Názory čitateľov


Názory k článku:
Padne hotovosť za obeť koronavírusu?

3. 7. 2020   Rohypnol
Ak by svet chcel byť spravodlivý a čestný - tak hotovosť by nemohla byť konštantná.
Pretože všetká hotovosť, ktorá je v ohehu je vlastne suma dlžných úpisov za tovary, ktoréé sú práve na ceste od predávajúcich ku kupoujúcim v priestore a čase.
A toto množstvo kolíše.
Že čo to trepem, však sú aj mzdy, dôchodky a úspory ?
No to je práve tá chyba.
Mzda je totiž len prísľubom, že niekto, kto odviedol nejakú robotu (ktorá však už bola spotrebovaná) bude oprávnený odobrať výsledky práce niekoho iného niekedy neskôr.
Podobne dôchodky a úspory.
To je obšem šaľba a klam - lebo "čobo to bolo, terzky sme majorom".
Že čo zse drístam ?
Nuž dôkaz je jednoduchý - keby napríklad ten korono vírus fungoval ako správna pandémia, tak všetkých zabije - a ak by ste nejakým nedopatrením prežili práve Vy - tak načo by vám boli tie naškrečkované peniaze z kredenca ?
Nebol by totiž nikto u koho by ste niečo mohli kúpiť ani nikto, kto by to vyrobil, alebo niečím poslúžil.
Mohli by ste jazdiť opitý, chodiť nahý po kostole - a dokonca hoci aj odvliecť všetko zlato z NBS - nikto by vám to nezkazoval a ani vás nepokutoval, lebo by nebol kto.
Akurát to zlato by vám bolo naprd - lebo by ste sa ani nemali pred kým mancovať :)
Vírus je však - našťastie - totálne neschopný, takže to (zatiaľ) nehrozí.
Avšak to, že tie svoje peniaze budete raz môcť na niečo použiť, zabazpečujú iba a len policajní, exekuční, súdni a colní hajdúsi štátu, ktorých si platíte, aby vás o tie peniaze pripravovali daňami, odvodmi, poplatkami, pokutami ako aj inými koncesiami a vracali do obehu prostredníctvom tých chorých, invalidných, prestárlých, nedonosených, ň labších, hlúpejších, nevzdelanejších, škaredších, lenivejších - ale aj ďaleko vychcanejších - či takých, ktorých celoživotné dielo spočíva len v komplikovaní životov ostatných.
Inak by totiž všetky peniaze ostali v kredencoch takých ako Vy a svet by skrz to vymrel aj bez pandémie.
Prísne vzaté, vlastne jediný problém je v tom, že je priveľa tých vychcaných a komplikátorov, ktorí majú prveľké a prirýchle dlane - ako aj príliš obludné kredence :(
Inak by tá maškaráda, nežne zvaná "demokracia" mohla byť celkom fasa :)
Bohužiaľ to platilo aj o maškaráde zvanej "komunizmus" - a vlastne všetkých, ktoré zatiaľ boli na tejto nešťastnej planéte vyskúšané ...
30. 5. 2020   anonym
totu su konecne zdrave nazori
28. 5. 2020   Mirec
hotovost je hotovost, da sa pkatit aj ked zlyha spojenie s bankou , par krat ma zachranila, nechcem sa vzdat hotovosti a ani 500 eur bankoviek, ved dnes to uz nieje ziadna hodnota. Naviac aj to obmedzenie platenia hotovostou do urcitej vysky., nemaly by zabudnut ze vdaka inflacii mohli limit uz posunut aspon o 50% hore
28. 5. 2020   anonym
Otazku je mozne polozit aj inak.
Nepadne koronavirus, koli hotovosti?
A komu by to asi uskodilo?
28. 5. 2020   anonym
Je to prasiva banda cely narod sa musi uz postavit lebo nam beru slobodu!!!!
28. 5. 2020   anonym
Hotovost zrusia len otrokom, pracujucej chudobe a neoproletariatu. Ak by bola bezhotovostna platba taka cool, nestupalo by skarede kovove zlato, tak velmi na trhu.
28. 5. 2020   Ľuboš
Zrušenie hotovosti, 100 % istota straty SLOBODY.
29. 5. 2020   Stop zruseniu hotovosti
Si to pomenoval presne. Welcome to Orwell 1984. Totalna kontrola bank nad obyvatelstvom, statom, strata slobody, sukromia. Horsie ako v zlom sci-fi filme. Hotovost nesmie byt zrusena. Malo by to byt pravo kazdeho cloveka ako chce platit. Ale vieme kto ovlada najvacsie banky sveta a o co im ide predsa.
28. 5. 2020   jojo
a banky začnú účtovať ako z veľkej knižky , za každú hlúposť poplatok .
28. 5. 2020   Gas
A čo tak vybrať globálne aktíva v hotovosti z bánk a nechať padnúť ich ? Možno by prestali takéto pravidelné mediálne masáže mozgov klientov, v záujme ovládnutia všetkých finančných tokov./o žiadnu bezpečnosť peňazí,alebo klienta ,či spriehľadnenie finančných operácii pre štát,nebodaj o zlacnenie fin. operácii tu naozaj nie je záujem ,viď aktuálne poplatky za bezhotovostné operácie./ Banky prestali intenzívne a efektívne so zverenými prostriedkami podnikať a zvykli si žiť s enormných poplatkov za vedenie účtu a operácie, a za takúto činnosť, s využívaním aktív na svoj profit, platiť klientom takmer nulové úroky. Asi aj preto tá nadmerná snaha o zrušenie hotovosti,aby mohli byť všetky zdroje pod kontrolou finančných inštitúcií a cez ne riadili naše bytie, či nebytie.
28. 5. 2020   johny
Len úplne zmagorený sa vzdajú hotovosti!
1/2staršie