Názory čitateľov


Názory k článku:
Slovenskí dôchodcovia minú na bývanie a stravu najviac v únii

18. 6. 2020   anonym
Prelozene z newspeaku.
Dochodcovia su v nasej kolonii energeticka a byvajuca chudoba.
Mimo to este mame pracujucu chudobu, hypotekarnych otrokov, energeticku pracujucu chudobu a dalsie formy nezvycajnej chudoby, ktoru nemusi riesit konstitucna kleptokracia, ktora riadi nasu uniu, ale nakoniec to riesia exekutori, alebo ukoncenie zivotneho cyklu jednotlivca, bud opotrebenim, alebo vlastnym rozhodnutim.
Koronasviatky a koronavolno, toto niak neovplyvnilo, za to svetova hospodarska kriza toto opat zviditelni.
18. 6. 2020   M.V.
Pri bývaní je najväčšia položka spotreba tepla na vykurovanie a teplú vodu, ktorá stúpa v panelákoch s gradientom 5% ročne za´jeden GJ.Už sa nedá vykurovať celý byt celú zimu. Elektrina je obalená toľkými položkami až sa v nich jej cena stráca a som presvedčaný, že sa do európskych štatistík nezapočítavajú a spotreba vyznieva ako finančne malá položka aj keby bežala klimatizácia celé leto. Dobrá správa je, že sa dôchodcom škrtli koncesionárske poplatky - kto by to pozetral a ešte na veľkej obrazovke, stačí sa orientačne pozrieť do iPad-u a ušetrí sa dvojnásobne.
18. 6. 2020   lola
"Slovenskí dôchodcovia minú na bývanie a stravu najviac v únii" - ved to plati na vsetkych slovakov, nie len dochodcov
17. 6. 2020   Jedna Pani
Dôchodcovia sú zocelení totalitou, takže o tých sa netreba obávať :)
Zaujímavejšia je správa o 20-tich Pičurových zlatých tehličkách.
Celé Slovensko totiž žasne, kamže sa podeli tie ostatné - keďže už všetci vedia z Threemy, koľko je bežná cena súdneho pojednávania.
S dvadsiatimi to aby chodil po kanáloch - to je tak úroveň predavača kebabov :(
Odpoveď je pritom veľmi prostá - Pičurák totiž robil sudcu len pár rokov, takže viac nestihol ...
17. 6. 2020   JANO
Ak by sme Nechali podrobne preskúmať majetky všetkých politikov z posledných 30 rokov boli by to miliardy otázka je ako to asi nadobudli?Pracovali snaď 60 hodín denne?
17. 6. 2020   Dig
Majú len to, čo si sami volia -> sociálnu demokraciu a s ňom kopec falošných ľudí a zlodejov.
17. 6. 2020   sluzby@hasjp.sk
tento článok vytvoril super odborník . Ak na stravu dajú do roka dôchodcovia ako je uvedené v odbornom článku fachmana 1000€ tak potom do mesiaca to je 83,33€ a na deň 2,77€. stačí to ako dôkaz odbornosti? prosím páni odborníci budíček a navrhujem vrátiť mzdu za minulý mesiac
18. 6. 2020   lola
Myslim ze, rozvoz jedla pre dochodcov na cely den stoji tak nejako podobne v mestach, kde im na to samospravy prispievaju. Ale mozem sa aj mylit, treba si to overit.
17. 6. 2020   Milan
Celý článok je hlúpa zavádzajúca informácia, treba vziať do úvahy že všetky štáty ktoré sú na tom lepšie ako Slovensko v skutočnosti majú potraviny drahšie čiže vynaložia viac peňazí na potraviny. Problém je v tom že na Slovensku dlhodobo a sústavne sú poddimenzované dôchodky,v porovnaní s inými štátmi ako aj v porovnaní s minimálnou mzdou na Slovensku a stúpajúcimi priemernými mzdami. Systém porovnávania percentuálnych výdavkov na stravu z dôchodku nie je dostatočne vypovedajúci.
17. 6. 2020   @@@
pravveže percentualny je najviac odpovedajuci ...aj ked je potrebne uznať že stale nie presny ...kedže v niektorych štatocch možu napriklad dôchodcovia navštevovať reštauracie lebo na to maju čim sa umelo ta honota zvyši a v inom štate kedže si to dovoliť nemožu tak to nevyuživaju a ta hodnota sa zniži čim môže dôjsť k skresleniu ....to iste v podobe byvania ked je rozdiel ak niekto ešte plati prenajom alebo ho neplati lebo dom alebo byt mu patri ....
17. 6. 2020   Vilo
Ak si uvedomiš že reálny priemerný dôchodok je 350€ a z toho tým chudákom zoberú 20% DPH pri nákupe tovarov a služieb tak sú to žobráci EU ktorí 40 rokov pracovali na starobu v biede.
18. 6. 2020   lola
Kvalitnejsie potraviny su vzdy drahsie. Ved si zober, ze si vyrobca a mas napriklad 10kg ryze (nech sa to lepsie pocita), ktoru chces predat. Najprv ju pretriedis a ostane ti 9kg ryze a 1 kg odpadu. Co s tym teraz? V nemecku je konkurencia velka, tam predas len cistu ryzu, posles tam 7kg. Ostalo ti 2kg ryze + 1kg odpad. To zmiesas a predas na trhu, kde je bezne predavat slabu kvalitu za mensiu cenu. Smutne nie?
1/1