Názory čitateľov


Názory k článku:
Citeľný rozdiel: Slováci vlani zarábali len 41 % priemeru únie

5. 6. 2020   ROBO
Naprd je takýto ukazovateľ....že priemerná mzda :DD, keď v tejto priemernej mzde sú zahrnutí úradníci, funkcionári, poslanci, a iní byrokrati, ktorých odvody platí defakto väčšina najmenej zarábajúcich, ktorí si na výšku priemernej mzdy ani neškrtnú....No a platy týchto úradníkov, ktorých odvody platí väčšina podpriemerne zarábajúcich produktívnych pracovníkov, sa následne určuje práve z tejto priemernej mzdy. Tu potom už ani neviete, či bolo skôr vajce alebo sliepka.
5. 6. 2020   ROBO
Ešte uvediem jednoduchý príklad...lebo má tu zase niekto bude demagogizovať....má te štát, ktorý má 4 občanov, troch produktívnych, ktorí platia odvody, a z ktorých sa platí mzda a odvody toho jedného úradníka(viem, že to nedostačuje, ale štát si na mzdu úradníka napríklad môže požičať), každý tento produktívny pracovník zarába 500 EUR. Zároveň má štát druhého úradníka, ktorý zarába 1500 EUR. Priemerná mzda v tomto štáte je teda 750 EUR. Štát prijme jedného úradníka, aby trochu viac pobuzeroval produktívnych úradníkov a dá mu napr. 1500 EUR. Zrazu nám zázračne stúpla priemerná mzda na 900 EUR. A keďže mzda prvého úradníka sa určuje podľa tabuliek, a keďže pri priemernej mzde 750 EUR zarábal dvojnásobok, tak po zmene na priemernú mzdu na 900 EUR, zrazu zarába 1800 EUR. No a následne sa nám zázračne zvýšila priemerná mzda na 960 EUR....a tak môžeme pokračovať donekonečna :DDD Dobrý systém nám tu zaviedli, že? Inak výpočty sú čisto teoretické a zjednodušené, samozrejme. Ale tak to tu nejako funguje.....čo tu...v celej únii
5. 6. 2020   anonym
Pre lepsie pochopenie vlastnej identity, by bolo vhodne uviest, ze aj 41% priemeru unie, je pre mnohych nerelany zarobok.
Pracujuca chudoba, energeticka chudoba, je dosledok kolonialneho europskeho imeprializmu.
Stale sa mame ale lepsie, ako mnoho inych krajin, avsak je neuveritelne, ze aj ked sa to lahko prepocitava v eurach, poucenie si z toho neberieme ziadne.
5. 6. 2020   M.V.
Keď príde doba, že budú Slováci zarábať rovnako, potom sa 40% miest zruší a bývalí zamestnanci budú na prísne viazanej podpore. To je ralita nastúpeného dlhého objektívneho vývoja a nezabráni jej žiadne konzervovanie pracovných pozícií všeliakými postkorona zbierkami na úkor nutných odvodov a tiež predstavy o kdh-asignácií daní rodičom v mnohodetných rodinách bude nemysliteľné. Táto doba nešetrí nikoho.
5. 6. 2020   fero z BA
krajina robotníkov vo fabrikách jednoducho nemôže zarábať
5. 6. 2020   Chudobny ucitel v kapitalizme
lebo na Zapade robia vsetci programatorov :D
uz ti tu do partie chyba len ta Ruzena, co vcera splietala o nizkej produktivite :D
5. 6. 2020   S.Malatinec
Zas naprd porovnavanie. Jedine Parita kupnej sily je realny nastroj na skutocne porovnanie. A to by sme nemali porovnavat priemerne ale minimalne mzdy, nakolko na Slovensku nepracuje vac€/mesacne za viac ako 1000€/mesacne.
5. 6. 2020   @@@
1177 eur ?...akutalne ?....len dnes štatisticky urad vydal spravu že v 1 štvrtroku 2020 bola priemern mzda 1086 eur ....takže nejako tomu niekto pridava viac :D
5. 6. 2020   Chudobny ucitel v kapitalizme
banky a pracovne portaly maju svoje statistiky.. samozrejme vzdy nadhodnotene..
5. 6. 2020   trader
Za takú robotu čo vidím mnohých robiť je to až moc.
5. 6. 2020   Luftwaffe
Napriklad ten parazit Balciar co bol sef vojenskeho spravodajstva a vlastni kopu nehnutelnosti? Toho si myslel vsak? Ten mal v marci na vyplatu 43 tisic eur z dani obcanov a dnes pobera rekordny dochodok.
5. 6. 2020   majlanko
život v strachu nestoji za žiadne peniaze.
1/1