Názory čitateľov


Názory k článku:
Šetríš? Reštartu ekonomiky tým nepomáhaš!

6. 6. 2020   anonym
Nemas love? zdanlivo setris? Ekonomika ta restartuje! V horsom pripade recykluje..
1. 6. 2020   anonym
Prelozene z newspeaku, do motroctiny.
Bankstri maju momentalne jediny ciel, ako presvedcit vlady, ze by presvedcili ludske zdroje, alebo hnusnych sporovlivych motrokov, aby boli presvedceny, ze tie peniaze co maju na ucte im vlastne nepatria, lebo ich nespotrebovali.
Tu druhu cast ludskych zdrojov, musia zase presvedcit o tom, ze aj ked nic neusporia, funguju z ruky do huby, si musia pozicat od bankstrov tie peniaze, co pred nimi ludske zdroje usporili. Tie penaze co si pozicaju, sice luza nesplati, ale je do dobry dovod presvedcit sporovlivych, ze to luza prezrala, naopak luzu presvedcia lahko, nech si pozicaju.
1. 6. 2020   ROBO
Žiadna kríza nie je, nikto nešetrí....ľudia majú očividne podobný amok, ako fajčiari, čo 3 mesiace nefajčia alebo závislí na alkohole, čo 3 mesiace nepijú. Akonáhle sa končí odvykacia kúra, nastupuje bezbrehé doháňanie zameškaného. Posledný týždeň, čo chodím po klientoch, tak všade je ľudí ako nakakaných. Všade sú rady, vo všetkých možných maloobchodoch, a v mestách, nákupných centrách nie je už možné ani poriadne zaparkovať. Klienti, čo v polovici mája otvorili maloobchody, hovoria, že za 15 dní majú taký obrat, ako štandardne za 2 mesiace.
1. 6. 2020   Mat
Nechápem čoho sa čudujú. Ľudia už celé mesiace počúvajú len o tom, že po korone príde krononakríza finančná. Takže, poučení z minulej krízy, automaticky prestali mínať na nepotrebné veci a rieši sa len to nutné. To sa najprv javilo, že bude jedlo, lieky, toaletný papier no a teraz keď sa vášne ukludnili, sa pre zmenu začína vo velkom prepúšťať. Takže každí kdo može, si poctivo odkladá a šetrí, lebo sám nevie kedy ho prepustia a ako to s ním bude ďaľších x mesiacov. JA som tiež chystala rekonštrukciu domu za niekoľko desiatok tisíc euro, ale prišla korona a nešlo najednať remeselníkov. Teraz pre zmenu skor uvažujem, že tie peniaze nemyniem na rekonštrukciu, ale počkám pár mesiacov a kúpim za ne malý byt, ak ceny pojdu dolu. Rekonštrukcia mi neponáhľa a štartovací byt za dobrú cenu do budúcna pre deti sa hodí.
1. 6. 2020   majlanko
aj ini tak rozmyslaju, a vsetci cakaju, ze ceny pojdu dole napriek tomu, ze urokove sadzby hypotek zatial hore rapidnejšie nešli.
1. 6. 2020   ROBO
Na to zabudni, ceny nepôjdu dolu, a najmä z dôvodu, že za posledné 3 mesiace sa vytlačili nie miliardy, ale možno aj bilióny USD a EUR(po americky trilióny...). Peňazí je prebytok(aspoň u tých najbohatších), bežné sú záporné úroky, a tí sa tak boja, že stratia hodnotu, a preto nakupujú všetky možné statky, samozrejme akcie, ale už aj všetko ostatné, čo je aspoň trochu garanciou zhodnotenia....byty , nehnuteľnosti a pozemky v dobrej lokalite... Skrátka a dobre, tých pár bytov, ktoré jednotlivci neudržia, pretože prídu o robotu a budú musieť byt či dom predať, nevyrovná v žiadnom prípade zvýšený dopyt z dôvodu obrovského prílivu nových peňazí. Samozrejme, ak Ti nevadí lokalita, kúp si byt v Medzilaborciach, tam idú aj po 15.000 EUR....
5. 6. 2020   Mirec
presne, cely trh z nehnutelnostami deformuju ti co nevedia kam schovat peniaze. Zaviest pravo vlastnit len jednu nehnutelnost a zazu by bol ytov prebytok a ceny by sli na rozumnu hodnotu .
1. 6. 2020   @@@
tento system a cela ekonomika je postavena na spotrebe a čim viac tym ešte viac ....
ak niekto propaguje opak potom si vybral zlu ekonomiku
je až paradox že to nedokažu pochopiť ani niektory ekonomovia a vyhlasuju niečo o šetreni ale potom ako som pisal vybrali ste si zlu ekonomiku lebo tato je postavena je spotrebe a tym padom každe šetrenie ma nasledky ....
autor tie nasledny nepomenuva skôr ich hodnotu ignoruje
lebo šetrenie alebo pokles potreby vedia nakoniec k prepuštaniu lebo načo budete vyrabať viac ked to kupuje menej ludi ....takže cesta šetrenia je vlastne v tomto systeme zla
takže zas len plati ak chcete postaviť ekonomiku na šetreni tak prečo mame ekonomiku ktorej zaklad je čim vyššia spotreba ...tym si sami odporujete a aj mnohi ekonomovia ktory v tom čo predkladaju nevidia nejaky odpor svojich tvrdeni a dnešneho fungovania ekonomik
1. 6. 2020   Dig
Šetrím a čakám na poriadny prepad v 4 kvartáli tohto roku, keď sa konečne zistí, že ten optimizmus nie je na mieste.
5. 6. 2020   Mirec
cakas na prepad coho ? ta vacsina co nevie co s peniazmi ktore nakradli ci nadobudli dakym podvodom udrzi ceny hore a este vyssie, lebo na to maju. Podobne ako ked nam niekto kupil pred nosom ruska lebo to preplatil a zrazu sa to smradom nepacilo, ale ked oni robia to iste, tak je to ok, lebo z toho profituju
1. 6. 2020   Robo
šetrenie síce ekonomike nepomôže ale planete ano. Realne dve auta a dom s bazenom, letenka na kavu do paríža za 10 eur a cestovanie po celom svete pre 8mld ludí nemôže naša planeta zvladnut.Sme premnožení a ničíme ju tak nám bude davat odkazy v podobe vírusov, sucha,dažda a iných katastrof.
1. 6. 2020   Dig
v NIEČOM MÁS PRAVDU, ale inak ku koncu si to zabil, žiaľ.
5. 6. 2020   Mirec
mne pride ze tej pravdy je tam viac ako si chces ty priznat
1. 6. 2020   Best regards
Isteže šetrím.
Dokonca extrémne a už 20 rokov.
Konkrétne odkedy som ai urobil MBA, bol som členom AMCHAM-u a úspešne pracoval na strednom stupni managementnu US globálneho koncernu.
Lebo inak túto hydru a rakovinu sveta neporazíš ;)
1. 6. 2020   Dig
S MBA sa vraj nemá chváliť = nestojí to za to. Ale možno ty si výnimka.
1. 6. 2020   M. v.
Aj automobilky šetria a pýtajú dotácie na nepredané autá a rým zlepšené životné prostredie 😂
1/2staršie