Názory čitateľov


Názory k článku:
Oslobodenie od DPH na malé zásielky z tretích krajín sa má zrušiť

19. 4. 2021   anonym
Ęđčďňîâŕëţňíűé áîň, îńíîâŕííűé íŕ Čńęóńńňâĺííîě číňĺëëĺęňĺ. Ďîëíîńňüţ ŕâňîěŕňčçčđîâŕííŕ˙ ńčńňĺěŕ ďđĺóěíîćĺíč˙ ęŕďčňŕëŕ íŕ đűíęĺ ęđčďňîâŕëţň ń âűăîäîé äî 25% â ěĺń˙ö. Âű ěîćĺňĺ âîîáůĺ íĺ îáëŕäŕňü îďűňîě â ýňîé ńôĺđĺ!
Ďîäđîáíîńňč https://richlend.ru
A cryptocurrency bot based on Artificial Intelligence. Fully automated system of capital multiplication in the cryptocurrency market with a profit of up to 25% per month. You may not have any experience in this field at all!
Once you have linked the crypto bot to your exchange account, you just watch the buy/sell trading signals arrive! Your participation is not required! For more information, see the link: https://richlend.ru
16. 6. 2020   janicko
Jáj už sa teším ako si budem objednávať niečo za 20 centov a budem musieť platiť dph :D chudáci colníci sa zbláznia... a za druhé, tie veci z čajny si budem kupovať aj naďalej pretože aj s pridanou hodnotou budú stále minimálne o 100% lacnejšie ako u nás...
16. 6. 2020   Frantisek Nahnevany
Ktokoľvek si objednal alebo objedná akýkoľvek tovar a keď faktúra resp. príslušný daňový doklad obsahujú tzv.DPH,tak daň z PRIDANEJ HODNOTY /DPH/ či Mwst., VAT, IVA, TVA . . . ešte nikdy, nikde nikto neplatil. Taká daň je resp. by bola finančne nižšia. Klienti, spotrebitelia, zákazníci a všeobecne občania platia pod zámienkou DPH resp. Mwst., VAT, IVA, TVA . . .v skutočnosti finančne vyššiu daň, t. j. daň z ceny /sumy/ bez DPH /Mwst., VAT, IVA, TVA . . ./ resp. zo základu dane.
Značnú časť sumy dane tzv.DPH /Mwst., VAT, IVA, TVA . . ./ si daňové subjekty /firmy, podnikatelia, obchodníci, exekútori . . .s.r.o., a.s., . . ./ ponechávajú.
Tzv.DPH, Mwst., VAT, IVA, TVA . . . sú podvodom na obyvateľstve a teda na štátoch alebo na kráľovstvách.
17. 6. 2020   Percenta nejdu vacsine ludi
Sa nauc pocitat. Chod na zakladnu. Ak mas cenu 10 eur , 100% lacnejsie je 0 eur. 100% zdrazenie a potom 50% zlacnenie je potom rovnaka cena. Uci sa to cca v 6.triede.
17. 6. 2020   Frantisek Nahnevany
Viem že predchádzajúca odpoveď nebola adresovaná mne, ale s dovolením poznámku:
Tak napríklad v prípade tzv.DPH profesori, docenti, kandidáti vied . . . na takej Ekonomickej univerzite v Bratislave alebo trebárs i na Institutu ekonomických studií Fakulty socialních věd Univerzity Karlovy v Prahe /a nie iba tam/ dodnes nevedia čo je to množina a čo podmnožina. Kedysi učivo prvých ročníkov základných škôl.
15. 6. 2020   feri59
Zase idú politici kradnúť od ludí. Bežný občan by mal mať tie malé nákupy oslobodené od DPH. Daň by mali platiť len podnikatelia, ktorí keďže tovar predajú ďalej DPH dostanú naspäť.Už teraz sa bojím tej administratívnej mašinerií na daňových a colných úradoch kvôli nejekej 5 eurovej súčiaske ktorú si opovážim objednať z komunistickej číny. Hrôza.
15. 6. 2020   Frantisek Nahnevany
Daň by mali platiť len podnikatelia . . . a práve od tejto platby oslobodil podvodník Karl Friedrich von Siemens v roku 1919 podnikateľov spoločnosti Siemens tak, že zavedením der Mehrwertsteuer /Mwst./ preniesol bremeno daní na zákazníkov a ešte koncernu Siemens značná časť daní zostala a dodnes zostáva.
Všeobecne die Mehrwertsteuer /Mwst./ a neskôr v iných krajinách VAT, TVA, IVA . . . DPH - sú v skutočnosti oklamaním a podvodom na obyvateľstve a teda na štátoch alebo na kráľovsvách.
Dnes sa však nepíše rok 1919, ale 2020.
15. 6. 2020   anonym
Samozrejme.
Je to najma z dovodu, ze vase peniaze, idu smerom, kde vladnu komunisti a buduju najtvrdsi kapitalizmus na tejto planete.
Drobne nakupy v sucte, znamenaju unik dani a cla, ktore je priamym prijmom konstitucnej kleptokracie.
16. 6. 2020   apoliticky
Si ty ale hlupak...
15. 6. 2020   Frantisek Nahnevany
Suma hodnoty 22 Euro NIE JE pridaná hodnota.
Zákon o dani z pridanej hodnoty /DPH/ je založený na podvode.
Základ dane pri dodaní tovaru alebo služby NIE JE pridaná hodnota.
Od roku 1993 o.i. na Slovensku a v Česku sa kumulujú straty pre štát predovšetkým pri tzv.DPH.
Od roku 1919 a v postupe ďalších rokov sú die Mehrwertsteuer /Mwst./, Value added tax /VAT/, Taxe sur la valeur ajoutée /TVA/, Impuesto sobre el valor aňadido /IVA/ . . . tzv.daň z pridanej hodnoty /tzv.DPH/ podvodom na štátoch alebo na kráľovstvách.
15. 6. 2020   Frantisek Nahnevany
S láskavým dovolením poslednú vetu doplním:
Od roku 1919 a v postupe ďalších rokov sú die Mehrwertsteuer /Mwst./, Value added tax /VAT/, Taxe sur la valeur ajoutée /TVA/, Impuesto sobre el valor aňadido /IVA/ . . . tzv.daň z pridanej hodnoty /tzv.DPH/ podvodom na OBYVATEĽSTVE a teda na štátoch alebo na kráľovstvách.
15. 6. 2020   Jozef
A čo s tým?
15. 6. 2020   Frantisek Nahnevany
Tzv.DPH je potrebné zrušiť a nahradiť ju inou, spravodlivou daňou.
Tzv.DPH, pôvodne die Mehrwertsteuer /Mwst./ je nakalé dedičstvo po štátoch nemeckej ríše - Deutsches Reich z roku 1919.
Pri tzv.DPH sa o.i. na Slovensku kumulujú straty.Od roku 1993 boli a sú to miliardy SK /od roku 2009 Euro/. Stovky miliárd SK /od roku 2009 Euro/.
Výber tejto podvodníckej dane bude z roka na rok nižší a nižší.
Ak "kompetentní", ktorí doteraz v prípade tzv.DPH iba balamútia, klamú a vzlykajú, nariekajú, hromžia nad nízkym výberom tejto okrem podvodu ničím neopodstatnenej dane, teda keď túto daň neodstránia a nenahradia ju, tak v nasledujúcich rokoch môžu nad nízkym výberom tejto podvodníckej dane vzlykať, nariekať a hromžiť aj naďalej.
15. 6. 2020   OPT - Over Priced Tax
Zaujímvé, že nielen slovenčina, ale aj Nemčina a Angličtina rozlišujú termíny HODNOTA (Wert, value) a CENA (Preis, price). Napriek tomu sa sa pri zvýšení ceny zásadne hovrí o hodnote - hoci je to evidentný bullshit (Scheiße, sračka). Pritom aj obojstrane lobotomizovaný retard chápe, že hodnot je niečo iné, než cena. Len ekonómovia a hospodárski "odborníci". Za totáča sme sa smiali na komančoch, že podľa ich ideolófie je je biely kruh čierny štvorec. Zjavne to nebol objav komančov a ešte aj to ukradli ďaleko väčším zmrdom. Alebo opačne - lebo základná pouťčka kapitalizmu predsa hovorí, že cena vznuiká vyrovnaním ponyky a dopytu - čo aj jasne vidno, napríklad na tureckom bazári (a iných burzách) - kapitalistický štát (aj podnikatelia) sa však tejto poučke zanovito - zubami/nechatmi bránia a silou mocou sa snažia o nejaké znalecké posudky, či ine Schwacke tabuľky (narp. pri poisťovaní posobných automobilov, kde ja každá skrutka vyčíslená na Eurá so štyrmi desatinnými miestami - hoci taká mena neexistuje). Alebo inak - petržalské byty sa za posledných 40 rokov v podstate nezmenili (výmena onietok je len údržba - bárs sú aj zateplené) - ale zato cena narástla 30 násobne - hoci by sa mala 30 násbone zníčžiť (súdiac podľa ceny atarších automobilov). Takže vnútorná hodnota je tá istá a ani počet obyvateľov sa nezmenil - resp. tí čo prišli podnikať a robiť do štátnej správy už bývajú na Slavíne. Takže zase raz len typický démonkratický oieb as usual ...
15. 6. 2020   Frantisek Nahnevany
Veľa, veľa diskutujúcich dá za pravdu tomuto príspevku od OPT - Over Priced Tax. Nie iba ja. "Palec hore". "Like".
15. 6. 2020   DS
človeče, toto ja vysvetľujem pri každej možnej príležitosti, zatiaľ ale úplne zbytočne.
23. 6. 2020   vincococka
K tym bytom - je az neuveritelne ako vsetci slepo a naivne veria ze panel s omietkou ma zmysel splacat 30r, dokonca sa to ludom javi ako paradny kseft. Za poslednych 10r vzrastla cena nehnutelnosti v BA takmer 2 nasobne - vzrastli aj platy? Nie, znizila sa urokova miera na hypotekarnych uveroch, ludia platia stale rovnako mesacne (+-). Somari - namiesto splatky hypoteky 500 EUR by mohli platit 310 zo sumy z roku 2010.. A oni nie - masochosti - radi platia a ziju z ruky do ust. Nehovoriac o tom ked pride majster natierat stenu, asi ma zlate ruky :)...
23. 6. 2020   Frantisek Nahnevany
Tak je.
. . . a panel s omietkou celkom iste nemá hodnotu povedzme 100 000 Euro. Alebo dokonca viac.
1/1