Názory čitateľov


Názory k článku:
Liek na koronavírus bude stáť 2340 dolárov, menej ako analytici očakávali

3. 7. 2020   Rarášek
Skvelá správa! Len 2340.- dolárov za jednu vakcínu proti slabšej chrípke, ktorej vírus už medzitým dávno zmutoval (korona 19 v Európe je už iný vírus než pôvodný čínsky), takže bude aj tak neúčinná. Proti tak slabej chrípke, že s ňou nemajú problém dokonca ani malé deti a 80% infikovaných ani nevie, že vlastne majú najsmrteľnejšiu chorobu vo Vesmíre :-)
Než sa dáte tou somarinou zaočkovať, počkajte si, či sa dá zaočkovať nejaký lekár :-)
Poviem vám odpoveď - nie. A poviem vám aj prečo: Každý lekár vie, že serióznu vakcínu nemožno vyvinúť skôr ako za dva roky. Každý lekár rovnako vie, že nový vírus (nový v zmysle "pre človeka nový") zmutuje raz až dva krát ročne, než sa po X desaťročiach a X generáciách stabilizuje.
Nijaká vakcína proti korone 19 teda neexistuje, je to čistý podvod. Rovnako ako uvádzanie astronomických počtov "obetí korony", pričom každý vie, že tí ľudia zomreli na choroby, na ktoré trpeli už dávno a ich infikácia koronou 19 nemala na ich zdravotný stav absolútne nijaký vplyv.
PS: Konalo sa len 86 pitiev "obetí korony". Všetkých 86 zomrelých zomrelo na iné ochorenia, na koronu ANI JEDEN. Ako zareagovali politici a médiá? Politici ďalšie pitvy zakázali a médiá o nich väčšinou neinformovali.
23. 7. 2020   alter NAT or
nuž popísal si pekné sprostosti, ale čítať pri tom nevieš ... tu sa nepíše o vakcíne, ale o lieku a to je zásadný rozdiel ... a ešte niečo, liek remdesivir, o ktorom sa tu píše, je už nejaký ten piatok na trhu
30. 6. 2020   M.V.
Čo dodať? Za socializmu bola u nás farmácia popoluška bez orieška. Mysleli sme si, že aj vo svete sú také kritériá. Spomenul som si na to, keď som k lekárskemu predpisu na dve balenia očných kvapiek, každé po 5 ml, doplácal celkom 50e.Kto má chuť, nech si vypočuje na You Tube audioknihu "Kmen Andromeda," ktorá vyšla na Slovensku pradávno pod názvom "Smrť Andromeda," kde sa dá pochopiť s akým rizikom sa pracuje v takom výskume a koľko stojí malý omyl v tomto fachu, aj keď je sujet knihy vsadený do armády.https://www. youtube.com/results?s earch_query=kmen+andr omeda
1. 7. 2020   Niktoš Povalač
Za socializmu bolo Československo prvá krajna v Európe, ktorá úplne zlikvidovala detskú obrnu.
Pandémia detskej obrny vyrábala v roku 1954 "na bežiacom páse" z malých detí desivo-groteskných invalidov :(
Samozrejme v USA vyvinuli vakcínu (Jonas Salk), hneď si aj rozdali Nobelove ceny - a nepochybne aj milióny dolárov - lenže tá vakcína nefungovala a namiesto liečenia ešte zhoršila epidémiu ...
Fungujúcu vakcínu potom síce vyvinul ukrajnský emigrant Albert Sabin - ale už ju nikto nechcel, lebo peniaze aj ceny boli rozdané.
A tak ju venoval ZSSR, ktorý ich vyrobil milióny a rozdal po celom svete zadarmo (idiotsky presvedčený o proletárskom internacionalizme - lebo vtedy ešte zrejme nevedeli, že existuje iba mafiánsky internaciponalizmus ).
Prvý západený štát, ktorý sa váhavo pripojil bolo rakúsko, ktoré sa dnes pýši, že bolo prvým štátom, ktorý sa zbavil deteskej obrny a cudne zatajuje, skadiaľ získali vakcíny).
Američania v tichosti pristúpili k tejto vakcinácii až roku 1960, keď už bolo aj mentálne retardovaným jasné, že to je jediná správna cesta ...
Smutné je, že všetci títo svetoznámi vedci nevymyslia vôbec nič - lebo ich jediné know-how je boj o granty, vymetanie konferencií a vzájomné si potlapkávanie po ramenách formou citácií.
Chŕlia síce denne desiatky patentov - ale to sú všetko občas až absurdné frčoviny - nie pomáhajúce rozvoju ľudstva - ale úmyslene ho blokujúce.
Prielomové objavy a vynálezy spravidla prinášajú outsideri na ktorých sa akademická obec díva ako na čudákov a psychopatov (čo aj občas je pravda :(
Vezmime si napríklad taký CERN, alebo Bell Labs - čo vymysleli ?
Akurát ako stroviť desiatky miliard :(
To im ide dokonale.
Pripomínam, že úlohou CERN-u bolo zvládnutie konštrukcie elektrárne s riadenou termonukleárnou fúziou.
Namiesto toho (vraj) našli Higgsov Bozón - čo nikto nevie overiť, lebo inikto iný nemá taký obrovský cyklotrón.
Okrem toho - načo je vlastne ten Higgsov Bozón dobrý ?
Mám síce semester kvantovej fyziky za jedna, červený diplom, prvé miesto diplomovky na univerzite aj s cenou rektora a pamätnou medailou fakulty - ale chápem to tak, že Higgsov Bozón je dobrý len na získanie ďalšej stovky miliárd na objavnenie ďalších Higgsových Bozónov aby bol dôvod vyžobrať ďalšie stovky miliárd (čo demokratickí politici radi podpíšu, lebo to sú obrovské zakázky z ktorých prúdia ešte obrovskejšie provízie).
Okrem toho je jediným výsledkom hora spálenej elektriny ...
Mimochodom Andromeda Strain nehovorí absolútne nič o medicínskom výskume, ale zato veľmi veľa o financovaní vojenských projektov (kto sa za totáča dostal do podzemných vývojových priestorov Novej Dubnici, ten vie, že aj u nás existoval svet v svete o ktorom bežný občan nemal ani potuchy - a keby to bol mal možnosť vidieť, tak mu spadne sánka do topánok, le US hi-tech by asi neočakával v srdci relatívne zaostalého Slovenska :)
30. 6. 2020   anonym
Skoro zadarmo, az na to, ze na to vo vychodnej kolonii nema kazdy, lebo o tuto ciastku uz prisiel pocas koronasviatkov.
1/1