Názory čitateľov


Názory k článku:
Priveľa peňazí v obehu: Liek na krízu môže spôsobiť ďalšiu recesiu

25. 6. 2020   jun
miesto požičiavania lacných peňazí, by si mali všetci politici, vláda, poslanci, primátori, starostovia, župani, guvernér a viceguvernéri NBS, prezidentka... utiahnuť opasky a na dobu 2-3 roky si znížiť platy minimálne o 20%!!!
lenže o tom sa ani jeden z horespomenutých nechce baviť! takže v podstate ide len o nenažrancov, ktorí myslia len na vlastné vrecká!!!
25. 6. 2020   jun
bankári (vlastníci ECB, MMF, FED) si mädlia od radosti paprče. tlačenie peňazí ich vôbec netrápi. umelo vyvolaná ekonomická kríza a povinné požičiavanie lacných peňazí štátom na všetky strany a ich bezbrehé zadlžovanie, im zabezpečilo slušný život na niekoľko generácií!!!
a čo sa týka vírusu a "pandémie", tak si treba naštudovať niečo o "legionárskej chorobe", ktorá prepukla v júni 1976 vo Filadelfii-USA
24. 6. 2020   Mirec
neviem, ale v com je inflacia dobra, minimalne pre baznych ludi dobra nieje
25. 6. 2020   ironman
Inflacia je dobra pre vladu, lebo v nej dokaze "roztopit" dlhy. Pre beznych zodpovednych ludi je zla, lebo znehodnoti nasporene peniaze.
24. 6. 2020   anonym
Privela penazi v obehu nieje, ak ma mala skupina, natlacene matrace a vankuse peniazmi.
Dalsia sranda je, ze ludske zdroje maju velky cash flov. To co dostanu do ruk, hned zmizne.
Privela penazi v obehu, chudobu neriesi, ale rozhodne prehlbuje.
24. 6. 2020   fero z BA
je to taký trochu problém demokracie, lebo politik vidí max. jedno volebné obdobie a ďalej nerieši
24. 6. 2020   @@@
tu je skôr otazka kde tie penaize končia ....nejde len o to vytlačiť obrosvke masy penazi ako na prvom grafe ale aj to kde to skonči ako to konči len v rukach malej skupinky bohatych ludi nahore tak potom je jasne prečo inflacia nenastava ....
v sktuočnsoti ale nastava ale skôr bublina na akciovom trhu kde sme videli prepad vo februari kde sa vytratili peniaze a potom dalši rast a ten rast mohol byť zapričinenim opať nalievania penazi do ruk bohačov aj preto oni dalej bohatnu aj ked ekonomiky maju problem ....je jasne že ked dať obrovske masy penazi do ruk malej skupiny ludi tak sa to na inflacii priliš neprejavi až by štat to rozložili rovnomerne potom by k tej inflacii aj prišlo ale nie takou formov ako teraz že bohači dostavaju prachy zadarmo a ostatny musia odpracovať každy jeden cent
25. 6. 2020   eXtrem
Je to dobre takto. Aspon sa to cele skorej zosype, cim skor tym lepsie. Neobmedzene limity to nema. Ludia schudobnia pribudnu dane a posahaju si ekonomiky dolu. Vecne sa aj tak neda rast.
1/1