Názory čitateľov


Názory k článku:
Jediný graf: Ako dlho budeme pracovať?

30. 6. 2020   yzyz
Je to nerealna realita ... Od 30. rokov zacina vynechavat pamat mozgova! Od 40. rokov uz ludia maju vela chorob. Od 50. rokov to uz ide dole vodou. Ludia nie su stroje-roboty ako su bioroboty. Ale darmo ekonomika je utopia. Lebo pocitam s tym utopia-ekonomika ze ludia vydzia najviac ako stroje ... Nie je to tak a je to nerealna realita svet blaznov! Ziaden clovek nebude pracovat do 70. rokov kto tomu veri je cisto blazon-retarder ... Ludia nebudu pracovat ani do 60. rokov telo je proste vycerpane tak! Ekonomika je paveda ze akoze ludia budu pracovat do 60-70. rokov je to utopia a nereal svet psychopatov ...
1. 7. 2020   Otto Normalverbraucher
Asi bývaš vo Vrakuni ?
Lebo tam to tá skládka CHZJD asi kosí :(
Zrejme máš teraz okolo 20 rokov a tak si úprimne presvedčený, že život po 50-ke neexituje.
V 60-ke budeš prekvapený, keď zistíš že máš lepšiu potenciu, než si mal v tej slávnej 20-ke :)))
30. 6. 2020   fero z BA
najväčší žobráci budú robiť najmenej - podivné
30. 6. 2020   anonym
Je to kravina, v podstate budeme umierat v praci. Apon Husakove deti urcite, lebo dnesny Gottvaldove deti, uz v podstate v praci umieraju, lebo nemaju na vyber, dnes je moderne, tahat uz ludske zdroje a preformovat proletariat, priamo z hrobu.
Buducnost je taka, ze ludsky zdroj, by mal po dvrseni dochodkoveho veku, mat narok na statny pohreb, ak este pracuje, hoci ako brigadnik.
Je to asi jedina motivacia, okrem almuzny na dochdok, lebo doma mu vzdy povedia, vstavaj do roboty, nechces snad dnes umriet doma?!
30. 6. 2020   M.V.
Na Slovensku je perspektívne dôchodkový strop 64 rokov a ženám sa zohľadní počet detí. Obvykle sa počítal od 18 rokov.Kontinuálne to nebude prakticky možné dosiahnúť pretože mnoho ľudí bude poistených v zahraničí alebo budú dlhšie bez práce alebo niektorí v invalidite napríklad s infarktom, ak si nedali pozor. Ani firmy sa tak dlho neudržia na trhu.Rozhodne už stráca význam aj módna matematika o počte osemdesiatnikov a súbežne pracujúcich - tých bude na trhu vždy dostatok aj keby sa mali importovať,peniaze rozdať, ale nebude to potrebné, ak sa svet nevráti k manufaktúre.
1/1