa potom je tu ešte práca na filmovačky seriálu alebo v Hollywoode robiť čašníka a dúfať, že svoj scenár predajú producentovi, ktorý si odbehol na drink, prípadne alternatívne modelka. Netreba pohŕdať ani ruskými časopismi, taký Domovoj je len pre miliardárov, tam slovač asi nemá šancu.
8. 7. 2020   apoliticky
Nechcu pracovat ?...A vlada sa cuduje ?...Mladi maju rozum !...Kto by chcel pracovat za 600 euro mesacne ?! Iba IDIOT !!!...nech vladni uradnici a politici v parlamente ,,funguju,, za 600 euro mesacne !
8. 7. 2020   ROBO
Trochu od veci príspevok. Vytrhnuté z kontextu, 600 EUR, blábláblá. Koľko je dosť? 10.000 EUR mesačne? Dokedy? 600 EUR je inak 18000 Sk ! Kedysi to bol kráľovský plat, len zrazu to už nestačí. Prečo asi...V peniazoch teda problém nebude, ale skôr niekde inde.....prečo kedysi stačilo 18000 SK a teraz už nestačí 600 EUR?
9. 7. 2020   jojo
Pretoze to bolo pred 12 rokmi a ceny sa zdvihli a plat zostal. Ja mladým fandím, nech im daju zarobiť. Ani mne sa už za taký plat robiť nechce, roky utekajú, hoxno ušetrené, len makať na smeny jak otrok za malý plat, prdím nato, oddychujem, sexiem na robotu............
9. 7. 2020   anonym
18000 sk je dost , vtedy ked prazska sunka bude za 30 sk 10 dkg a chlieb 20sk , najomne 2500 a obzerat sa satne uz nema vyznam ... Ale ine! Sme sucast EU a take rozdiely medzi statmi v USA neexistuju a ani za 100 rokov to ine nebude, mlady nech neveria politickym kurcam ako moja generacia Klausovi, Komarkovi a ostatnym prognostikom ze treba si utahovat opasky a o 10 rokov dobehneme zapad a bude lepsie a podobne taraniny!!! Rada vsetkym mladym !!! Nestracajte cas v slopakistane , zivot produktivny prejde velňmi rychlo ani sa nenazdate a budete mat velke nic a v reinkarnaciu neverte .. bude len tma koniec!
1/2staršie