Názory čitateľov


Názory k článku:
Kríza-nekríza, ceny bytov neklesnú: Ak potrebujete bývať, žiadajte o úver čím skôr

18. 5. 2020   Som seriozny analytik
Ceny klesnu hned ako klesne spotreba a stupne nezamestnanost.Spot reba klesla, prepustanie je otazkou casu.V Amerike za cca mesiac a pol 36 mil. Ludi( 10% obyvatelstva). Viete si niekto predstavit rast cien nehnutelnosti pri tejto konstelacii?
18. 5. 2020   Frantisek Nahnevany
Áno. Vždy tomu tak bolo. A bude to tak aj v blízkej budúcnosti.
19. 5. 2020   anonym
Analýza hodná násťročného analytika s 30 ročnými skúsenosťami. Už si zabudol len na obľúbené "Mark my words!". Hodnotenie tvojej "rigoroznej" analýzy nájdeš u Miltona Friedmana v jeho príspevku "Money and inflation". Pozabudol si ale na jeden detail, možno zámerne ako správny ruský trol, a to je stimulačný balík opatrení v tisíckach mld USD, ktoré boli schválené a zvyšujú zadlženie USA. Skús ešte raz pouvažovať čo sa stane ak objem produkcie poklesne (nezamestnanost) a množtvo penazí (tlačenie peňazí na dlh) v obehu sa násobne zvýši, alebo inak čoraz väčšie mnozstvo penazi si hľadá čoraz menší objem produkcie.
Na podobný problém poukazoval aj Mikloš ale v úvahe hodnej profesionála, že nie je udržateľné ak dlhodobo dlhy rastú tempom rýchlejšie ako objem produkcie.
19. 5. 2020   @@@
lenže ani to nepomože ludom ....ano chod si kup si predraženy domm s tym čo pišeš v snahe že pride inflacia a dlhy zniči....v prvom rade inflacia niči dlhy tych čo si poctivos sporili takže ti na to doplatia po dalšie zoberieš hypoteku prave s touto uvahu ale ak stratiš pracu nebudeš mať ako splacať hypoteku a zas len prideš o všetko ....takže je to pekne čo pišeš ale plati to skôr pre tych čo by dnes mali nejakych 150 alebo 200tisic eur volnych ano ti by sa dnes prave kupoval nehnutelnosti bytu mohli takto zabezpečiť proti inflacii ale kolko ludi ma tolko penazi k dispozicii ?...asi vela nie ked väčšina ludi berie hypoteky a tym padom spadaju do vyššie spomenutej kategorie ...do kategorie ktoru vlastne ohrozuje nezamestnanosť a s tym spojene žeby neboli schopny pri strate prace splacať hypoteku
20. 5. 2020   Poradca pre vsetk
Pocuvaj anonymko, banka moze tlacit kolko chce, najskor deflacia, potom hyperinflacia. Pozri si hidden secrets of money Malloney, ak vies po anglicky. Keynes nemal pravdu. HDP je money velocity x amount of money. Ak klesne obratka blizko k nule mozete tlacit kolko chcete. Problem depresie je ten , ze obratka vplyva na HDP viac ako mnozstvo penazi.
O Miklosovi sa nebudem pejorativne vyjadrovat, predal SPP bez zaistenia menoveho rizika, ked som bol este student VS som to vedel. Poradca demokraticky zvolenej vlady na Ukrajine pre privatizaciu vsetkeho co ma hodnotu a liberalizaciu cien.
Postup ako u nas, najskor sa znici ekonomika, potom zvysia ceny energii aby dorazili aj zvysok, potom sa rozpredaju fabriky za babku...
24. 5. 2020   anonym
So záujmom som si pozrel doporučované videá "Hidden secrets of money", alebo inak porno pre anarchistov. Anarchistom ktorým sa pačia časy divokého západu "So mňou prišiel zákon!" alebo preloźené do jazyka Slovenska "Vyhraj voľby a možeš robiť čokoľvek!". Ani v kapitole 7 som nenašil nič čo by bolo v rozpore s horeuvedeným, pokiaľ ide o dôsledky poklesu fyzického objemu produkcie. Páči sa mi inovácia v anarchistickom porne konkrétne v kapitole 8 zaradením príspevku o bitcoine. Opät sa v tejto kapitole zahmlieva a vysvetľujú nepodstatné črty resp. sa nevysvetľujú pridané vlastnosti do tejto technológie dodatočne bez rešpektovania vlastníckym práv k pôvodnej databáze bitcoinu, ktorých zmyslom je nastolenie anarchie bez vlády zákona a zodpovednoasti za vlastné činy. V podmienkach Slovenska je to určite narýchlo využiť príležitosť založením krypoburzy potomkami ŠŤBákov, teda tých ktorí stáli po revolúcii 1989 za pyramídovými hrami, vznikom nebankových inštitúcii a ktorí ohradli tisíce Slovákov. Našťatie autor bitcoinu Dr. Craig Wright, resp. zatiaľ len spoluautor bitcoinu pretože nie je uzavretý súdny spor o partnerstvo s pozostalými po Davidovi Kleinmanovi, vysveľuje skutočné tajomsto peňazí (www.craigwright.ne t). Bitcoin je neanonymná VEREJNÁ databáza o transakciách, ktorá v prípade veľkého objemu transakcií poskytuje dostatočnú úroveň súkromia pre jeho užívateľov. Záznamy z tejto databázy sú použiteľné v súdnom konaní pri dokazovaní protispoločnenskej činnosti napr. aj spomínaných ŠTBakov. Vyžaduje si to ale dôslenú transpozíciu FATF travel rule a AML5 do zákona o praní špinavých peňazí. Použitie mixerov a anonymných klonov bitcoinu bude potom považované za pranie špinavých peňazí s trestnoprávnymi dôsledkami.
18. 5. 2020   anonym
Naši starí otcovia hovorili: Zakrývaj sa len takou perinou na akú máš. Aj keď sa to nezdá, spláca sa ťažšie ako šetrí. A ešte ťažie vtedy, keď sa niekoľkonásobne prepláca.
18. 5. 2020   Jim45
Takto priamo povedane som to este nepocul ani necital, ale uplny suhlas. Este dodam, ze kto si mysli, ze ceny nehnutelnosti sa hybu +- 20% tak sa mozem len zasmiat. Behom piatich rokov vyleteli byty o 250% a rovnako zleteli po krize 2008. Ceny ako zistuju? Z inzeratov na internete?
18. 5. 2020   Frantisek Nahnevany
Pri cene bytu resp. pri kúpe bytu /a nie iba pri týchto položkách/ si všimnite, z čoho alebo z akej sumy prípadne platíte tzv.DPH. Z PRIDANEJ HODNOTY to rozhodne nie je.
18. 5. 2020   rasto
tento clanok pisal top idiot kriza este nezacala a urokove sadzby hore nepojdu dlhy cas
18. 5. 2020   anonym
Presne tak..a a je na to vela dovodov. Rovnako sa aj Top idiot v sucasnej dobe zadlzuje. Na pomery SK uz drahsie byt nemoze a to bez ohladu na vysku urokovej sadzby. Podstatna je konecna cena a nie lacne peniaze za ktore draho nakupujeme..... :)
19. 5. 2020   @@@
to nemusi byť pravda čo pišeš.... v pripade krizy sa stava to že ludia vedia vyberať peniaze z bank lebo skratka nemaju tak beru uspori tym padom objem uspor ludi v bankach klesa čim banky možu menej požičiavať ak možu banky menej požičiavať tak sa stane to že zvyšuju uroky ved načo by božičiavali každemu za nizky urok ked nemaju tolko penazi tak tym padom uroky možu rast hore
18. 5. 2020   anonym
Nuz tak je. Kto sa este nezadlzil, nech sa rychlo zadlzi... :)
18. 5. 2020   Miso
Kupujte lebo nebude..., uz ked som si precital titulku, hladal som ci sa nejedna o PR, ale OVB to nakoniec isti.
novšie2/2