Názory čitateľov


Názory k článku:
Prečo by koronavírus nemal stáť v ceste ďalšiemu zvyšovaniu miezd

29. 5. 2020   anonym
Koronavirus v ceste nikomu nestoji, ani nicomu nebrani.
Je to len subor opatreni, proti jeho sireniu, ktore sa viac menej uspesne javia ako akceleratory a katalyzatory svetovej hospodarskej krizy, ktora klopala na dvere uz minuly rok.
Vobec nieje podstatne, ci sa budu, alebo nebudu zvysovat platy. Nieje podstatne, kolko zomrie ludi, alebo ako rychlo zomrie urcity pocet ludskych zdrojov.
Dokonca je uplne jedno, ci zomru na koronavirus, alebo hladom bez strechy nad hlavou, vdaka prijatym opatreniam proti koronaviru.
Najdolezitejsie je, kolko sa ludskych zdrojov narodi, pripadne prezije, do priduktivneho veku a velmi podstatna je aj ich ucelovost tvorby pridanej hodnoty, dnes velmi aktualne, ale podmienena enviromentalnou neskodnostou.
29. 5. 2020   anonym
Takze mzdy su nepodstatne, dokonca aj produkt pridanej hodnoty ludskych zdrojov je irelevantny. Relevantne je, kolko ludi je schopnych zit na planete, bez nutnosti kanibalizmu, alebo prepadu do obdobia temna.
Na tuto otazku, je jednoducha odpoved.
Po obdobi masoveho vyhynutia vatsiny zivocisnych druhov, nesposobenych ludskou cinnostou, ale prirodnymi podmienkami, prezila len mala cast rastlinnych a zivocisnych druhov. Clovek v neskorsom obdobi, ked chodil vzpriamene, aj keby pocas doby kamennej, mal technologie, podobne, alebo rovnake ako dnes, pripadne by mal znalosti, vdaka kataklyzme, zmenam klimatu, dobe ladovej, dobe "nevhodnej" by musel vatsinu znalosti odhodit a pouzivat len tie postupy a overene technologie, ktore mu umoznia prezit.
Je to podobne bezdomovcom, tiez nemaju ajfouny, smart technologie pouzivaju len take, umoznujuce im prezit, dokonca sa mnozia skor vynimocne, teda pohlavnym sposobom takmer vobec. A ziju priamo v spolocnosti medzi nami. Jedia, vykonavaju ludske potreby, priamo v prirodnych a umelych podmienkach, ktore mame dnes, su len na dosah ruky, od nas, cestuju snami v hromadnej doprave.. A predsa su iny, ale dokazu prezit aj bez prace, bez mzdy, bez telefonov, bez domova. Ziju vdaka nasej dobrocinnosti, alebo ohladuplnosti.
Potom su etnika, ktore tiez nepracuju, ale maju obydlia, ktore nepotrebuju na hypoteku, ani nepotrebuju stavebne povolenia, dokonca ani kolaudacie a popisne cisla. Ich silne rodinne vazby, im umoznuju aj mnozit sa, na plne davky, aj v blizkych pribuzenskych kruhoch. maju kulturne odlisnosti, ktore nam vadia, ale nami a nasimi navykmi pohrdaju, povazuju nas za menejcennych, napriek tomu, ze mame vseliake technologie, auta, domy, hypoteky, hygienicke navyky, sme menejcenny.
Koronavirus nicomu v ceste nestoji. Kto stoji v ceste koronaviru, sme my, resp. nase opatrenia, ktore niekto musi zaplatit. Ak ich nezaplatime, staneme sa rovnocenny, kulturne odlisnym etnikam, lebo prav v dnesnej dobe, nas z etnikami, mnoziacimi sa na plne davky, zacina spajat zavislost na davkach, ktore dnes pobera skoro cela kolonia. Kto prvy uhne, podda sa, bude ochotny pracovat, ten to aj zaplati. Kto sa pouci, robit uz chciet nebude, ale nauci sa hlasno kricat, ze chce viac, lebo nema co jest, kde byvat, kde sa umyvat, kde dat deti..
29. 5. 2020   @@@
problemom dnešneho svete nie je nasytit chudobnych ale nasystiť bohatych
na svete je tolko bohatstva že nikto nemusi žiť v chudobe
to len kvoloi bohačom dnes je vela ludi ktory žiju v chudobe aby niekto na opačnej strane mal o to ovela viac na ukor chudobnych ...a ešte sa to nazyva šikovnosť ...
čiže šikovnosť ked oberieš chudobnych a pridaš bohatym :D :D :D
29. 5. 2020   anonym
Standardom je, ze na jedneho bohateho, musi robit kopa chudobnych.
Problemom je, ze ak ma umriet na nasledky svojej nenazranosti, jeden bohaty, musia dve kopy chudobnych umriet snim.
A nikomu sa nechce umierat.
Toto riesia vojny, nie liberalny debilizmus.
Az budu ochotny vo svojej nenazranosti, obetovat miliony chudobnych, aspon dvaja bohati, potom bude vsetko v poriadku, avsak problem je, ci sa budu napriek svojej chudobe, ochotny obetovat chudaci. Predpokladam ze asi nie. Radsej ostanu este chudobnejsi, zaplatia tak za svoj zivot.
V podstate sa toto deje uz dlhy cas, takze chudobny kedysi obetovali svoj zivot. V poslednom case, asi tak 60 rokov sice ludske zdroje prisahali, ze budu budovat a branit a ze polozia zivot, ale nepolozili a nebranili. Obetovali tak za seba, svoje rodiny, nenarodene deti, narod, vlast a aj byvanie, vymenili za hypotekarne otroctvo, sexualnu potrebu, za porno na internete, rodinu vymenili za ekonomicky cinnu domacnost a to vsetko za mrzky urok a malu almuznu z krutymi danami. Umriet ale nikto nechce.
29. 5. 2020   Adam
Ohlupovanie Ovčanov mediami pokračuje.Média vám Povedia všetko snaď aj aké Lajno máte vykadiť aby to bolo normálne a správne.
29. 5. 2020   fero z BA
ďalší socialista .... štát nemá čo vstupovať do mzdovej politiky jednotlivých firiem akýmikoľvek nástrojmi
29. 5. 2020   @@@
dalši kapitalista ...len ja ja a ešte zas len ja ja ja :D ....
sen kapitalistou je nulove mzdy a čo najvyššia spotreba ale samotny kapitalisti nedokažu vysvetliť ako tu vyššiu spotrebu dosiahnuť z nulovych miezd ....
alebo pre nechapavych ktora bohata krajina na svete ma nizke mzdy ....pravda je taka že všetky bohate krajiny maju vysoke mzdy a tie vysoke mzdy vedu k vyššej spotrebe a naopak nizke mzdy vedu k nizkej spotrebe ....
toto nie je o socializme ale o neligickosti tebe a tebe podobnych ktory uverili že čim nižšie mzdy maju ludia tym viac budu mať firmy ale na to viac potrebuješ vyššiu spotrebu ktoru ty ale ignoruje a mysliš si že sa samovolne vytvori pri poklese miezd
29. 5. 2020   anonym
FERKO SI VYMLETÝ VIEME ...
1/1