Názory čitateľov


Názory k článku:
Nový Zéland využil pandémiu na otestovanie štvordňového pracovného týždňa

16. 6. 2020   asd
Uz davno to tak malo byt ... na striedacku jedne tyzdne robit tri dni a dalsi tyzden styri dni
24. 5. 2020   Pedro7
V 70-ich rokoch sa zrusila pracovna sobota a uz by bolo nacase mat volny piatok!!!! Na jednej strane pocuvame ze treba utecencov ekonomickych lebo nema kto pracovat a na druhy den v tv novinach oznamuju ze budu za nas pracovat roboti ... tak ako to vlastne je?? Klamu nas neustale- demokraticky a demograficky!!! P.O.
23. 5. 2020   M.V.
V podstate je možné skracovať formálny pracovný čas, ale jediné vodítko je, či je produkcia uplatniteľná na trhu. Socializmus po roku 1960, keď sa zakotvil ústavne, vyrábal veľa vecí aj cez soboty na sklad, aby udržal úplnú zamestnanosť, ale dnes sa to nedá- pracovná sila je tiež len tovar. Povedal by som, že tí, ktorí budú prcovať majú šťastie a na prácu budú myslieť 24 hodín 7 dní v týždni. Pracovný čas už nikto nebude považovať a dôležitý, len prácu na sebe, aby nezostal na sklade .
22. 5. 2020   Soxo
Podľa mňa je štvordňový pracovný týždeň super nápad. Veď čo sa stalo keď u nás zrušili pracovné soboty? Nič, ľudia si zvykli... Myslím, že väčšina administratívnych pracovníkov by dokázala spraviť všetko čo robia teraz, za štyri dni. Bral by som to aj keby sa upravila oficiálna denná pracovná doba na 10 hodín.
23. 5. 2020   feri59
To už by mali dávno zaviesť; Počas krízových rokov (npr: 2008-10) znížilo by to nezamestnanosť, v normálnych časoch zvyšilo by to produktivitu ( oddichnutejší pracovník efektívnejšie pracuje ), firmy ktoré musia fungovať nonstop by mali 3,5 dňový týždeň s dvojnásobným počtom pracovníkov (na striedačku). Súčasná úroveň technologickej vyspelosti hravo by umožnil 4-dňový pracovný týždeň. Prevláda však slepá honba za ziskom. Súčasný trend je že ak človek je zamestnaný tak šéf by najradšej chcel aby pracoval 12 hod. - 6 dni za mzdu 4 dní. (mimochodom 4 x 10 = 5 x 8 = 40 hod. )
1/1