Názory čitateľov


Názory k článku:
Potravinová sebestačnosť: Sú Európania pripravení jesť chrobákov?

27. 5. 2020   EMA
Na obrovskych plochach sa pestuje repka a kukurica z ktorych sa vyrobia biopaliva a spalia v autach.
Keby sa tie uz znicene vycerpane polia premenili na pasienky tak je masa a masa !
Zrat chrobakou to je chory napad Eurohujerov, hlavne ze oni si davaju v Bruseli steaky na veceru.
27. 5. 2020   Kristie Lu Stoutová
Chudoba ťa naučí aj chrobáky jesť! Aj ja som sa naučila keď som istý čas v biede žila...
Ale dneska mám už všetko ! Dcéru, rodinu, manžela, dobrú prácu a vyhranený postoj ku chrobákom aj hmyzu ktorý už nikdy viac aj keď žijem v Číne sem tam prechodne.
27. 5. 2020   spirit710
nech sidaju židaci
29. 5. 2020   anonym
Chrobáky jesť zakazuje Tora.
27. 5. 2020   jano
tak toto je jedna z najvacsi zvratenosti do ktorych chcu ludi navliect...neuverit elne.
27. 5. 2020   anonym
Najskor to bude asi ako zo ziarovkami, ktore zakazu a spravia z tepelnych guli luxus, takze na dvore v kadibude, 100W led ziarovka, skutocne nevykuri malu miestnost.
V EK a bruseli ak sa rozhodnu, ze budeme zrat chrobaky, tak budeme zrat chrobaky. Sice je to taka Lysenkovska theorema, ale ak nas eurosojuz sa rozhodne, zrat to budeme, a este si budeme spievat na miesto internacionaly odu na radost, aby sme vedeli, komu mame podakovat za proteiny v kobylkach a mucnych cervoch.
Ak by sa neoeuropsky Africania, dokazali zivit chrobakmi, neutekali by po socialne davky na gumovych clnoch do Europy.
27. 5. 2020   anonym
Nie neisu pripraveny, lebo chrobakov je nedostatok. V dobe velkej biedy, alebo kataklyzmy, sa na uzemi europy, jedli prevazne ludia navzajom, dokazy areologicke, su nesporne. V dobe relativneho blahobytu, sa kanibalizmus nepraktikoval casto, skor okrajovo v kratkych casovych obdobiach, naposledy velmi vyznamne, pocas hladomoru v Ukraine, kde sa zjedlo na vzajom, asi okolo 1,3mil ludi.
Tiez mohli jest chrobakov, ale nebolo ich dostatok, rovnako ani domacich milacikov, potkanov a maciek, ktore boli zjedene ako prve.
27. 5. 2020   Kristie Lu Stoutová
"To čo ješ- na to sa postupne zmeníš!!!"
vysvetlenie:
Áno je to tak, pretože je vedecky dokázané že prijímaním potravy nejakého živočícha sa do brucha tela dostáva nielen energeticky zhodnotiteľná hmota ktorá sa premení na energiu ale aj DNA živočícha ktorého sme požili a tá postupne mení aj našu DNA ktorú ovplyvňuje. Preto mnohé národy vo svojich tisícročných múdrostiach sa niektorých potravín respektíve živočíchov ani nedotknú, aby ich konzumovali pre niektoré živočíchy je to až taká tabu že ich tieto národy považujú za posvätné a nedotknuteľné a iné živočíchy za nečisté a nehodné na jedenie a konzumáciu.
..
Buďme v súlade s našou odvekou múdrosťou a nejedzme ťavy a kravy- lebo sa zmeníme na ťavy a kravy, nejedzme vo veľkom svine lebo sa ľudia zmeníme na svine, a vy ľudia nejedzte ovce- lebo budete čochvíľa ovce a podradný hmyz- no ľudia veď nikto nechce byť podradný hmyz, veď nikto nechce jesť nechutný hmyz.
..
Ľudia! toto je výzva ku vám, stante sa vegetariánmi a jecte len rastlinnú potravu!!!
Pretože rastliny sú úžasné a rastliny sú zdravé a je to voľba dobrá a je to dôstojný návrat späť ku prírode a ku zdravému životnému štýlu plného prekrásnych okamžikov.
..
PAäTAJTE na to že: "To čo ješ- na to sa postupne zmeníš!!!"
27. 5. 2020   majlanko
niečo na tom bude, hoci priklad z číny ukazuje, že namiesto batmanov sa vo wuhane objavil covid-19. ale je mozne, ze korona je len prechodne stadium a pri dalsich mutaciach virusu uz budu rast ludom kridla aj bez konzumacie energetickeho napoja.
27. 5. 2020   Kristie Lu Stoutová
Rybie oči sú dôkazom všetkého, Rybia koža je dôkazom tiež, ílovitá pôda v okolí žltej rieky to tiež dokazuje farbu. ľudia proste splynú s prostredím a keď konzumujú nepretržite niečo tisícročia tak sa to prejaví aj na DNA. a na tom nemožno hľadať nič rasistického či xenofóbneho. Prestav si čo s ľuďmi spravilo kravské mlieko alebo kozacie ktoré sa massovo používa všade a jeme ho neustále tisícročia. Veď keď sa nad tým zamyslíš tak mlieko s kravy je určené pre malé teliatko aby rástlo je mlieko vybavené špeciálnou DNA kravy aby bolo vhodné pre teliatko. Mne nad tým rozum stojí že ľudia pijú kravské mlieko. To ako keby ľuďom stál rozum nad tým že mamička by odkojila mlieko nie pre dieťatko ale by ho dala malému teliatku- No je to správne?
Asi nie, je to nenormálne piť kravské milieko alebo jesť slepačie vajcia To ako keby mamičke vyndali... a upražili na panvici a dali zjesť kohútovi na tom by sa zastavil rozum snáď každému normálnemu- tak prečo sa každému normálnemu nezastaví rozum keď je slepačie vajcia...!!!
..
"A tisícročia a tisícročia jeme stále to isté a ľudia stále veria že sa to neprejaví na ich DNA???"
29. 5. 2020   apoliticky
Pocuvaj...ty si riadne dusevne postihnuta...mala by si sa dat liecit !
27. 5. 2020   M.V.
Čo sa bude jesť, keď bude na zemi 20-30 miliard ľudí a rigidné náboženské predpisy nepovolia odklon a ani nebude miesto pre dobytok? Od začiatku roka je prírastok populácie takmer 33 miliónov z toho veľkú časť ovládajú náboženské príkazy.
27. 5. 2020   @@@
a to bude kedy tych 20-30 mld ludi ???....niektory ludia nevidia pokrok nevidia demografiu skratka vidia len to čo chcu vidieť
27. 5. 2020   M.V.
Modelovanie rastu a zániku populácie je nadmieru čažké, aby sa vedelo pracovať so všetkými premennými.Je to otázka 200 rokov. Mne ide o to, aby som poukázal na neudržatreľnosť kázaní rôznych náboženských kazateľov, ktorí povzbudzujú nekontroilovateľný rast populácie a sami za nič nezodpovedajú.Stačí , keď si to uvedomí kritické množstvo ľudí, teda niečo nad 25% a v tom je ten pokrok. Žiadne modlitebne ľuďom nepomôžu, ale rigidné štruktúry vypestované za tisícročia sú len ťažko prekonateľné.Dogma popiera pokrok, ale ten nekoreluje s kjvantitou populácie. Aká bola priemerná vzdelanosť na Slovensku pri vyhlásení ČSSR v roku 1960?
27. 5. 2020   @@@
ved to že svet sa meni a častokrat rychlejšie ako si myslime ....
(svet sa meni ale ludia sa nemenia )
čo sa tyka demografie keby si si pozrel mnohe krajiny vo svete tam by si videl zaujimave veci napriklad to že aj v takom turecku maju pôrodnosť na jednu ženu nižšiu ako hodnota 2 pričom pre zachovanie udržania rovnakeho množstva ludi je odporučany priemer 2,1 ....pričom okrem turecka nižšiu honotu ako 2 maju mnohe krajiny okrem celej europy kde v europe ma menej deti na ženu ako 2 každa krajina su tymi aj dalšie velke krajiny ako canada usa mexiko brazilia kolumbia aregentina čile ....v podstate dnes už cela amerika ma priemernu honotu nišžiu ako 2 a aj mnohe azijske krajiny ako čina tajsko malajzia južna korea japonsko a podobne ...v azii mnohe krajiny sa mohybuju aj mierne nad hodnotou 2...napriklad aj pre indiu sa udava honota 2,2 ...a ak bude mať india nasledujuce roky dostatočne vysoky ekonomiky rast ako mala doteraz možno budeš prekvapeny že už v roku 2030 by sa pôrodnosť na jednu ženu v indii mohla znižiť pod uroven 2 ....takže pozerať sa na to len jednostrane ked čisla a fakty nam ukazuju aj inu stranku a to je tak že mnohe krajiny maju nasmerovane k poklesu obyvatelstva ....chce to len čas lebo je naivne si myslieť že za rok ako pät klesne niekomu pôrodnosť o polovicu je nezmyslomm ...vždy to chce čas ale niektory ludia su asi nedočkavy
27. 5. 2020   Andre
Dobrý deň,
ak hocikto volí skorumpovaných , zlých a nekompetentných politikov tak nie je obeťou ale spolutvorca zla. Ak je následkom takýto návrh tak to znamená že je len trestaný za svoje zlo.
27. 5. 2020   M.V.
Andre: ďakujem, vážim si Váš názor. Vidím to tak, že v púolitike ide všetko pomaly a politici pochlebujú neinformovanej väčšine a dobre vefia, že 80% sľubov nie je splniteľných. Sila človeka nie je v želaniach, ale v poznaní. Človek nemôže preniesť svoju zodpovednosť a ľahostajnosť na bohov, ktorých by bola plná encyklopédia, ale v matertialistickom zmysle sa nesmie spoliehať ani na bájnu neexistujúcu neviditeľnú ruku trhu.
27. 5. 2020   @@@
niekedy je to ovela horšie ked ludia daju na rady medii potom zvolia tych čo im media predkladaju a nakoniec oni sami počas celej vlady trpia aby ti čo staja za mediami žili ešte vo väčšom blahobyte na ich ukor .....
otazka potom je ktory su ti dobri ked väčšina su zly a za 30 rokov ani jedna jedina vlada nepracovala pre bežnych a chudobnych ludi ....
ale ano vyhovorky typu ako si zvolili ale nikto si neuvedomuje ake možnosti mali že kvantita neznamena automaticky kvalitu
27. 5. 2020   Andre
možno je ten problém v tom čo ste sám napísali - keď ľudia dajú na rady médií - to im skutočne ešte stále všetko veríte?
1/1