Názory čitateľov


Názory k článku:
USA môžu zmeniť svet, znehodnotením dolára

14. 7. 2020   mon
treba zrušiť súkromný FED a odobrať im možnosť tlačiť doláre a požičiavať ich vláde!!! a to isté treba urobiť aj s ECB!!!
1. 7. 2020   Cezpoľný Maršál
Inertné rezervy sú nepochybne zaujímavý koncept.
Veď vlastne prečo zlato, keď to môže byť aj hélium, neón, argón,´či kryptón ?
Čo sa týka USA, tak zaujímavejšia je správa, že pán Trump chce najnovšie stiahnuť z nemecka 10000 vojekov a posunúť ich do Poľska.
Lebo vraj Nemci za ochranu neplatia :(
Poliaci asi hej :)))
Otázka však je, že pred kým vlastne tých 34000 US vojakov chráni ?
Lebo Sovietsky Zväz tu už 30 rokov nie je, Irán a Čína sú ďaleko a slovenská armáda už tiež nie je to, čo bývala (aj keď niektorí jej velitelia s absurdnými hodnosťami armádnych generálov (podotýkam, že Kaddáfi ovládal celú Lýbiu a bol len obyčajný plukovník, pričom A.H. nebol ani desiatnik a držal v strachu celý svet) dokážu bojovať za svoje plat excelentnejšie, než voľakedy svetoví vojvodcovia za svoje ríše).
Odpoveď je paradoxne extrémne prostá a jednoduchá - US vojaci neboli poslaní do Nemecka, aby chránili Nemecko - ale aby chránili svet pred Nemeckom :)
Lebo dve svetové vojny už väčšine našich otcov, dedov a pradedov stačili.
Ich synovia, vnuci a pravnuci to však už zjavne zabudli :(
30. 6. 2020   yzyz
Tak ako Libru svetovu pevnu menu z Britskeho oligarchia krvaveho imperia. Na zaciatku 20. storocia nahradza Dolar. Z USA oligarchia mafia imperia plutokracia. Tak zlaty Juan nahradza na zaciatku 21. storocia dolar. To jest historicky kolobeh imperii!
1/1