Názory čitateľov


Názory k článku:
Technológie valcujú tradície: Majú sa milovníci cigár obávať budúcnosti?

22. 5. 2020   anonym
TAbakovy a najma cigarovy priemysel, to nieje pre europu nic zaujimave.
Trendy mladych, su prevazne v rekreacnom uzivani drog, aj to najma syntetickych, alebo vo vapingu, co je vlastne tiez synteticka droga, okrem kvalitnych tabakovych maceratov z kubanskeho tabaku, ktore su ale rovnako drahe, ako tie kubanske cigary. Vid napriklad House of liqid.
Lenze vaping, alebo drogy aj cigarety, su pre uponahlanych ludskych zdrojov, nie pre pohodovu kulturu, vecerneho rozjimania z knizkou, poharikom dobreho destilatu a cigarou rosinantino houno, alebo Quinterove ponozky.
Dnes ludske zdroje, maju na uver dva hrby na chrbte a v stylovo zariadenych vystavnych obyvackokuchyniach, si nemozu zapalit Julietinu vlozku, jednak preto, ze krabicka hnedych tamponov na fajcenie, by ucinila len vatsi rozpoctovy skrt v precerpanom kontokorente a potom je tu faktor trendu doby.
Pre hipsterov, to nieje cool, sediet pred debilnou kafeteriou z hrubou kubou v zarastenej tvari, znamena castejsie pranie zazltnutych fuzov, pre zeny vramci genderovaj rovnosti, to tiez nieje, lebo ucit sa fajcit cigaru, pre bezdetne stareny okolo 30-40, je uz neskoro.
Velky bussiness, okolo tabaku uz nebude.
Len lacne cigarety a nikotinove nahrazky, pre uponahlany proletariat, mozno preziju, ale kvalitne cigary, alebo virzinky, su minulostou.
Uz nieje kde si ani zapalit v restike, alebo v bare, dobru cigaru.
22. 5. 2020   anonym
Milovnici cigar, sa nemusia obavat buducnosti, len ak vymyslia liek na rakovinu.
Inak milovnici cigar, postupne vymieraju, nielen na choroby sposobene fajcenim.
Teda aspon v EU.
CAsy, ked sa dali kvalitne cigary kupit v trafike za korunu, su davno prec.
A to uz nebolo toho dobreho kubanskeho tabaku v case perestrojky vobec k dostaniu.
U nas aj tak proletariat nefajcil cigary, ale len cigarety. Ale zase take Ligeros, alebo Cche-gue, to bolo ine fajcivo, ako dnesne redukovane vyprane sracky, zo znizenym obsahom nikotinu. Kedysi light cigarety, mali viac nikotinu, ako dnesne silne cigarety.
Dobry tabak, si musi ludsky zdroj vypestovat doma a sam si ho spracovat.
Inak nema zmysel fajcit.
22. 5. 2020   Pôžitkár
Zabudol si na drobnosť, že ak mám chuť na cigaru, tak si proste na Kubu, alebo do Domonikánskej republiky skočím.
Problém je, že kubánci sú hnilí jak vši a už im to tam padá na hlavu.
Okrem toho západní - marketingoví odoroni vygenerovali z obyčajnej - v skutočnosti lacnej - cigary fiktívny pseudoluxus.
Asi ako diamanty - obyčajné sklíčka, akurát z uhlíka.
Západniari vyčarujú "luxus" aj z houna - stačí lesklý papier, lacné pozlátko a tučná cenovka, aby sa retardovný Slováčik posral a padol na zadok (radšej by mal na hlavu, aby sa mu v makovici konečne rozsvietlo :)
Najsmiešnejšie je, že za komančov boli obyčajné banány a pomaranče mnohonásobne cennejšie a luxusnejšie, než Cohiby - stačilo ich nedodávať do obchodného reťazca a nechať zhniť v sklade Ovocia & Zeleniny :)))
Takže radšej do Dominikánskej republiky, tam sú cigary lepšie a v podstate zadarmo :)
23. 5. 2020   anonym
Ja som na ziadnu drobnost nezabudol.
Dnes si ako pozitkar, mozes skocit akorat do pr...e. Aj keby si mal vlastny gulfstream a siel si pohulit Qinterosku, na Havansky bulvar, naspat sa nedostanes, pojdes do karanteny. A to aj keby si mal vlastnu lod, uviazananu v monte carle, alebo monaku na mole, do tychto destinacii nez doplavas, svet sa opat zmeni.
1/1