Názory čitateľov


Názory k článku:
Sedem dôvodov prečo je investovanie nebezpečnejšie ako športové stávkovanie

22. 6. 2020   anonym
Investovanie je nebezpecne.
Sportove stavkovanie, je sportove stavkovanie.
22. 6. 2020   Outvestor
Sedem trpaslíkov je nepochybne dôležitých, ale - ako vždy pri ekonomických analýzach - chýba to, čo je v demokracii kľúčové a najdôležitejšie - a nie je to Snehulienka, ale klamstvo, podvod, krádež, lúpež a vražda. Ale však to ste už za tých 30 rokov iste zistili aj na vlastnej koži. Isteže klamali, podvádzali, kradli, lúpili a vraždili aj komunisti - bol však alen jeden nepriateľ a jeho kroky boli dosť ľahko vypočíteľné. Takže ak ste neprovokovali, bez problémov ste prečakli aj bratskú pomoc a po absolvovaní vyššej školy ruličkovania pred Tuzexom ste sa mohli neskôr demokraticky vypracovať hoci aj na šéfa parlamentu - úporný boj proti toatalite mal občas naozaj zvláštne formy :) Ale späť k Snehulienke - samozrejme aj konské dostihy a športové zápasy bývajú rutinne predané - ale napríklad celá olympiáda, či iné majstrovstvá sveta zatiaľ ešte neboli - zrejme len preto, že zataiľ sa ešte všetky krajiny nedajú podplatiť (ako napríklad tie v EU :) Ale o Wall Street to neplatí, lebo je v rukách US oligarchov - pardón plutokratov. A tak sa bežne dejú zázračné prípady, keď mladý sopliak - ktorý by nebol schopný prevádzkovať večierku na rohu - kúpi WhatsApp za cenu, ktorú si v skutočnosti nikto nevie predstaviť, lebo 18 miliárd USD sa predstaviť nedá. To je pritom len špička ľadovca, lebo firmy, ktoré za viac než 10 rokov činnostineprodukova li dolár zisku - ale zato stovky miliónov a dokonca miliardy strát sú nielenže bežné, ale dokonca majú rating "A" ...
Že teda na burze sa nedá hrať ? Ale isteže dá - dokonca veľmi úspešne. Stačí byť v balíka a mať insiderské informácie - ideálne však je hru nielen sledovať, ale priamo riadiť. Výhoda je, že potom ste ako majiteľ kasína, ktoré tiež nikdy neprehrá - čiže byť muzikantom, ktorý iba vyhráva a vyhráva ;)
Že to nemôže byť, lebo spravodlivoť, dohľad a tak podobne ? Iste - Boeing vás pozdravuje :))) Takže sme v prdeli ? Našťastie nie. Aj bezodná nádoba má dno a aj "stolček prestri sa" prestane servírovať, keď sa ukradne posledná elementárna častica vo vesmíre :) Tak dlho však našťastie nebude treba čakať, lebo dno hospodárstva US je nielenže ďaleko plytšie, ale navyše bublinovite prehnané. Úplne by napríklad stačilo, keby US kongres spravodlivo zreguloval odvetvie informatiky s ostatnými hospodárskymi odvetviami a z gigantov by sa cez noc stali žobráci. Že čo to drístam za frčoviny ? Nuž nič, lebo to sa už 2x stalo a 2x zničilo AT&T - čo bol voľakedy vôbec najväčší podnik na svete - s viac než miliónom zamestancov (dnešné AT&T je len atrapa a s pôvodným nemá prakticky nič spoločné - je to len kúpená značka) A prečo to ten slávny konges neurobí ? Lebo tomu nerozumie - aj to AT&T zničili až keď pochopili telefón. Inak povedané, k oprave regulácie príde až po generačnej výmene - lebo Trumpova generácia síce vie, ako sa prepriahajú a podkúvajú kone, ale napríklad pojem "SerDes 112Gbps" im nehovorí absolútne nič :(
22. 6. 2020   NASERSTOOTxx
To sa mám zasmiať ako ten AT&T borec niekedy v 70-90-tych rokoch minulého tisícročia stál pred dierkou zvanou UNIX a špekuloval a špekuloval, že čo má s tým Jánom Pánom urobiť a nič poriadne nevymyslel- pardon vymyslel jak besný BSD svoju rodinu ktorá leží momentálne v americkom starobinci, múzeum špekulantov pred UNIX dierkou. Keby bol borec šikovný ako pán Torvalds- mohutný severan a na skale sám, ktorému sa už stihol narodiť malý Linux a rastie, s tou cudrou UNIX ,do brutálnych rozmerov a po nociach chodí vybíjať okná pánu Vilémovi od susedových Brán tak by bol borec.
AT&T momentálne teraz kúpilo zaolejovanú červenú strunu čo sa zobrazuje niekde v pravom doľnom hladáčiku trupových služieb a zdvívha donaldovi náladu pri každodennom hamburgeri a má s ňou veľké plány borec, či chudák čo naťahuje strunu na gumu a myslí si že je veľký severan lebo už vie na čo tá diera UNIX je , tak ako s bývalkami to býva vždy patria len tebe a máš prednostné právo latest noci. A takto investuje AT&T do strojárstva a špinavých strún ktoré vŕzgajú zubami a čakajú na vyhladenie vazelínou za všetky pnutia ktoré kedy spôsobili na trhu s krvou nevinných biologických obetí výskumu Ameriky. Však pekná fotka struny je s orangutanom ktorému pichlimedrol do hlavy a pomaly mu vyteká mozog ces uši to je báječná selfíčka do hlavného vysielania.
AT&T veľmi dobre investovalo, čiže prevzalo celý špinavý biznis so strunami a je tresnoprávne zodpovedný za namazanú americkú mašinu ktorá kosí trávu po celom svete a kŕmi americké stáda čerstvou ďatelinou do hlavy.
_
fakty o AT&T inšpirované filozoficko-histori ckou knihou:
"Umenie programovania v Unixe(E.Raymond)"
1/1