Názory čitateľov


Názory k článku:
Lagardeová: Dno koronakrízy už máme za sebou

27. 6. 2020   jim45
Lagarde nemusim ale ludstvo sa vzdy lahsie vysporiadavalo s prirodnymi katastrofami ako napriklad pandemie ako ked si problem sposobilo samo. Je mozne, ze tuto korona krizu aj s naslednym ekonomickym poklesom vcelku lahko prekoname.
27. 6. 2020   Virpatozoológ
Mužatka robí účet bez čašníka :)
A čašníkom budú novinári.
Lebo ohník nerušene horí ďalej, len ho - na chvíľku - troška pridusili.
Potom si rozdelili 800 miliónov za neexitujúcu vakcínu a prehlásili, že pandémia sa nestala.
Tak ako sa to na tom úžasnom, "demokratickom" západe robí vždy ...
Lebo nejde o to aké to je naozaj, ale aký to marketing a PR.
PTak to bolo aj s poslednou epidémiou, ktorá dusila svet - epidémiou detskej obrny, ktorá za sebou nzanechávala tisícky absurdne znetvorených detí.
Covid-19 je milosrdný aspoň v tom, že ak pacient zomrie - už to má za sebou a nemusí sa trápiť.
Postihnutí však v tej slávnej demokracii a ľudských právach nemajú čo hľadať, lebo nenie sú najrýchlejší, najkrajší, najvzdelanejší, najbystrejši a tak ich v skutočnosti nikto nechce, čiže sa programovo stávajú občanmi najnižšej kategórie - de facto po úrovňou kasty nedotknuteľných v Indii.
Napíšte si nabudúce - zo srandy - do CV, že ste postihnutý a tri krát hádajte, čo moderní kádrováci s hrdým titulom Human Resources s vašou žiadosťou urobia ?
Ale späť k detskej obrne. Tá vyrábala invalidov ako na bežiacom páse naposledyod roku 1954 a preto aj zaslúžene pritiahla pozornosť bojovníkov o granty a miesta na bujarých medzinárodných pitkách zvaných vedecké konferencie. Takže pán Jonas Salk vyvinu vakcínu, s kamarátmi si podelili Nobelove ceny a masovému očkovaniu v Kanade a USA už nič nestálo v ceste.
Teda až na jednu drobnosť.
Vakcína nefungovala, takže očkovanie napokon spustilo novú epidémiu :(
Možno aj preto sú dodnes niektorí rodičia voči očkovaniam nedôverčivý, hoci demokratický svet láskavo už dávno zabudol.
Aj napriek výskumu, výskumným ústavom a akadémiam vied však napokon ktosi tú správnu vakcínu našiel - dnes sme ňou očkovaní všetci - a vďaka nemu už detská obrna vuo vyspelých štátoch neexistuje.
Demokratický svet však na neho nezabudol zabudnúť, lebo sa dopustil strašného zločinu :(((
Keď sa totiž nedokázal presadiť v USA - lebo peniaze aj medaily už boli rozdané - venoval vakcínu Sovietskemu Zväzu - a to sa v demokracii neodpúšťa.
Sovieti sa toho chytili, ukázlo sa, že vakcína funguje a tak začali očkovať.
Nemyslel pritom len na seba, takže Československo bolo prvou krajinou na svete, kde bola detská obrena zlikvidovaná. Československo však bolo diabolský, komunistický štát a preto nefalšovaní demokrati sú ochotní (ale len za zavrenými dverami a s vypnutím svetlom) pripustiť, že prvým štátom ktorý sa zbavil detskej obrny bolo Rakúsko.
- pokračovanie -
27. 6. 2020   Viropatozoológ

Objaviteľ fungujúcej vakcíny - skrz ktorú možno aj vy osobne nie ste invalid - sa volal Albert Sabin (a bol to mimochodom Ukrajinec, ktorý sa pôvodne volal Abram Saperstejn) a okrem toho, že kolaboroval so ZSSR (hoci predtým emigroval do USA - preto to zmenené meno) spáíchal ešte jeden nehorázny zločin - odmietol akúkoľvek odmenu aako aj patentovanie svojej vakciny - vraj preto, aby sa dostala každému človeku na svete, čo ju bude potrebovať.
Prasa komoušské - o čo šikovnejšia je injekcia za dva milióny dolárov, nie ?
Uvedený príbeh jasne vysvetľuje prečo vakcína nebude - a ak bude, tak len pre Bezosa, Zuckerberga, Gatesa a Trumpa (teda ak ju nezačnú vyrábať Číňania - lebo bez nich by svetu stačilo 6 počítačov, tak ako predpovedal zakladateľ IBM - pán Watson, a žiaden z nich by nemal viac než 640kB RAM - ako predpovedal pán Bill Gates.
A aký problém bude mať pani Lagardeová ?
Nuž počty nakazených explozívne rastú v Čile, Brazílii, Čiernej Hore, či Švédsku a celkom slušne aj Izraeli (ktorý skrz to dokonca začal spolupracovať s UAE a ostanými arabmi - čo je naozaj neslýchané a dokazuje vážnosť problému). To by ovšem nevadilo, lebo sa to dá elegentne zviesť na vyšší počet testov. Skutočný problém nastane o dva týždne, keď rovnakým tempom začnú pribúdať umrtia ...
Že: No a čo ? - však na svete je 8 miliárd ľudí a pol milióna obetí nie je ani desatina promile - čiže nič (oproti iným príčinám) ?
Nuž hej - to je pravda.
Lenže ...
Lenže idú prázdniny a novinári nebudú mať o čom písať :)
A už pán Karel Čapek zistil, že môže nastať koniec sveta, ale noviny NIKDY nesmú výjsť s prázdnou stranou z dôbvodu, že sa nič nestalo :)))
Nuž a keď toto nevidí osoba na tak významnom poste - potom to proste znamená, že všetci politici sú Kollár - čiže sme v prdeli :(
26. 6. 2020   anonym
Ziadna koronakriza nikdy nebola.
Su len nakazeny a mrtvy a subor opatreni, zavednych, proti sireniu nakazy.
Koronavirus urychluje procesy svetovej hospodarskej krizy.
Mali sme koronasviatky, sviatky pokoja a mieru, obmedzeneho pohybu v kolonii a aj mimo koloniu. Sedeli sme doma, obklopeny kilami ryze, konzerv a WC papiera a rozjimali nad tym, co budeme robit, az skoncia koronasviatky, kam pojdeme a ako bude kresne, si nedychat cibulovym dychom do ruska.
Teraz prichadza obdobie posviatkove, vsade plno aut, opat nieje kde parkovat, zapchy v hlavnom meste, sa dostavaju do normalu, cas zavedenia spoplatneneho parkovania, sa neodvratne blizi.
Buduci rok, mozeme polemizovat o tom, aky dpad ma svetova hospodarska kriza na nas zivot a ako krasne sme sa naposledy mali doma, na 80% platu, zasobeny zradlom, ponevierajuc sa po internete, hladajuc lacne tretky z ciny, bez Cla a DPH.
26. 6. 2020   Dig
Príliš vleky optimizmus pani Lagardeová.
27. 6. 2020   apoliticky
Tak vies...ona myslela seba...ze ma dno za sebou...o zivote beznych ludi nema ani ponatia tato kreatura...!
27. 6. 2020   fero z BA
clovek, ktorý koná a musí konať makroekonomicky sa nemôže pozerať na jednotlivcov....to by bola taká hlúposť ako robí teraz matovič.... unikajú mu globálne problémy a rieši problémy jednotlivcov....jed notlivci sa musia o seba starať sami
1/1