Názory čitateľov


Názory k článku:
Prepad na burze kvôli pesimizmu investorov a ako spotrebiteľ pomôže s oživením ekonomiky

1. 6. 2020   WannabeeP
Carlson neberie do úvahy fakty!!!
AKO ĎALEKO JE USA OD SOCIÁLNEJ REVOLÚCIE?
TRUMP MÁ VÄČŠÍ PROBLÉM AKO JE COVID A RASOVÉ NEPOKOJE.
Ako sa 7.5.2020, bolo možné dozvedieť z médií, požiadalo 30 miliónov Američanov o podporu v nezamestnanosti. A k 20.5.2020 to je už 38 500 000 nezamestnaných bez zmlúv, čo predstavuje takmer štvrtinu pracovnej sily USA.
*
Ak k tomu pripočítame ich 19 miliónov detí a zoberieme do úvahy, že na potravinových lístkoch je závislých 50 miliónov ľudí, tak USA majú cez 100 miliónov sociálne odkázaných ľudí.
*
Ak uvážime, že USA majú 328,2 milióna obyvateľov, tak sa buržoázii robí nevoľno. Ona ľudí prijíma do práce, keď ich potrebuje a vyhadzuje ich, keď ich nepotrebuje. Ako sa bude vyvíjať spotreba tejto významnej časti obyvateľstva?
--–----––--–––– –--–----------–----–– --––--–––––--–----–-- ––------––––--–----–– --–--–-
A zopakujme si: „Buržoázia je neschopná panovať, pretože nie je schopná zabezpečiť svojmu otrokovi živobytie ani len v rámci jeho otroctva, pretože ho nevyhnutne necháva klesať do postavenia, v ktorom ho sama musí živiť, namiesto toho, aby ju on živil. Spoločnosť už nemôže žiť pod jej panstvom, t.j. jej život je už nezlučiteľný so životom spoločnosti.“ Marx, Komunistický manifest
1. 6. 2020   WannabeeP
MILIARDÁRI USA V PANDÉMII
Americký sen pre vyvolených: Za tri týždne pandémie zbohatli americkí superboháči o 282 miliárd dolárov
*
30.04.2020, 0:18 - Nová správa Inštitútu pre politické štúdie zistila, že zatiaľ čo desiatky miliónov Američanov prišli počas koronavírusovej pandémie o prácu, americká extrémne bohatá elita zaznamenala nárast čistého imania o 282 miliárd dolárov za necelých 23 dní. A to aj napriek tomu, že sa očakáva, že americká ekonomika sa v tomto štvrťroku prepadne o 40 percent.
27. 5. 2020   anonym
Naozaj má ekonomiku zachraňovať spotrebiteľ? Podľa mňa by to prezieravo (výber akýchkoľvek daní reguluje štát a sú jeho príjmom) mali zachraňovať krajiny (štátne firmy / s účasťou štátu) výstavbou a rekonštrukciou existujúcej infraštruktúry (+ ďalšia vybavenosť) aby to dávalo zmysel, takto by sa dal predikovať vývoj ekonomiky na 5-10 rokov. Správanie spotrebiteľa môžeme predikovať ledva na najbližšiu aktuálnu sezónu.....
26. 5. 2020   Erik
Občania by mali začať rozmýľať čo kupiť. Kupovať nezmysly a hlúposti iba preto aby rástla ekonomika?To ste sa Posrali?
1/1