Názory čitateľov


Názory k článku:
Pandémia ako spúšťač hrozivej deštrukcie: Dosiahli sme limity rastu ekonomiky, už to pôjde len dolu kopcom

20. 5. 2020   M. V.
Ani Taliani nechcú priznať, že nemajú žiaden program na inklúziu prvých 600 000 migrošov a na polia ich nikto nedostane veď to mohli zostať tam, kde boli. Trochu dúfajú, že ich vyexportujú na východ, čo je politika Lega pána Salviniho súbežne so zákazom importu nezamestnateľného obyvateľstva možno po dorazení Ukrajiny. Ale nepodliehajte ilúzii ani na nás vo Východnej Európe nepozerajú inak ako blahosklonne a aj naše miesto vidia len pri zbere úrody. Možno v Indii? Minimálne 300 rokov všestranného úpadku zhomogenizovanej šedej Európy sa začalo.
19. 5. 2020   anonym
Problem je, ako vyselektovat nepotrebne ludske zdroje, aby umreli potichu a bez velkych ovacii, alebo nakladneho zahrabavania.
Covid toto nevyriesil, ale spustil standardnu recyklaciu proletariatu a vylucil vylucenych.
19. 5. 2020   Ivan
Rast ekonomiky postavený na Dlhu je ekonomická sebevražda.Ak ma niekto hypoteku a dva spotrebné úvery nie je schopný robiť rozumnú mesačnú spotrebu tovarov a služieb.Snaha vyrábať viac zvyšovať neustále produktivitu práce znižovať náklady snívať o neustalom ekonomickom raste je SCIFI.Elity budú musieť opraviť ekonomický model inak nás budú krízy čakať každých cca 10 rokov.
20. 5. 2020   majlanko
americke elity to stale nepochopili, ale tentoraz je to horsie. a zo vsetkeho obvinuju odstavku a nutenu izolaciu, dlh sa akosi nespomina...
19. 5. 2020   Nobelova Dimitrovka
Mortalita Covid-19 vírusu je z hľadiska populačného rastu naprosto zanedbateľná. Spúšťatelom hrozivej deštrukcie je štvrtý pilier moci demokratického štátu - masmédia. Podľa kuvikov, akým je autorka tohto článku by už aspoň 10 rokov nemala byť na tejto planéte ani jedna jediná kvapka ropy. A podľa ekoteroristov by už aspoň 20 rokov mala byť planéta spálená ozónovou dierou, rozleptana kyslými dažďami, neznesitelne zamorená radioaktivitou a všetci ľudia by mali byť dávno zabití rakovinou zo spracovaného mäsa, alkoholu, cigariet, azbestu, fenol-formaldehydov ej drevotriesky, PVC, DDT, Lindanu, chlŕovaných uhľovodkov, pervitínu a tak podobne. Všetko by malo byť dávno vyťažené, vzduch nedýchateľný z exhalátov a voda nepitná z hnojív a antibiotík. K tomu ešte zopár sopiek, asteroidov a globálna nukleárna vojna, ktorá vraj rozpučí planétu a uvedie ju do nukelárnej doby ľadovej. Hoci tu už - v rámci testov - vybuchlo viac než 2000 atómových bômb (jedna dokonca aj kúsok od Slovenska) - žiadna "nukleárna zima" sa nekonala.
19. 5. 2020   yzyz
Zdroje na planete zem su vycerpatelne ... Bane a aj ropne polia a aj plynove polia! Matematika jednoducha nepusti ked su zdroje obmedzene tak nemoze byt 7. miliard ludi. Moze byt ale potom to musi zakonite klesnut! Planetarne zdroje stacia na 1-2. miliardy ludi a koniec ... Neexistuju rasty do nekonecnosti to su utopie. Alebo aj Kapitalizmus na dlhy dalsia utopia tiez!
19. 5. 2020   Súdruh Korunný Princ
Princ Charles vyzýva angličanov aby išli pomáhať poľnohospodárom, lebo Rolls Royce ani konrunovačné klenoty sa vraj jesť nedajú.
A v UK momentálne zúfalo chýbajú poľnohospodárski námedzní otroci, pretože ich nepustia uzavreté hranice.
Anglické úrady preto nalenili a vraj už nariadili poviné študentské brigády.
A my sme boli presvedčený, že to bol komunistický výmysel.
Alebo nebodaj princ Charles prebehol od feudálov a teraz je z neho zakuklený kryptokomunista ???
faktom je, že Angláni sa začínajú stávať podozrivými, lebo posledne zoštátnili železnicu, pretože PPP (public-private-par tnership) projekt sa vraj nesovedčil :(
Asi poddných jej Veličenstva prestal baviť obľúbený demokratický model privatizácie ziskov a zoštátňovanie strát, importovaný z USA ;)
lebo je pravdou , že v 15. storočí mal s nositeľmi takýchto ekonomických zázrakov kat až priveľa naozaj veľmi namáhavej práce.
Každopádne ja som komunizmus nenávidel hlavne skrz zemiakové brigády, ktoré boli horšie než ŠTB s KGB dohromady (probatum est).
19. 5. 2020   majlanko
zemiakove brigady boli o utuzovani kolektivu, o pitkach a sexe so spoluziackami. STB a KGB by som do toho neplietol.
19. 5. 2020   Vendi Vici Mardi Mici Ožrali sa Námorníci
Ak si k sexu so spolužiačkami potreboval zemiakovú brigádu, tak si na tom bol dosť biedne. A KGB bolo tiež o pitkách, len si musel vydržať viac ;)
20. 5. 2020   anonym
presne tak, ktov tom veku vtedy myslel na nejaké štb
hlupák teraz vymýšla kraviny
19. 5. 2020   PlanetaZem
Populacia neklesa, ale rastie, mozno v europe klesa, ale celkovo na svete prudko rastie.
19. 5. 2020   @@@
rastie to ano ale žeby prudko to by som nenazval ,....pričom to že niečo dnes rastie ešte neznamena že o 20 alebo 30 rokov tu nebude pokles ...dokonca je možne že do roku 2050 dojde k celosvetovemu ročnemu poklesu ....dnes sa to zda ako niečo nemyslitelne pre niektorych ale to sa isto zdalo mnohym aj v roku 1987 keby niekto vtedy povedal že o 12 rokov sa v rusku(ja viem že vtedy bol sovietsky zväz ale mysli sa iba rusko čiže ruska časť) narodi o polovicu menej deti tak vtedy by mu asi nikto neveril ale v roku 1999 sa skutočne narodilo o polovicu menej deti v rusku ...to iste ked ešte v roku 1990 sa predpokladalo že v roku 2000 bude na svete 6,4 mld ludi ale nakoniec v roku 2000 bolo na svete 6,1 mld ludi takže sa aj v takom malo časovom useku sa vyrazne niektory vedeli pomyliť
19. 5. 2020   Adam
V Afrike sú štáty ktoré svoj počet obyvateľov Z osemnásobili.Afriča nia za dvadsať rokov zdvojnásobili svoj počet obyvateľov,skrátka množia sa tam ako králici a nikomu to nevadí a ešte ich celý svet zachraňuje.Ak má afričanka 8 detí a postará sa o ne UNICEF tak jej nič nebráni mať ďalšie 4 deti.Hlavne že zavádzajú Internet po celej Afrike a premietajú domorodcom obrázky Veľkomiest ako vyzerá Europa a ako si tam ľudia žijú.
20. 5. 2020   @@@
nezmysli pišeš ...ano v afrike maju ludia viac deti ale nezachranuje ich unicef ako pišeš ty ten unicef možno tak pomože 1% tych ludi alebo aj mmenej zvyšok si musi poradiť sam ....ta vaša predstava že vy financujete tych ludi je nezmyselna ti ludia nič viac nedostavaju .....po dalšie ty si nepochopil že prave to že su chudobny prave preto maju viac deti aj na slovensku mali ludia kedysi viac deti a to preto že boli chudobny
19. 5. 2020   fero z BA
svet by sa mal konečne začať uberať cestou využitia svojich technologii a schopnosti na zlepšovanie životného prostredia a prestať venovať všetku svoju energiu na zvyšovanie spotreby
19. 5. 2020   @@@
keby sme využili tie najlepšie technologicke možnosti a efektivitu tak potom by ludóm stačilo pracovať 20 hodin tyždene s rovnakym vysledkom ako maju teraz ....ale to sa nedeje lebo dnes je to tak že jedny otročia a druha strana si vytvara nezmyselnu nepotrebnu pracu len aby sa neukazalo že vlastne nič nerobia ale poberaju zato vysoke platy a tak prinutili k 40hodin prace všetkych zatial čo oni sammi často polovicu času v praci stravia popijanim kavičky a vykecavanim z kolegami alebo inymi ludmi
19. 5. 2020   Fero
Podla toho grafu stupa umrtnost rovnakym tempom ako porodnost ale populacia klesa. Kde urobili soudruzi z NDR chybu.
19. 5. 2020   anonym
soudruzi z NDR tentokrát chybu neudelali.
Pozri si to pozorne ešte raz. Urob si vertikálnu čiaru kdekoľvek za miestom, kde sa čiary pôrodnosti a úmrtia pretínajú lebo od toho miesta viac ľudí umrie ako sa narodí. Treba zobrať do úvahy nielen to, že čiary stúpajú skoro rovnobežne, ale že sa to deje v rôznom čase.
19. 5. 2020   Frantisek Nahnevany
Je tu ešte možnosť.
Keď budú daňové subjekty /firmy, podnikatelia, obchodníci, exekútori . . . s.r.o., a.s., . . ./ odvádzať štátu plnú výšku sumy dane /tzv.DPH/, ktorú už od roku 1993 denno-denne inkasujú pod ZÁMIENKOU DPH od spotrebiteľov, zákazníkov a vôbec od občanov, tak sa štátna kasa naplní. A bude financií pre štát a teda pre obyvateľstvo až až.
Poznámka.
Horeuvedené daňové subjekty si od roku 1993 značnú časť sumy daní /tzv.DPH/ ponechávajú. S trestuhodnou podporou štátnych inštitúcií o.i. a predovšetkým FS SR, MF SR, Finančného riaditeľstva, Daňového riaditeľstva, DÚ, Akadémie daňových poradcov, Slovenskej komory daňových poradcov, NR SR, Finančnej polície, NKÚ . . .
1/1