Názory čitateľov


Názory k článku:
Orbán: Slovensko má usporiadanejšie verejné financie než krajiny Západu

5. 7. 2020   bormy56
tomu ozaj možno len ťažko uveriť. máme prebujnelú administratívu na všetkých štátnych úradoch. navyše máme na počet obyvateľstva voči priemeru eú 2-násobný počet starostov a t.z., že aj ostatných k nemu pridružených úradníkov. ak má toto byť vzor konsolidácie verejných financií tak s pánom bohom. a to nehovorím o kradošstvách a šlendriánstvach, o ktorých nemáme ani poňatia. napr. taká všzp bez problémov prepláca niektorým lekárom výkony, za ktoré skasírujú pacientov, s oddôvodnením, že s poisťovňami nemajú zmluvy.
takže pán orbán nech radšej drží papuľu.
4. 7. 2020   NR68
To že tu máme chudobu je len preto lebo sme boli desiatky rokov okupovaní Rusmi a dnes nedobiehame západ lebo máme vo vláde populistov ako je Fico, Mečiar, Orbán, Kacinski
4. 7. 2020   fero z BA
populistický nezmysel --- rozhodujúce sú trendy a trend na slovensku je taký, že zadlženie sa kontinuálne a výrazne zvyšuje, vyrovnaný rozpočet je len ilúzia, takže na uspokojenie nie je najmenší dôvod
3. 7. 2020   anonym
Ano ma ciastocne pravdu.
Mame tuna, vo vychodnych koloniach EU, konkretne krajinach V4, usporiadanu chudobu.
Nerodia sa motroci, sme chudobne ludske zdroje, zavilsle na prijati prace z nikou pridanou hodnotou, od nasich kolonizatorov dedikovanou na nasom uzemi, jeme odpad, ktory sa vyprodukuje u kolonozatorov a musime drzat hubu a krok.
Pravda je, ze aj keby sme neboli kolonizovany, nebudeme menej chudobny, skor este viac, ale o tom sa uz malokto zmienuje.
Kolonizovany boli aj v Hungarii, tam mali krvave pokusy o vymanenie sa z pod potektoratu ZSSR, daleko horsie, ako u nas v roku 1968.
Problem ale je, ze v Hungarii boli sice aj kolchozy, ale sukromne vlastnictvo pody a drobnorolnictvo, zivnostnictvo, domkarstvo, nebolo potlacane, industrializacia nebola surova, ale fungovalo to na viacerych urovniach.
A maju velky naskok, nie koli narodnej hrdosti, ale koli svojbytnosti, ktoru si nenechali zobrat, ani pod vladou bolsevikov.
3. 7. 2020   anonym
kto má na tom zásluhu ?
zlý Fico ??
lebo zle hospodári ???
či fantastický matovič ?
lebo on všetko robí najlepšie
tak ako slováci ?
kde je pravda ?
3. 7. 2020   adam
Reklamy EU aj Média Ohlupujú občanov o tom aká je EU úžasná ale nie je to tak.Ohlupujú nás z peňazí ktoré vkladáme do EU denne ide X reklám na všetkých programoch načo nám je EU a čo všetko sa vybudovalo za peniaze EU
4. 7. 2020   fero z BA
štruktúra slovenskej ekonomiky a sociálny systém tvoria zásadne deficit. Krajina svojim chodom nie je schopná vyrobiť dostatok peňazí, aby sa vedela financovať sama, bez pôžičiek. A to je dôsledok vlády komunistov zo SMERu
1/1