Názory čitateľov


Názory k článku:
Peniaze z ničoho: Odkiaľ sa berú prostriedky na podporu ekonomiky nielen počas krízy

20. 6. 2020   bonobo
tvrdim,ze davno mohol byt celosvetovo zakladny prijem, staci na to 1 bezobsluzna apka
20. 6. 2020   yzyz
Peniaze z nicoho je original z ucebnic Komunizmus-Utopia! USA Kapitalisti na dlhy ked je mega zle. A ked je problem tak USA Kapitalisti na dlhy sa zacnu spravat ako Komunisti-bolsevici . A zacnu tlacit peniaze z nicoho-utopisticky ... Kapitalisti na dlhy-utopisti budu na konci horsii ako Komunisti-utopisti co boli pred nimi! No samozrejme kazdy vie kto na tom zarobi su bohaty jednotlivci a aj USA oligarchia kabala mafia camorra. A komu zostane cierny peter je zase ta chudoba-holota a spol dole ...
22. 6. 2020   WannabeeP
Komunizmus nie je utópia! Je to problém "všeobecného intelektu" a produktivity, ktorú vyvolá.
*
Komunizmus je formácia s materiálnou nezávislosťou. Bez materiálnej nezávislosti nemožno o komunizme hovoriť. Je to len prostriedok, nie cieľ.
*
V svete materiálnej nezávislosti sú peniaze zbytočnosťou.
*
V komunizme neexistuje akákoľvek forma vlády a teda slovo moc je anachronizmom. Nemôže mať ktokoľvek, kto má všetko, akúkoľvek moc nad kýmkoľvek, ktorý má tiež všetko.
*
Pojmy ako demokracia, politické systémy, štáty, spravodlivosť, moc ...sú v komunizme anachronizmami. Nebude ich voči komu alebo na kom uplatňovať.
20. 6. 2020   WannabeeP
Páni z Wall Street, ktorí v uplynulých týždňoch napumpovali 5 biliónov do amerického podnikteľského sektoru. Pre ktoré firmy?To už verejnosť nemusí vedieť.
Každopádne táto pomoc bola tak nesmierne potrebná ,že firmy ktorým tento balíček prislúchal, dodnes minuli len asi 22mld.
Naozaj poburujúci je príbeh, ktorý sa tento deň (15.6.2020) na burze stal najväčšej požičovni áut na svete - Herz.
Pár týždňov spätne stál jeden ich cenný papier takmer 3USD. Keď vysvitlo, že skrachovali, cena jedného cenného papiera spadla pod 1USD. O šesť dní neskôr hodnota jedného cenného papiera spoločnosti Herz sa dostala nad hranicou 5 USD, čiže spoločnosť zo situácie tesne pred krachom bola schopná v priebehu jedného týždňa zvýšiť svoju hodnotu zhruba o 70% pričom milióny Američanov prichádzajú o svoje zamestnania a štát je v plameňoch.
Hľa úkon pomocou ktorého gangstri preperú cez burzu uliate peniaze.
Mám obavy z toho, že kríza z roka 2008 bude len slabým odvarom voči tomu, čo čaká na ľudstvo, keď táto bublina praskne.
Pretože táto bublina, podľa všetkého, bude obrovská, keďže americká ale aj medzinárodná verejnosť sa vyslovene zaoberajú len udalosťami ktoré sa odohrávajú na ulici a hovoria len o rasizme, pričom vedenie kasína veľmi dobre vie, že peniaze nielenže nesmrdia, ale sú aj bez farby pleti.
Pôvodný text: Puzsér Róbert
20. 6. 2020   @@@
presne to sa deje ...prachy idu z centralnych bank do ruky bohačov a ti teraz hraju ako v kasine niekde v las vegas cely finančny trh teraz tak vyzera ...pokial prachy neskončia u ludi dole tak sa na tom nič nebude meniť bohači budu ešte viac bohaty a zato si budu kupovať pracu chudobny ktora na nich bude otročiť ale tak aby nikdy nemali priliš vela aby cena prace nevzrastla aby stale bohači mohli by´t bohaty a udržiavať si svoj vysoky post o to sa centralne banky postaraju od ostatnych bohačov požaduju len jedno aby udržali chuodbu chudobnou inak by sa to mohlo všetko rozsypať ...
cele je to jeden obrovsky podvody na bežnych a chudobnych ludoch ...ale pokial maju všetko pod kontrolov bohači tak v podstate možu byť v pohode potom media ludom nahovoria že všetko je v poriadku a že maju byť radi že to vlastne zachranuju ich aj ked v skutočnosti sa zachranuju majetky bohačov a ostatny dostanu len omrvinky ktore si budu musieť tažko odpracovať
20. 6. 2020   setag
celý FED je združenie súkromných židobánk, ktoré drží vládu USA za gule. keď chcel FED Kennedy zoštátniť, tak dostal guľku do hlavy! a podobne je to aj s ECB, či MMF. židobankári tlačia bezcenné peniaze z ničoho a tieto požičiavajú (aj nasilu) vládam, čím si zabezpečujú vlastníci týchto súkromných bánk bezstarostný život na ďalších desať generácií. štát, ktorý si nemôže tlačiť vlastné peniaze, je v podstate otrokom židobánk!!!
20. 6. 2020   Peter
O tom sa nepíše.lebo to nepasuje do scenára a niečo podobné sa deje aj v EU neustále tlačia papieriky a tým znehodnocujú naše úspory, beda tej krajine čo prijala euro dobre si to uvedomujú v ČR a inde,kde majú svoju menu výmenu u nás započal Dzurinda a Fico sa pokakal a pokračoval v tomto mega podvode a tým ožobračil slovenskí národ a aj za toto by mal byť stíhaný.
20. 6. 2020   @@@
ty si važne mysliš že ine krajiny to nerobia a netlačia peniaze len ECB a FED ....ste všetci naivny ...keby sme mali korunu tak niektory politici by tlačili ovela viac načo by sme obrovsky doplatili najmä ti čo maju uspori ktory by o ne prišli ovela skôr ako teraz ...spomente si na vladu dzurindu ako masovo sa zvyšovala inflacia vtedy ....za 8 rokov dzurindovej vlady inflacia vzrastla o 72%
20. 6. 2020   Selo
Nezmysel. Euro je stabilnejšia mena ako koruna, dokazuje to aj pád Českej koruny voči Euru od začiatku Korona krízy.
20. 6. 2020   Fanatix
Pyramídová hra. Raz to celé praskne a...
20. 6. 2020   Suhob
Ale stále je tu ešte tlačiareň.
20. 6. 2020   Luftwaffe
Samozrejme preto sme menili slovenske koruny za euro v krasnom kurze 1:30 a cigan tvrdil, ze k zdrazeniu nedojde. Priklad kornutok zmrzliny stal kedysi 1 SKK dnes 1 EUR. Z toho kurzu sa nespamatame niekolko generacii - prijmami a cenami. Ved to bol ucel ...
20. 6. 2020   Peter
Máš na 100% pravdu výmena za euro to bol mega podvod na Slovákoch a z tohoto sa nespamätáme ani za 50 rokov,mladí tomu neveria,ale bude to tak, oni žijú v oblakoch a západnej ideológií s neustálim vymývaním mozgov.
21. 6. 2020   M.V.
Plný súhlas, ale ak niekto zdedil pár korún ten vie, koľko mesačných platov v korunách stratil. Viac ako 20 Sk nemalo euro cenu. Mladí budú robiť do 70 rokov inak sa tie eurodlhy nebudú môcť umoriť a to bude ich daň. Už dnes je prepad HDP čarešnička na dlhoch. Joj zabudol som- oni budú mať celosvetový základný príjem.
20. 6. 2020   Frantisek Nahnevany
Je to pravda. Napríklad prvé čo zdraželo boli pokuty a rôzne poplatky pre štátne inštitúcie a banky.
20. 6. 2020   llubik
A pamatas co bola vtedy reklama? Nemenime cenu, len menu . . . a tak aj bolo, cena zostala, 1 . . . mena sa zmenila skk -> Euro :-)
1/1