Názory čitateľov


Názory k článku:
Dlh rastie: Grécko chce vyjednať nové fiškálne ciele so svojimi veriteľmi v eurozóne

3. 6. 2020   M.V.
Mali by si nabrať granty, nové pôžičky, staré dlhopisy vyplatiť v lepšom prípade na 50% a doma robiť propopulačnú politiku, aby mal kto splácať.Čo iné môžu urobiť také štáty bez hospodárskej sily a tie, ktoré vo veľkom pestujú repku olejnú.
2. 6. 2020   anonym
Protektorat Grecko-Cyprus, je vybornym prikladmom, ako z relativne chudobnej, ale svojbytnej a hrdej krajiny, spravit pod protektoratom EU, Eurochudobinec.
To iste sa stane aj Talinasku, alebo Spanielsku, alebo aakejkolvej krajine, ktora sa podriadi diktature banstrov a imeprialistov, prezlecenych za byrokratov, co uvedu pomocou globalistickych nastrojov, do praxe neokolonialisticky protektorat chudoby.
3. 6. 2020   anonym
No neviem, neviem.
Skôr je zrejmé, že si sami prežrali svoju budúcnosť.
Ak by neboli v EU, potom síce scénar bol trochu iný ale nie menej bolestný.
.
Došlo by k reálnemu krachu Grécka, nezamestnanosti nad 50%, pokles priemernej mzdy a dôchodkov hlboko pod úroveň Slovákov a vyhrabávať z toho by sa museli aj tak sami.
3. 6. 2020   anonym
Inak toto by hrozilo Slovensku, ak by sme mali ešte také dve vlády Fica.
.
Skôr, či neskôr by sme prekročili tú pomyslenú hranicu, z poza ktorej by sme sa len tak ľahko nevedeli vrátiť (nezávisí na absolútnej hodnote dlhu).
.
Fico totiž si udržiaval svoju voliteľnosť iba za cenu ústupkov obyvateľov typu "zadarmo".
3. 6. 2020   Stano Radič
OK ale teraz im DLH zaplatíme aj my Slováci - pri schvaľovaní EUROVALU reč politikov je len "zábezpeka" nič sa Grécku platiť reálne nebude reps. ešte na tom Slovensko zarobí .. :))...čo sme počúvali cez mediá od politikov.
A manželka na tom položila vládu
Realita nastupuje som zvedaví ako bude
3. 6. 2020   anonym
Úrok, za ktorý euroval požičiava štátom, je vyšší ako úrok, za ktorý si on sám požičiava. Teda Slovensko ako prispievateľ a ručiteľ má z Eurovalu príjmy. A to je aj dôvod, prečo Krajiny, ktoré čerpali peniaze, hneď ako si vedeli požičiať financie na trhoch, ihneď prestali čerpať peniaze z Eurovalu.
..
EFSF fungoval tri roky a počas nich poskytol finančnú pomoc trom členským krajinám eurozóny – Grécku, Írsku a Portugalsku – v celkovej sume viac ako 174 miliárd eur.
..
Dočasný euroval, právnou formou luxemburskú akciovku, nahradil v roku 2013 tzv. trvalý euroval, medzinárodná organizácia, s úverovou kapacitou 500 mld eur.Z trvalého eurovalu išla pomoc Španielsku, Cypru a Grécku v sume 77,3 miliardy eur.
..
Paradoxne korona kríza urobí ekonomické problémy viacerým krajinám EU vrátane Slovenska a takisto ak by Slovensko malo problém zohnať peniaze na trhoch, bude môcť čerpať peniaze z Eurovalu.
..
Byť súčaťou EU podľa mňa prináša viac výhod ako nevýhod. A takisto to spätne vyzerá tak, že ten, kto sa rozhodol zle pred 8-mimi rokmi bol Sulík (aj keď som ho volil vtedy a aj teraz).
3. 6. 2020   anonym
Ešte doplním, dlh zaplatíme my Slováci iba vtedy, keby došlo k úplnemu krachu EU a teda aj krachu Eurovalu.
..
Inak na tom Slováci iba zarábame.
2. 6. 2020   eXtrem
Grecko, Taliansko, Spanielsko by najlepsie spravilo keby krachlo zrusili euro. Toto iste a tento isty scenar caka SLovensko. Tiez by bolo vhodne zrusit euro a zaviest sk korunu. My nie sme schopny udrziavat krok s Nemcami v menovej unii. Ale tento prispaty narod to pochopi ked bude vsetko na koenach a v dlhoch. Bohuzial. Debaty o tomto sa zamlciavaju a nevedu. Naberaju sa stale nove a nove dlhy.
1/1