Názory čitateľov


Názory k článku:
Štát vyhral nad Pentou: Rozhodnutie súdu o zdravotných poisťovniach označil E. Heger za veľké víťazstvo

9. 7. 2020   Hic Sum Leones
Medzi štátom, Pentou, Bödorovcami, či Černákovcami v skutočnosti nie je žiaden veľký rozdiel. Vždy ide o snahu skupinky urvať si zo sveta väčšiu časť, než tí ostatní. Samozrejme to skúšajú aj jednotlivci, ale tí čokoro zistia, že proste nemajú dsosť sily, aby to dokázali samotní a objavia, že v jednote je sila. Problém však je, že potom sa musia podeliť s členmi svojej družiny - a to je umenie urobiť tak, aby všetci boli spokojní. Napríklad Mečiar to urobil tak, že šikovne rozdal byty (samozrejme nie vlastné) "Zákonom" o bytoch a nebytových priestoroch, Fico porozdával štátne trafiky a dosť primitívne sanažil kúpiť dôchodcov, Hitler sľuboval "životný priestor" na východe, Lenin & Stalin svetlé zajtrajšky, Husák autostrádu do Košíc, Havel si sľúbil Lucernu a muklom eldorádo. Niektorí rímski cisári zase zblbli až tak, že boli presvedčení, že sú bohovia a do reality ich museli uviesť ich vlastné SBS-ky, keď im podrezali hrdlá. Židana finančná skupina, ktorá sa snaží svoj štát v štáte vytvoriť silou peňazí, ani žiadna SBS-ka, či iná kriminálna mafia, ktoré sa to snažia urobiť známosťami s exekutívou - poslancami, ministrami, políciou, prokurátormi a sudcami - alebo len hrubým násilím - však nemajú šancu - lebo stáročia ukázali, že jediné čo funguje je feudálno-otrokárske vlastníctvo poddaných ("občanov") - čo je to, na čom sú postavné všetky štáty na svete - a je jedno, či sú absolutistické, teokratické, komunistické, či demokratické - lebo vnútorná konštrukcia je vždy tá istá (preto sa aj tak pekne vedeli združiť do OSN :) len vlastnícke mechanizmy sa troška líšia. Ale fakt len trošíčka a ozrutný PR, ktorý sa snaží presvedčiť, že USA je niečo iné, než napríklad Severná Korea. A čo je dôležitejšie jediným platidlom hraníc týchto štátnych útvarov je ľudská krv - konkrétne hektolitre a tisíce hektolitrov - a tým žiadna finančná skupina, SBS-ka, ani iná mafia proste nedisponuje. Vskutočnosti tam ani žiaden boj nie je, lebo kešby ktorýkoľvek štát chcel, tak ľubovolnej finančnej skupiny, SBS-ky, či inej mafie sa definitívne zbaví behom sekúnd (tak ako to dokázal Mussolini s talianskou mafiou - ktorá musela ujsť do USA - aby sa potom víťazoslávne vrátila na čele US army, cez Sicíliu - v bratskej spolupráci s FBI :) Každý štát však svoje finančné skupiny, SBS-ky, či ostatné mafie v skutočnosti nutne potrebuje a preto vždy len nežne dostanú trošíčka poza uši - aby si uvedomili, kám patria a láskavo sa zaradili. Lebo "všeho lze použít pro dobý stát", ľudia potrebujú divadlo, chlieb a hry, ako aj novinári brešú (lebo sú za to platení) - aby karavána mohla ísť pokojne ďalej ...
2. 7. 2020   Katka
Nie, to nevyhral štát nad Pentou. To nad Pentou vyhral bývalý premiér R. Fico a strana Smer. Penta, ako vieme, vlastní mnohé denníky a internetové portály. Tu je vysvetlenie, prečo sa po vražde Jána Kuciaka strhol mediálny hon na R. Fica a na stranu Smer. To mediálne besnenie, štvanica, osočovanie a doslova a dopísmena lynč bývalého premiéra R. Fica, bola pomsta Penty. Išlo o vyrovnávanie si účtov Penty za prehratý súdnu spor kvôli neoprávnenému zisku súkromných zdravotných poisťovní.
A Kiska sa k nemu rád pridal, tiež mal svoje dôvody...
Pridala sa aj opozícia, po 10. rokoch v opozícii si brúsili zuby na štátnu kasu...
7. 7. 2020   anonym
presne ako si napísal.Celá opozícia vytýkala Ficovi,že toto budú splácať aj naši vnuci a toľko komentárov k tomu.Pán Heger,poďakujte osobne pánovi Ficovi a spol za to,že to tak dopadlo.Váš Matovič sa mal rozdriapať z toľkého ziapania na Fica.Vy na tom nemáte ani štipku.
11. 6. 2020   anonym
Penta nikdz nevyhra nad koloniou. Ani kleptokrati nad pentou.
Dovod je celkom porsty.
Penta potrebuje stat, kde kleptokracia nou podporovana, doji ludske zdroje.
V momente kedy by kolonia cela patrila pente, museli by ludskym zdrojom, urobit servis, lebo ak stat zacnu riadit ako firmu v podobe STBabisa, nemaju dostatok Lorenzov, na udrzanie poriadku, alebo strachu.
A naopak, kleptokracia riadiaca koloniu predsa nemoze hryzt ruku, co jej plni valov.
Este si nepamatam pribeh, kedy sa babkove divadlo vzburilo. Snad len pribeh Pinokia, alebo rozpravka "Na pude aneb kdo ma dnes narozeniny" porazia hovoriacu hlavu p. Labusa a aj to len ya pomoci zbrani hromadneho nicenia a velkych obeti postaviciek.
11. 6. 2020   anonym
Stat nad pentou nevyhral.
Lebo politicke sudy a sudy oligarchie z koloniou, su len zabavne hry, ktore sluzia na nakrmenie masy nevrazivostou.
V skutocnosti ani na dostihoch, sa nestavkuje na zavodisko, ani na vlastnika dostihovej drahy, ale na kone, pripadne na jockeyov, ci preziju.
Zavodisko, stadion, kolbiste, coloseum, ma svojho vlastnika, alebo v case slavy malo.
1/1