Názory čitateľov


Názory k článku:
Mesto reagovalo na dopyt po bytoch zmenou územného plánu

5. 6. 2020   Mirec
iste, bu bude akurat tak dopyt po poniazoch a nie po bytoch, ked ludia nemaju ako rozumne nasetrit na tie smiesne ceny bytov
skoda ze stat nestavia byty a nepredava za naklady , nevytvori slusne zaplatene pracovne miesta pre beznych ludi a tak by konecne developerskej mafii a realitakom klepla po prstoch a skoncilo by sa nekonecne zvysovanie cien bytov pre beznych ludi
29. 5. 2020   anonym
V zmene uzemneho planu, mozu v case hospodarskej krizy, akorat vyclenit uzemie, pre nudzove stavby, nudzovych kolonii a nudzovych osad.
Bytov je viac ako obyvatelov, problem su nerelane ceny, alebo realne ceny a nerealne predstavy developkarov, ako aj ludskych zdrojov.
28. 5. 2020   Frantisek Nahnevany
Dopyt po bytoch . . .
. . . a pri kúpe bytu /a nie iba bytu/ si všimnite z čoho resp. z akej sumy prípadne platíte tzv.DPH. Z PRIDANEJ HODNOTY to rozhodne nie je.
28. 5. 2020   @@@
tohto roku štat planuje na DPH vybrať 6,8mld eur ....tak potom z čoho sa vyberie tolko penazi ked ty tvrdiš že firmy tolko štatu nedovedu ???
28. 5. 2020   Frantisek Nahnevany
Plán je 6,8 mld. Euro, ale skutočnosť je taká, že keď budú daňové subjekty /firmy, podnikatelia, obchodníci, exekútori . . . s.r.o., a.s., . . ./ štátu odvádzať sumu dane tzv.DPHev plnej výške /čo teda ani zďaleka neodvádzajú/, a ktorú od roku 1993 denno-denne pod zámienkou DPH inkasujú od klientov, spotrebiteľov, zákazníkov a vôbec od občanov, tak bude tých mld. násobne, násobne viac.
28. 5. 2020   Frantisek Nahnevany
Oprava.
. . .tzv.DPH v plnej výške . . .
29. 5. 2020   @@@
ty si mysliš že neodvadzaju celu dph a 6,8 mld je z čoho potom ?....nato aby si dosiahol vyber 6,8 mld pri 20% dani potrebuješ spotrebu na urovni 34mld ....stale ti to nedochadza ???....
ty si mysliš že slovaci ročne kolko minu v obchodoch a pod???
29. 5. 2020   Frantisek Nahnevany
Daňové subjekty /firmy, podnikatelia, obchodníci, exekútori . . .s.r.o., a.s., . . ./ v skutočnosti odvádzajú štátu daň z rozdielu medzi predajnou cenou /na výstupe/ a nákupnou cenou /na vstupe/. Takáto daň je finančne NIŽŠIA ako tá daň, ktorú pod zámienkou DPH od roku 1993 denno-denne inkasujú od klientov, spotrebiteľov, zákazníkov a vôbec od občanov. Táto zinkasovaná tzv.DPH /de facto daň z ceny, sumy bez DPH resp. zo základu dane/ je finančne VYŠŠIA. Takýmto nekalým spôsobom si daňové subjekty značnú časť sumy dane ponechávajú.
Tzv.DPH je od roku 1993 podvodom na obyvateľstve a teda na štáte. Podvodom par excellence.
29. 5. 2020   majlanko
na františka nereagovať, už sa to pokúšali viacerí vysvetliť, ale stále dokola píše to isté. je možné, že františek nahnevaný je stroj, automat, robot, ktorý všade bude "pastovať" svoje rozhorčenie a nie a nie pochopiť, že ak by sa to DPH volalo inak, tak by to už v poriadku bolo.
29. 5. 2020   Frantisek Nahnevany
Nie som stroj automat.
O tzv.DPH predkladám ekonomické fakty. S matematickou istotou.
Pri tzv.DPH sa kumulujú pre štát straty. Od roku 1993 boli a sú to miliardy SK /od roku 2009 Euro/. Stovky miliárd SK /od roku 2009 Euro/.
Tzv. DPH je podvod. Na obyvateľstve a teda na štáte.
29. 5. 2020   @@@
ale ved som ti dal konkretne veci 6,8 mld vyberie štat čiže to musi byťt zo sumy 34 mld eur ....takže maš 34 mld plus 20% dph čiže 6,8 mld dokopy maš 40,8 mld eur
ak si to prerataš na obyvatela tych 40,8 mld eur (počet obyvatelov je 5,458 milion) tak to je na jedneho človeka 7475 eur ročne alebo 623 eur na obyvatela ....čiže v podstate by každy jeden obyvatel mmusel tolko minuŤ od maleho dietata až po najstaršieho človeka na slovensku ....
ty tym padom chceš povedať že ludia minaju ovela viac kedže ideš tvrdiť že štat nevybera všetko ???
29. 5. 2020   Frantisek Nahnevany
Tzv.DPH nevyberá od spotrebiteľov zákazníkov a vôbec od občanov štát, ale túto podvodnícku daň vyberajú resp. inkasujú daňové subjekty /firmy, podnikatelia, obchodníci, exekútori . . .s.r.o., a.s., . . ./. Tieto daňové subjekty následne zinkasovanú daň /finančne vyššiu/ pod zámienkou DPH /de facto daň z ceny, sumy bez DPH resp. zo základu dane/ od spotrebiteľov, zákazníkov a vôbec od občanov zdecimujú a to tým spôsobom, že štátu odvedú de facto finančne nižšiu daň, t.j. daň z rozdielu ceny pri predaji /na výstupe/ a ceny pri nákupe /na vstupe/. Značná časť sumy dane tzv.DPH tak zostáva daňovým subjektom.
Je to podvod na obyveteľstve a teda na štáte. A tento podvod tu máme 27 rokov, štyri mesiace, štyri týždne a jeden deň.
19. 6. 2020   Ja
niekedy v zivote Vam stupil na nohu podnikatel alebo Vas irituje niekto z Vasho okolia, ktory je znacne uspesnejsi ako vy, ked si to takto kompenzujete? Ked uz chcete slovickarit, pozrite sa na vsetky dane, odvody, pripadne aj to, ze u vsetkych kontrol je na subjektivnom nazore jedinca, ktory kontrolu vykonava, ci Vam nejaky naklad uzna, alebo nie. Sudy funguju tak isto. Najjednoduchsie je vzrusovat sa a citit urazeny. Tazsie je zdvihnut zadok od monitora a nieco vyprodukovat, priniest realnu pridanu hodnotu.
1/1