Názory čitateľov


Názory k článku:
MPRV: Slovenská bryndza, biele zlato

27. 5. 2020   M.V.
Raz som bol na odbornom seminári, kde citovali slovenskú bryndzu ako príklad, kde sme referenčná krajina na jej certifikáciu lebo nikto na svete nevie ako by ten výrobok mal vyzerať.& vcelku je chutná, ale na horúcich haluškách je menej nebezpečná, rizikom sú aj virózy.
27. 5. 2020   majlanko
Prečo ako mikrobiológ preferujete pravú ovčiu bryndzu?
Ak hovorím o pravej bryndzi, mám na mysli bryndzu z nepasterizovaného ovčieho mlieka. Povedzte, na ktorom salaši bolo pred sto rokmi pasterizačné zariadenie? Ani na jednom! Ovčia hrudka sa vždy spracúvala tradičným spôsobom. Bača nemal potuchy o existencii nejakých baktérií, opieral sa o empíriu, o generáciami preverený fortieľ.
https://zdravie .pravda.sk/zdrava-vyz iva/clanok/13722-bryn dza-je-najlepsi-paten t-prirody/
26. 5. 2020   anonym
Slovenska bryndza, je nebezpecny, tepelne neopracovany vyrobok a ak niekto dostane boreliozu, alebo podobnu prijemnu bacovsku chorobu, tak mu vzdy mozu povedat, ze to dostal z kliesta z pobytu v prirode. Zakladom uspechu bryndze, su halusky, ktore jedia len turisti, co ale nepridu, tak tu bryndzu, mozu rozdavat chudobe. Ak si totiz ludske zdroje uvedomia nebezpecenstvo, ktore z tepelne neopracovaneho mliecneho vyrobku hrozi, tak covid a ine dobroty, sa schovaju od hanby zase do ciny.
26. 5. 2020   majlanko
neviem ci si videl, za kolko sa predavamajova bryndza, takze o rozdavani chudobe nemoze byt ani rec. a veru je vyborna a ma aj blahodarne ucinky na organizmus, co je podchytene aj vedeckou pracou. a ze by halusky jedli len turisti? bol si ty niekedy medzi ludmi, ze taketo nemzysli verejne taras?
26. 5. 2020   fero z BA
brandza je jeden veľmi špecifický výrobok, ktorý aj tak 99% cudzincom vôbec nechutí, len slováci to podávajú, ako keby to bolo zlato. niekde v tadžikistane jedia zvieracie oči, považujú to za lahôdku a všetkým ostatným je to hnus. S bryndzou je to veľmi podobné, takže nerobme z tej bryndze niečo "neopakovateľné". Ak by to bolo také, tak to kupuje celý svet, pritom okrem strednej europy to nikomu nechutí
27. 5. 2020   Chudobny ucitel v kapitalizme
halusky sa na Slovensku casto doma robia, ja si ich robim takmer kazdy tyzden.. ty si skade prisiel ?
27. 5. 2020   anonym
Bryndzove galusky, chutia a vyzeraju, ako chodnik po silvestri.
V jednom clanku uz pisali, ci sme pripraveny jest chrobaky..
1/1