Názory čitateľov


Názory k článku:
Taliansku hrozí, že jeho dlhy sa stanú nezvládnuteľnými

18. 5. 2020   Duc(k)eho Duchna
No a čo - Intesa kúpi ďalšiu VUB-ku a Unicredito rovno celú NBS :)
Amíci aj Italoši vedia ako na vec, lebo majú spoločnú Cosa Nostru.
A Slowáci sú vhodní len vykopávanie maďaských mŕtvol na južnom Slovensku,
čo sa nedalo, kým boli Maďari v parlamente a riadili ministerstvá.
Odkedy začala inkvizícia likvidovať Kočnera, tak sa tu už však nedá demokraticky podnikať a tak to radšej zapichli ...
18. 5. 2020   fero z BA
slováci môžu opäť vidieť, čo znamená sústavné zadlžovanie sa.... a pritom SR je tiež premiantom v hromadení dlhu..... za ficových vlád sa dlh slovenska asi zdvojnásobil
19. 5. 2020   apoliticky
Slovaci mali vidiet ze ich Havel s Knazkom klame v 1989-tom na namestiach !...tam zacal problem beznych slusnych ludi !
18. 5. 2020   yzyz
Duch Italie je ... Ze Italia pojdu sami prec z Eurozony! Sami Italia pridu na to ze nemozu tam zostat a mat euro a byt v eurozone. Zachranovat Italiu je nelogicke. Lebo po Italie pridu na rad Spanielsko, Francuzi a to je tak ci tak koniec. Euro-eurozona je umely politicky projekt ktory je Utopia. Inak otec euro-eurozony sam povedal ze eurozona-euro nema buducnost a je slepa ulicka spajania sa tak! Italia vystupia ako prvy z Eurozony. A vzadaju sa euro ako platidla lebo to je pre nich silna pevna mena. Ale aj Slovensko, Spanielsko, Grecko, Portugalsko, Holansko, Belgicko, Francuzi nemaju na euro. Euro je politicky a umely-utopisticky projekt pevnej vasej meny. Ale staty maju ine hospodarstva. Greci su specialisti hospodarstvo ich turizmus, rybolov a zber oliv. Greci nikdy nebudu konkurovat Germanie a spol hore! Jedine kto ma na euro ako tak su to Nemci, Dani, Svedi, Fini. A maju aj porovnatelne hospodarstva tak. Euro nikdy nemalo byt prijate v Europskom zvaze velkej a novej utopii ... Staty na to nemali a ani nikdy nebudu mat!
18. 5. 2020   RIP Starec
EU prežije aj keby všetci Europania mali zomrieť.
To je Zákon.
Ale to sa vlastne stane tak či tak, lebo Europania sú zúfalo prestárnutí.
Budúcnosť vždy patrila mládeži - a tá je v Afrike a na vzdialenejšom východe.
Takže Európu nie je absolútne žiaden problém zaľudniť.
Tak ako sa to už viackrát stalo aj v minulosti ...
Najprestárlejšo u krajinou na svete je Japonsko - primemer: 48 rokov.
A ktože je na čestnom druhom mieste ?
Nuž ten, čo má aj najviac COVID-19 obetí (lebo Japončíci sú aspoň disciplinovaní) - áno, je to Taliansko s priemerným vekom 47 rokov (!)
A kto ďalej ? nuž Nemecko (46), Grécko (46), Portugalsko (46), Španielsko (45), Bulharsko (45), Litva (45), Slovinsko (45), Chorvátsko (44),Lotyšsko (44), Rumunsko (43), Holandsko (43), Česko (43), Maďarsko (43), Rakúsko (43), Švajčiarsko (43), Fínsko (43), Bosna (43), Malta (43), Francúzsko (42), Poľsko (42), Belgicko (42), Srbsko (42), Dánsko (42), Estónsko(42), Ukrajina(41), Švédsko (41), Slovensko (41), ale aj rovnako primitívne Rusko (40) a UK (40), USA (38), či Írsko (38).
Štáty s budúcnosťou sú však mladé, odvážne a priebojné: Niger (15), Mali (16), Burundi (17), Somálsko(17), Čad(17), Angola (17), Uganda (17), či obľúbená Demokratická Republika Kongo (17). Ale aj Afganistan (18) - a to som 7 mladších, afrických štátov preskočil - či Madagaskar (to nie je Afrika) (20) - preskočených ďalších 21 mladších afrických štátov (napríklad Rwanda, Etiópia, Senegal, Zimbabwe, Kongo, Nigéria, či Tanzánia). Pritom len taká Etiópia s Nigériou majú viac obyvateľov, než USA ...
18. 5. 2020   Špirit Us
PS - ako to , že UK a USA a Írsko sú mladšie, než zaostalé Slovensko ? Lebo sa neboja migranotv a otvorili im dvere tak, že sa viac nedá. Mladí makajú a starí sa vozia na Volvách, Audinách a Bavorákoch (a aj tí chudobní - lebo emigranti sú ešte chudobnejší, keďže v skutočnosti nemajú žiadne práva a každý s nimi máva, ako sa mu zapáči - tie "sociálne dávky" - to je len PR na zmazanie očí - 1 euro dostanš a 2 musíš zaplatiť - ale trubirohov to láka ako kus syra myši do pasce :) Podobne je to aj s Nemcami - pretože skutoční Nemci (ale aj Rakušáci) už v podstate vymreli dávnejšie (genetický výkvet árijskej rasy skončili ako vysokokvalitné hnojivo v kolchozoch pri Stalingrade, Kursku a Moskve) - bežný Nemec je dnes bývalý Turek, či Španiel v druhej generácii (tak, ako Rakušák je v skutočnosti Pepan a Pepan je Švéd :)))
18. 5. 2020   Jan Drucky
EU nemoze nechat padnut Taliansko, lebo by padlo Euro a aj cela EU, cize zas to len vsetci zaplatime...a ide sa dalej. Ibaze by padla sucasna vlada v IT, dostal sa k moci Salvini po predcasnych volbach a vypisal referendum o Eure a clenstve v EU. No tak to potom by sme sa cudovali ake veci by sa diali.
18. 5. 2020   Hviezdoslavova Džamahíria
Padá EU padá - ej ale som rada.
Ešte je len pionierka - už ju svrbí malá dierka.
Ide vláčik šišiši - odvezie nas do rici ;)
1/1