Názory čitateľov


Názory k článku:
Koronadepresia: Južná Európa sa už nikdy neobnoví

8. 7. 2020   Je terorista teroristu teroristom ?
Zrejme aj pre nevidiaceho je viditeľné, že Covid-19 nespôsobil absolútne žiadne relevantné hospodárske škody (ako napríklad vojna, neúroda, pandémia (skutočná - ako napríklad bubonický mor, či detská brna), tsunami, víchrica, výbuch sopky, požiar, výbuch, či pád asteroidu).
Je to vlastne len taká dlhšia pracovná prestávka (ako "revolúcia" v 1989 :)
problém je v americkej organizácii ekomomiky a sofistikovanom spôsobe vykorisťovania blbšieho chytrejším.
Lebo Amíci s nami stále narábajú tak, ako voľakedy narábali s černošskými otrokmi - len ďnes už ďaleko inteligentnejšie a jemnejšie - ale zato účinnejšie.
Otrok sa totiž môže vzbúriť proti otrokárovi, ale nie sám proti sebe.
A moderný hospodársky systém je skonštruovaný tak, že každý sa stal otrokárom sám sebe - akurát výnos berie niekto iný.
Z USA sa však stal Tyranosaurus Rex, ktorý síce dokáže poraziť každého - a hoci aj všetkých dohromady - lenže už sa dostal do štádia, keď má viac problémov sám so sebou, než so všetkými ostatnými.
Je dokonca už tak silný, že dokáže úspešne bojovať aj sám proti sebe.
Držme mu teda palce, aby konečne vyhral ;)
6. 7. 2020   M.V.
Pirátske remeslo a predsudky k východu majú v Južnej Európe bohaté tradície, len sa preniesli z mora na suchú zem. Tradične pozerajú na ľudí z Východnej Európy ako na otrokov a podnecovateľov násilných činov. Nikto o tom nepíše v kolorovaných propagandistických článkoch novín hlavného prúdu.Británia bola u domorodcov plná takých predsudkov a to je jedna z univerzálnych príčin krachu paneuropanizmu.Od roku 500 p.n. letopčtom od kolísky európskej civilizácie sú to len dejiny vojen a teraz sem prichádzajú poblúznenci, ktorí snívajú o svetovláde. Kresťanstvo tiež končí, a oni to vedia, aj so svetom ako sme ho poznali.Verím, že to má hlbší zmysel, len ciele európskej civilizácie sú nejasnejšie.
5. 7. 2020   anonym
Akoze neobnovi?
Vsetko sa raz zacina, chvilu trva a potom konci. A zase nove zacne, chvilku pretrva, potom zas zanikne. Podobny problem, by sme mohli riesit v Egypte. Napriklad v Egypte. Civilizacia sa vyvijala, rozrastala, zacali stavat pyramidy, vatsie pyramidy, potom byrokracia cirkev zacala organizovat zivot a odsavat prostriedky a pyramidy sa stavali mensie, nakoniec ziadne, civilizacia sa stratila, nechala po sebe pismo, pyramidy a mumie. A inak houno. Trvala ale velmi drho, relativne velmi dlho, oproti tej nasej globalnej. A stari Mayovia, alebo stavitelia moai, tiez zanikli. Staroveke Grecko, Minojska civilizacia, neskor Rimska risa, aj tieto zanikli. Aj dialnice stavali, aj beton pouzivali, aj zachody mali splachovacie, ale zanikli. Potom tam boli ruiny, dlho ruiny akvaduktov, kolosea a zase je tam mesto Rim. Aj v Atenach, aj v Kahire.
Pyramidy sa nestavaju, ale lacnejsie su predsa mrakodrapy.
Juzna europa a europa mala dlhy cas stredovek. Turkov sme vyhnali. Dnes su tu turci doma v Germanii, takze najhorsie co sa moze stat, ze Islam to vyriesi na sposob Egypta, alebo Somalska, ci Etiopie. Aj tam bola povodne ina civilizacia a nemali este koran, ked tam prosperovali.
5. 7. 2020   @@@
EU nikdynebude usa ....najväčši problem europy je že nema spoločny jazyk tym padom to obmedzuju samotnych ich obyvatelov ...čo je rozdiel od usa lebo tak ked ludia v jednom štate nemaju pracu tak odijdu za nou do ineho ale jazykova bariera tam žiadna nie je tym padom mnohi ludi nič nestracaju čo je rozdiel oproti europe kde ta jazykova bariera je obrovskym problemom vysledkom čoho je že mnohi ludia sa za pracou neprestahuju do ineho štatu ....teraz nehovorim o malej skupinke ludi čo odchadza za pracou je to stale len male percento obyvatelov tkroe to urobi nejde o žiadnych 20 alebo 30 % obyvatelov krajiny ktory to urobia stale to v EU robi len mala skupina častokrat ti čo už nemaju žiadnu inu možnosť alebo ti čo maju ovela lepšie postavenie ale isto to nerobi bežne priemerna rodina v EU ....vysledkom čo je aj to že kde tu donedavna bola vysoka nezmaestnanosť v španielsku a grecku aj napriek tomu že plati volny pohyb pracovnej sily a v nemecku jej mali nedostatok tak žiadny špianieli ani greci sa tam nestahovali prave kvoli jazykovej bariere je to často aj preto že mnohi su v takej pozicii že prestahovanim by nedokazali ziskať dostatočne dobru pracu čim by sa ich situacia oproti tomu čo mali v domacej krajine nezlepšila aj preto mnohi nejdu .....tych veci alebo barier v EU je ovela viac oproti usa tak napriklad v usa až polovica ludi žije vo velkych aglomeraciach nad 2 miliony obyvatelov zatial čo v EU v takych aglomeraciach žije len nejakych 20% ludi čo ukazuje že v europe vela ludi žije v malych alebo menšich mestach alebo vidieku to je dalši problem EU koncentracia ludi do velkych aglomeracii v EU nie je taka ako v usa na druhej strane ani nemože kedže tu je dalšia bariera a to nehnutelnosti ktore su k pomeru k platom v EU často pre ludi nedostupne ovela viac ako v usa ....ako pišem tych veci je vela čiže sa nejedna len o jeden faktor ale aj mnohe dalšie ....su aj nejake vyhody oproti usa napriklad nižšia kriminalita a podobne ale aj z ohľadom na to ma usa oproti tomu vyhodu je to spôsobene aj vyvojom europskych krajiny a vyvojom usa za poslednych 200 rokov
5. 7. 2020   anonym
v ktorej pici babovej su vsetky tie prachy, komu staty dlzia, co ako to nikdy nezaplatia, konecne nas oficialne predaju do otroctva?
5. 7. 2020   yzyz
Europsky zvaz neprezije svoju prvu krizu pandemicku. Ty utopisti co snivaju o federacii-superstat e Europsky zvaz sa mega mylia! Utopisti co buduju utopie skonci to krachom a vojnou ... USA federalna vlada je pomala-neefektivna. Pomoc do New Orleans ako federalna vlada rok 2005 Katrina prisla az po mesiaci.A 96. percent Americanov neveria na federalnu pomoc-vladu! USA federalna vlada nefunguje ... Tak ani v Europskom zvaze nebude fungovat federalna vlada! Ale utopisti vzdy a stale veria na federalnu vladu. Ako mega utopiu-nelogicka spravanie sa ...
5. 7. 2020   Dig
Hlavne, že ty v tom máš jasno.
5. 7. 2020   fero z BA
EU nemá inú cestu do budúcnosti, ako zabudnúť na národné štáty a vytvoriť niečo na spôsob USA, jednotlivé štáty, najmä také ako SR,HU,ČR, A, s nevyýkonnou ekonomikou, nevzdelaným obyvateľstvom, agresívnym ruskom na východe, nemajú šancu na prežitie
5. 7. 2020   fero z BA
oprava, A tam nepatrí
11. 7. 2020   Alda
SR tam nepatří--není to stát.
Je to chudá oblast nad Maďarskem.
Vždy byla a vždy bude.
5. 7. 2020   apoliticky
Ty si veru vazne tazky pacient !...dusevny mrzak !...vraj ,,agresivnym Ruskom,, ...takze podla teba ma Rusko svoju armadu blizko Floridy vsak ?...druha vec...EU ma jedinu moznost ...ROZPADNUT SA !!...a vychodne staty vstupit do Euroazijskej unie !...pretoze ten toj ,,vysneny,, zapad je v hlbokej neriesitelnej moralnej, ludskej krize navyse od 2. svetovej vojny okupovany USA!!
5. 7. 2020   fero z BA
nezaujíma ma Florida. Rusko v 1948 vojenskými divíziami na hraniciach pritlačilo Beneša k ku komunistickému prevratu v ČSR a v 1968 vojensky prepadlo ČSSR. To je fakt, ktorý je pre mňa dôležitý a preto je rusko pre mňa agresor a okupant. A čím ďalej od nich budeme, tým lepšie. Vidím ale, že ruskí trollovia idú na plné pecky
5. 7. 2020   yzyz
Ale predtym bola este Jalta 1945. Kde si imperia USA oligarchia mafia imperium, Sovietske imperium, Britske imperium. Rozparcelovali celu europu ... Agresor a aj okupant je USA oligarchia mafia imperium pre Iracanov a aj Afgancov.
5. 7. 2020   fero z BA
Lenže na rozdiel od západnej europy rusko porušilo dohodu, že umožní vo východnej europe slobodné voľby, aby sa krajiny rozhodli same a to samozrejme stalin porušil, takže tá jalta vôbec nie je taká jednoznačná. Ono sa to rado takto podáva, aby sa ospravedlnovala ruská agresia
5. 7. 2020   yzyz
Ale tak ci tak Jalta 1945 je hlavna! Islo o imperia vitazne po druhej svetovej vojny ... Sice Imperator rudy nieco slubil. Ale to aj tak vo vychodnej europe nehralo ziadnu rolu! Jalta bola a je hlavna historicky pri europe stale ... Vychodna europa skoncila po Jalta 1945 v Sovietskom imperiu sfere vplyvu!
6. 7. 2020   Sergej
Na Berlin!
6. 7. 2020   apoliticky
fero z BA...zjavne si bol záškolák...!...odpo ručam sa doučiť dejepis !!! ...Pretoze v 1968 roku...Ceskoslovens ko okupovalo 5 armad...varsavskej zmluvy !!!...a nie iba Rusko !...Takze aj Litva, Lotyssko, Ukrajina, Madarsko, Polsko !!! ...a mimochodom...Brezne v NECHCEL ist do ceskoslovenska...al e ho museli presviedcat NASI komunisticki politici !!!...TAKZE TY SI PROAMERICKY TROLL !!!
8. 7. 2020   SVK
apoliticky...si Ty riadny drúk!! Rusa tu už nikdy nechceme!!!
5. 7. 2020   adam
EU je Utopistický projekt ktorý nemá žiadnu šancu na prežitie.Je iba otázkou času kedy po VB odíde Taliansko a Španielsko a to bude úplny koniec sna o Spojených štátoch Europskych
5. 7. 2020   Dig
hlúposti, veď v Británii ste oklamali ludi, natlačili ste im do hláv nezmysly a hlavne ste zneužili sociálne siete, co trepeš...
5. 7. 2020   Dig
fero z BA si náš človek, toto isté chcem tiež.
1/1