Názory čitateľov


Názory k článku:
Prieskum: Vlastné bývanie ako podmienka spokojného života

19. 12. 2021   legitimate
You can apply for a loan anywhere and anytime in your convenient location using your phone or laptop. Fast cash offer for you today at just 2% interest rate, both long and short term cash of all amounts and currencies, no collateral required. Apply now for your instant approval and transfer approval process takes just 4 hours. contact us now (Whats App)
number:+9193941 33968 patialalegitimate51 5@gmail.com Mr Sorina Jeffery
29. 6. 2020   anonym
Je to klasicky kolonialny model, alebo modalita byvania v krajinach, kde uzka skupina oligarchie, bankstrov, za pomoci vladnucej kleptokracie, samozrejme za podpory ludskych zdrojov, presvedcenych o spravnosti riesenia zadlzit sa, kupuje byty, domy a rekreacne objekty, pretoze to povazuje za rozumnu investiciu.
Problem by to nebol, ak by krajina, alebo kolonia, trpela populacnou exploziou, alebo sa populacne rozrastala klasickym geometrickym radom, teda pokracoval populacny prirastok a jeho vzostupna tendencia, po rokoch 70-80 tych. Problem je, ze od roku 1990, sa populacia v nasom byvalom zapadnom protektorate ZSSR, dnes kolonii EU, postupne vyludnuje, demograficky vyvoj je uplne jasny umiera viac ludi , ako sa novych narodi. A vsetko okolo byvania, teda absolutna tarcha potreby byvania, je prenesena na ludske zdroje, ktore ak sa maju rozhodovat, medzi najomnym byvanim a zaviazanim sa pozickou, alebo hypotekou, sa rozhoduju celkom jednoducho, najomne byvanie stoji rovnako, alebo aj viac, ako splatky hypoteky, tak si to byvanie kupia, zadlzia sa na velmi dlhy cas.
Problem ktory nastava nasledne je ten, ze ludske zdroje vlastne byvanie nevlastnia, ale ho splacaju, aj pri relativne nizkych platoch, musia robit kompromis, medzi zalozenim rodiny a odkladaju rodinu, alebo deti do doby, nez je neskoro, lebo zeny maju urcity casovy usek, kedy maju sancu splodit deti a neskor je uz neskoro a prvorodicky, ktore by mali byt v 40tke, uz stare mamy, su vlastne len nutnym zlom dnesnej doby.
29. 6. 2020   anonym
Druhy problem je, ze dynamika a vyvoj v zamestnanosti, platy a prostredie byvania, sa menia v case. nakolko sa nove ludske zdroje nerodia, na co budu byty bezdetnym parom, za dalsich 20 rokov?
Ako investicia, taketo aj ked uz splatene byvanie, postreda zmysel, pretoze je pravdepodobne, ze vymierajuca krajina, bude mat prilis vela starych ludi v podobe opotrebenych ludskych zdrojov, ktori sice budu vlastnikmi nehnutelnosti, ale sami sa stanu sucastou nehnutelnou, nakolko nebudu mat moznost inu, ako si vyberat medzi predajim nehnutelnosti a naslednym zabezpecenim si starostlivosti, alebo nepredanim nehnutelnosti a priplacanim si za opateru vo "svojom mieste vlastneneho byvania" a to budu naklady obrovske, na ktore ak nedosiahnu, budu mat velke problemy, alebo bude mat problemy nie stat, ale mesta, obce, mestske casti, ktore budu mat vysoku koncentraciu nehnutelnych vlastnikov.
Teraz dochadza len ku koncentracii z oblasti "kde nic nieje" do oblasti velkych miest, takze developkari a stavebny boom ma urcity zmysel.
Nieje vsak daleko doba a staci malo, napriklad take korona sviatky a meni sa cela dynamika v kolonii. Odkladaju sa splatky, avsak meni sa aj charakter zamestnania, meni sa aj charakter prace a jej vykonu, aj dochadzanie a do toho prichadza napriklad parkovacia politika, ktora vytvori enormne naklady ludskym zdrojom, ktore dochadzaju zo satelitnych obci do hl. mesta, mimo tych co tu vlastne ani nebyvaju, ale len prespavaju.
Valstne byvanie, ako podmienka spokojneho zivota, je iluzia spokojneho zivota na uver, idelane bez deti a single, do doby, nez sa objavia prve problemy. Zdravotne financne, alebo zmenou prostredia, pripadne zmenou charakteru mesta, alebo distriktu.
Staci ak na nejakom sidlisku, ktore je postavane uz desatrocia a je len pre krasu oka a relativne uspory uniku tepla, obalene polystyrenom, sa vdaka problemom z neplatenim, alebo nesplacanim, objavia negativne kriminalne tendencie, stane sa z urcitej lokality nie "no-go zona", ale take male ghetto, kde sa hoci aj vlastnik panelakoveho bytu, nebude citit dobre, znehodnoti sa jeho investicia a je po srande.
Odchodom par 2, alebo 3 pismenkovych firiem, ktore zamestnavaju ludske zdroje v par tisicoch, za pasom, alebo v kralikarni openspace, co su typicky nevlastnici byvania na splatky, sa zmeni jedno mesto, behom roka, dvoch, na nepoznanie.
1/1